Originally Posted by
DR.
Sayın ABKA,
Dün İstanbuldaydım. Bir veli şunu diyor. Benim evime yayan 10dk sürecek IHL var. Ama kızım Teog'a girdi. Servisle 1 saat süren (tabi trafik yüzünden) başka IHL'yi kazandıi. Servis parasından geçtim diyor İstanbul trafiğinde bitap düşüyor diyor. Ve benim iki kızımda aynı okula gidiyor diyor. Haklı mı? Haklı. Çünkü üniversite sınavıyla karıştırılmamalı. Üniversite'ye gitmek mecburi değil ve kazanamazsan bir sonraki yıl tekrar sınava girersin. Ama teog'ta bu böyle değil.O yıl gitmek zorundasın.
Bu durum da hiç hoş değil. Muhakkak bir çözüm bulunmalı.
TEOG'unda artı eksisi var. Ben bu yüzden her gün 60 km yol gidiyorum.
.
Istanbul (buyukşehirler) trafiği okul servislerinden felc olmuş durumda. Bulunduğu ilçeyi seçene %5 ek puan verilirse zamanla herkes bölgesindeki okula gider hale gelebilir.
Bir de okullardaki yazılılar (her donem 1 tanesi) ankaradan merkezî yapılırsa bir üst eğitim kurumuna geçiş puanlarının mesnedi olurlar. Teog ve lys kalkar böylelikle.
Okulda öğretmence yapılacak 2.yazilılarla birlikte sınıf geçme sağlanabilir.
Ayrıca merkezî sınavlarda matematikten 80 almayan fen lisesine, türkçeden 80 almayan sosyal bilimler lisesine, ortalaması 75 olamayan hukuk fakültesine gidemeyebilir. Gibi çıtalar koyulabilir.
Bir de ortaokul mezunlarinin %70 'i meslek liselerine yöneltilmeli.
.
Manda derisinden yüzü olmak bu sıralar revaçta. Bu dünyanın altı bazı insanlara göre yok.
Yer İmleri