Ülker Tireyi 2007 yılında 198 milyon $ piyasa değeri ile Mondi firmasına satıyor. Yani hisse başı yaklaşık 6 $. SPK çağrı fiyatı olarak nasıl oluyorsa hisse başı 5 $ fiyat belirlemiş. Sanırım QVT bu durumu adaletsiz bulmuş ve 9 milyon küsür hissesini tanesi 5 dolardan devretmemiş ve bedelli sermaye arttırımı-örtülü kar transferi nedeniyle firmaya dava açmış. Sonra nasıl olmuşsa davalardan vazgeçmiş ve 04.12.2009 tarihinde tanesi 1.1 dolardan 7 milyon hisse satmış piyasada. Benim bu olaylardan anladığım QVT ve Mondi bir şekilde anlaşmışlar.
Diğer açıdan bakarsak Mondi Tire'ye 200 milyon dolar para saymış, bir de üzerine 2 bedelli yaparak 100 milyon dolar daha yatırmış. O tarihten bu yana ortada temettü dağıtımı felan olmadığına göre bu cins firmanın piyasa değeri en az 300 milyon dolar olması gerekirken şu anda 50 milyon dolardan bile işlem görmüyor. Böyle kötü bir fiyatlamayı biz görebiliyorsak ama koca koca fonlar göremiyorsa firma bir şeyleri doğru yapmıyor demektir ve benim aklıma ilk gelen örtülü kar transferi. Bu şekilde Mondi Tire'ye ödediği parayı ve bedelliye yatırdığı parayı çok güzel çıkartıyor, olan bu hisseye güvenen küçük yatırımcıya oluyor.
Allah bu hissede ben dahil herkese sabır versin ve herkes lütfen bu durumu SPK ve CİMER ile paylaşsın.

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri