Sayfa 150/466 İlkİlk ... 50100140148149150151152160200250 ... SonSon
Arama sonucu : 3727 madde; 1,193 - 1,200 arası.

Konu: MNDTR - Mondi Turkey Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by ordinary Yazıyı Oku
    Spk böyle şikayetlerde delil nerede diyor. Geçen sene harcamaları şişiriyorlar yönetim gideri astronomik oldu, diğer masraflar kaleminin altına olmayan masraflar atıp şişiriyor bir inceleyin dedim, delilsiz iddialarda bulunmayın diye cevap verdiler. Ben de zaten şunu anlamadım geçenlerde burada yazıldı Kervansaray ın hissesinde manipülasyon tespit edildi diye ceza verilmişte SPK bunu nasıl tespit etmiş o belli değil. Yani bana gelip delil nerede diyor, kardeşim delili sen bulacaksın yani ben küçük yatırımcı olarak adamın bana bilançoda gösterdiği kadarını biliyorum, o yüzden SPK ya yazsak birşey olur mu bilmem, ispat sorunu var.

https://www.google.com.tr/amp/m.bors...cezasi/1407983
    tire satılmadan önce her yıl temettü veren bir kağıttı.kesintisiz 2000 ile 2008 arası temettü vermişler.bunlar geldikten sonra on yılı aşkın süredir temettü yok.gider var.hala delilmi arıyorlar...y.t.d.

2.  Alıntı Originally Posted by jacksparrow Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bu hissenin geçmişini bilen yok mu?

2008 yılında yapılan çağrı kaç liradan yapıldı mesela? Zamanında hissenin %23,68'ini elinde bulunduran QVT Fund'un elindeki paylara ne oldu?

Bugün ki konu (örtülü kar transferi) 2008 yılında da varmış ve QVT bu nedenle Maliye'ye şikayette bulunmuş ve dava açmış.

https://www.dunya.com/ekonomi/qvt039...i-haberi-31554
    Hocam paylaşım için teşekkürler. Bu benim araştırmalarımdan kaçmış bir konu. Bedelli sermaye arttırımına %152 gibi yüksek bir oran belirlenmiş olması sebebi ile Qvt ( londra asıllı fon yatırım şirketi) şiddetle karşı çıkmış ama Mondi ısrarcı olmuş bir nevi zorlamış Qvt yi de onlar da rüçhan haklarını da kullanmayarak hisseden çıkma kararı almışlar. Bunu yapmadan önce dava açılmış bu kararı iptal ettirmek için ancak mahkeme yetkisizlik kararı vererek reddetmiş. 2009 da %20 den %4 e indirmişler paylarını 2010 da ise tamamen çıkmışlar hisseden. Aslında senelerdir neler döndüğünün önemli bir göstergesi.

Sayenizde bir şey daha keşfettim QVT çok enteresan bir talepte bulunmuş, ilişkili taraf işlemleri ile ilgili özel denetçi talep etmiş.

http://mbigpara.hurriyet.com.tr/habe...i-yapti/663162

Yani ortaklar olarak bunu biz de talep edebiliriz. Spkdan talep edilecek heralde edilecekse.
    Yatırım tavsiyesi değildir kendimce bir şeyler karalıyorum.

3. Ben süreci biliyorum bu süreç olurken aldım ben hisseyi,( tabi haberim yoktu neler döndüğünden o sırada saf saf karton kağıt firmasına yatırım yapıyorum sanıyordum kendimi), Qvt değil Ülker de rüçhan filan kullanmadı, bahsigeçen denetçi talebi işlemlerini filan bilmiyorum ama o zamanlar forumda da söylenen şey Mondinin genel stratejisi girdiği yerde diğer ortaklıkları temizliyor tek ortak oluyor şeklindeydi ve ülkerle de o zaman nasıl anlaşma yaptı bilmiyorum daha ülker satmamıştı tüm paylarını bedelli de onlar rüçhan haklarını komple Mondi ye verdiler sonra Qvt dava açtı ama Mondi çok büyük bir şirket o nedenle çarpışmayı göze alamadı ki QVT de büyük bir hedge foncu normalde, ama sonuçta anlaştılar davalar düştü ve 2010 da hisse az da olsa bir çıkış yaptı sanki Mondi ve Qvt çıkış için anlaşmış gibi,o arada tüm mallarını sattı gitti 2010 bilançoya bakarsanız görebilirsiniz bunu.

Sözün özü bu adamlarla baş edemedi. Ama denetçi işi iyiymiş, isteyebiliriz dilekçe filan verilecekse ben varım.
    Ytd.

4.  Alıntı Originally Posted by jacksparrow Yazıyı Oku
    İnternette aşağıdaki gibi bir soru-cevap buldum. Yabancıların halka açık kısmının bile %75'ini elinde tuttuğunu söylüyor. Bu hisseye yatırım yapan yabancı fon felan olmadığına göre bu yabancı da büyük ihtimal Avusturyalılara toplayan kurum veya kurumlardır. Geriye yaklaşık 10 milyon lot kalıyor piyasada. piyasada kalan lot 4 milyonun altına düşerse kottan çıkmak için başvurabilirler. 7 senedir direnen bu kemik lotların kolay kolay döküleceğini sanmıyorum bu nedenle kottan çıkma olayı uzun ve çok zigzaglı bir yol olacağa benzer.

https://www.borsagundem.com/piyasa-e...ndi-tire/12061
    Şirketin halka açıklığı 10 milyon lot değil diye biliyorum arkadaşlar yanlışsam düzeltin: toplam 200 milyon lot hissesi var şirketin, bunun %79.65 i yani 158.3 milyon lot hissesi Mondide. %20.85’i ise halka açık (içerisinden ne kadarı Mondi de bilmiyoruz) o da nominalden 41.69 milyon tl yani 41.69 milyon lot halka açık yapar.

Veri sağlayıcıların yayınladığı pasta grafik yanıltıcı olabilir, orada Mondi borsada halka açmadığı hisselerinin de bir bölümünü Mkk da raporladığı için gösteriyor. Deutsche de 112.1 milyon lot hisse görünüyor hepsi Mondinin ama işlem yapmıyor, borsada toplam 153.5 milyon lot hisse var görünmesine sebep oluyor bu durum.

Aslında toplamda dönen 41.69 milyon lot halka açık bölüm. Sermaye ve ortaklık yapısı altından görülebilir.

https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...415ae7c0875fab
    Ytd.

5.  Alıntı Originally Posted by selimsen Yazıyı Oku

Genel kurul toplantı tutanağından' Mondiden LİSANS,TEKNOLOJİ ve KNOW HOW adı altında CİROYA göre EURO bazlı hizmet aldıklarını 'belirtmişlerdir.

Halka açık ortaklıklar ve kolektif yatırım kuruluşları ile bunların iştirakleri ve bağlı ortaklıklarının; yönetim, denetim veya sermaye bakımından doğrudan veya dolaylı olarak ilişkide bulundukları gerçek ve tüzel kişiler ile emsallerine uygunluk, piyasa teamülleri, ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı olarak farklı fiyat, ücret, bedel veya şartlar içeren anlaşmalar veya ticari uygulamalar yapmak veya işlem hacmi üretmek gibi işlemlerde bulunmak suretiyle karlarını veya mal varlıklarını azaltarak veya karlarının veya mal varlıklarının artmasını engelleyerek kazanç aktarımında bulunmaları yasaktır.
    Halka açık ortaklıklar ve kolektif yatırım kuruluşları ile bunların iştirakleri ve bağlı ortaklıklarının, esas sözleşmeleri veya iç tüzükleri çerçevesinde basiretli ve dürüst bir tacir olarak veya piyasa teamülleri uyarınca karlarını ya da mal varlıklarını korumak veya artırmak için yapmaları beklenen faaliyetleri yapmamaları yoluyla ilgili oldukları gerçek ve tüzel kişilerin karlarının ya da mal varlıklarının artmasını sağlamaları da örtülü kazanç aktarımı sayılmıştır.

http://www.erdem-erdem.av.tr/yayinla...tarimi-yasagi/

https://dergipark.org.tr/download/article-file/97833
    Selimsen arkadasimiz dogru alinti yapmis. Yasak olan sey neymis bi bakalim;

Halka açık ortaklıklar ve kolektif yatırım kuruluşları ile bunların iştirakleri ve bağlı ortaklıklarının; yönetim, denetim veya sermaye bakımından doğrudan veya dolaylı olarak ilişkide bulundukları gerçek ve tüzel kişiler ile emsallerine uygunluk, piyasa teamülleri, ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı olarak farklı fiyat, ücret, bedel veya şartlar içeren anlaşmalar veya ticari uygulamalar yapmak veya işlem hacmi üretmek gibi işlemlerde bulunmak suretiyle karlarını veya mal varlıklarını azaltarak veya karlarının veya mal varlıklarının artmasını engelleyerek kazanç aktarımında bulunmaları yasaktır.

Kanitlanmasi gereken bi iki seyi yazdim bilip bilmeden.

emsallerine uygunluk: Kagit, kutu firmalari yuzde kac lisans oder patent sahibine, TIRE ne kadar oduyo. MONDI den alinan mal, hammaddenin piyasada BIREBIR aynisi var midir? Varsa fiyati ne kadardir, yoksa benzeri ne kadardir. Benzeri ile karsilastirma yapmak ne kadar dogrudur?
    Piyasa teamulleri: Danismanlik hizmetleri genelde ne kadardir, danisman saatlik kac para yazar, butun danismanlar business mi ucar, coluk cocuklarinin ana okullari ve ozel okullari firma tarafindan mi odenir,
    ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırılik: Odenen bedel karsiligi verimlilik nasil olculur (bu kadar parayi resmen cope atmissiniz/transfer etmissiniz, yani BASIRETSIZSINIZ) Ornek: Doktor ameliyat masasinda adam olduruyo, kimse onu hapse atmiyo (kasit ispatlanmadigi surece). Sen danisman tutarsin, adam sana bes kurusluk katki yapmaz, adim hidir elimden gelen budur der. Sen de "bisey olmaz seneye yaparsin" dersen, bunda kasit ispatlamak zordur. Verimlilik kolay olculmez. Verimsizligin ispati zor olur.

Simdi, bence TIRE basiretsiz ve durust degil, ama ben bunu onun bilancosunu piyasadaki diger bir iki karton firmasi ile karsilastirarak soluyorum. Ama bu islerin oyle kolay olmadigini tahmin edebiliyorum. Bana sorsalar "sana sinirsiz adamsaat ve kaynak, kanitla" derim ki kanitlarim. Ama deselerki "sinirsiz olmaz, sana iki uc avukat ve ekibi, 6 ayin var, kanitla" valla bilmem ki derim.

6.  Alıntı Originally Posted by ordinary Yazıyı Oku
    Siz yazdınız mı Sayın Selimsen Spk ya, buradan nasıl bir şey yazdığınızı bizimle paylaşabilirseniz ben hemen bugün edevletten yollarım. Tutanakları da dayanak göstererek gecikmeden hepimiz yazalım. Çokça bu konuya dikkat çekilirse gözardı edemezler.
    Gün içinde cevap yazamadım.İlgilendiğim başka senetlerde var.Bugün yoğun bir gündü...
    Bu arada 2 tane görsel aktarıyorum.ilk 3 aylık şirket bilançosundan veriler..
    1.Görselde 2018/3 te mondiye diğer giderler adı altında 5.071.018 TL ödenmiş.
    2019/3 te ise mondiye ödenen diğer giderler 10.316.555 Tl ödenmiştir.
    Diğer giderler lisans ,yönetim ücretlerinden oluştuğu açıkça belirtilmiş.
    yani %100 üzerinde bir artış söz konusu ciroda %5 civarında artış,Euro 4.90 dan 6.30a çıkmış..
    Lisans ve yönetim ücretlerindeki artış bu konuda uygulanacak emsal değer,hak ve hukuka uygunluk,en uygun olanı kullanmak gibi hiç bir ilkeye uymamaktadır.Sözün bittiği yerdeyiz.HAYAT BUNLARA GÜZEL..
    2.Görselde yine aynı resmi raporun(bilançonun) 46 sayfasından alıntı ve yorum.

2.
    SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında yatırım tavsiyesi ve danışmanlığı olarak değerlendirilemez.

7. Nasıl bir şebekeye bulaşmışız be? adamlar hem bilançodan götürüyo hemde borsadan, koca yatırım firması QVL bile başedememiş bunlarla mahkemelerden sonuç alamayınca ellerindeki 10 milyona yakın hisseyi satıp lanet olsun demişler. Anlaşılan işimiz bir hayli zor olacak bunlarla..

8. Burada aslında birden çok suç var...

1. küçük yatırımcının hakkını gasp etmek
    2. yurt dışına hileli kaynak aktarmak
    3. temettü vermeyerek ana sözleşme ihlali
    4. vergisel hileler
    5. ülkesel hileler

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
    Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

Sayfa 150/466 İlkİlk ... 50100140148149150151152160200250 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •