Bizi yönetenlerden 2 akýllý laf umuyorum belkib6.40 altýna sarkar diye
Bizi yönetenlerden 2 akýllý laf umuyorum belkib6.40 altýna sarkar diye
Swap limitinin gelmesi, yabancý ve yerli yatýrýmcýlarýn yurtdýþýna çýkýþýnýn önüne barikat koymak mi anlamina geliyor? Bilen arkadaslar bilgilendirirse sevinirim.
BLL-L21 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydýn arkadaþlar,
Akbank
Alýþ: 6.3980
Satýþ: 7.1480
Geçen hafta Yaþar Erdinç, bir canlý yayýn yapmýþtý.
Malezya'nýn kriz dönemini ve krizi atlatma sürecini anlattý. Orada da faiz özellikle düþük tutulmasý üzerine bir plan var. Ben pek anlamam ama isteyenler, merak edenler dinlesin.
https://youtu.be/4CAGiKgaM4Y
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Forexci baktým burdaymýþsýn) Kaybolmayýn bir yere diye attýn havalarý kendin çýkamadýn ortaya.
Pes vallahi. Ýnsan dediði lafýn arkasýnda durur.
Merkez bankasý : Finansal istikrarýn desteklenmesi ve piyasalarýn etkin iþleyiþinin sürdürülmesi amaçlarýyla aþaðýdaki tedbirler alýnmýþtýr:
I. Türk lirasý likidite yönetimi:
1) Merkez Bankasý tarafýndan gün içi ve gecelik vadedeki hazýr imkânlar çerçevesinde bankalara ihtiyaç duyduklarý tüm likidite saðlanacaktýr.
2) Türk lirasý iþlemler karþýlýðýnda alýnan teminatlarýn iskonto oranlarý tür ve vadelerine göre güncellenerek bankalara teminat yönetiminde esneklik tanýnacaktýr. Söz konusu düzenleme ile bankalarýn mevcut serbest teminatlarýnýn iskonto edilmiþ deðerinde yaklaþýk 3,8 milyar TL tutarýnda artýþ olmasý öngörülmektedir.
3) Bankalarýn Türk lirasý iþlemleri için kullanabilecekleri teminat döviz depo limitleri 7,2 milyar Euro seviyesinden 20 milyar Euro’ya çýkarýlmýþtýr.
4) 2018 Yýlý Para ve Kur Politikasý metninde yer aldýðý üzere, temel fonlama aracý olan 1 hafta vadeli repo ihalelerine ilave olarak ihtiyaç duyulan günlerde geleneksel yöntemle 91 güne kadar vadeli repo veya depo satým ihalesi açýlabilecektir.
5) Bankacýlýk sistemi fonlama ihtiyacýnýn yüksek olduðu günlerde vadeleri 6 – 10 gün arasýnda olmak kaydýyla farklý vadelerde birden fazla repo ihalesi açýlabilecektir.
6) Bankalarýn teminat yönetimine esneklik kazandýrýlmasý amacýyla, 1 hafta vadeli repo ihalelerinde kazanan tekliflerin bir bölümünün veya tamamýnýn, bankalar tarafýndan talep edilmesi halinde repo iþlemi yerine ayný faiz oraný ve vade ile Bankalararasý Para Piyasasýnda depo iþlemi olarak sonuçlandýrýlmasýna imkân tanýnacaktýr.
II. Döviz likidite yönetimi:
1) Bankalar bir hafta vadeye ek olarak bir ay vadeyle de döviz depo imkânýndan yararlanabileceklerdir.
2) Merkez Bankasý döviz depo piyasasýndaki aracýlýk faaliyetlerine yeniden baþlayacaktýr. Bu çerçevede, Döviz ve Efektif Piyasalarý Uygulama Talimatý ile belirlenen kurallar doðrultusunda döviz depo piyasasýnda bankalar Merkez Bankasý aracýlýðý ile birbirlerinden borç alýp verebileceklerdir.
3) Bankalarýn döviz deposu almak üzere de kullanabilecekleri yaklaþýk 50 milyar ABD dolarý seviyesindeki mevcut limitleri gerektiðinde artýrýlabilecek ve kullaným þartlarýnda iyileþtirmeye gidilebilecektir.
4) Bankalar Döviz ve Efektif Piyasalarýnda kendilerine tanýnan limitler dahilinde döviz karþýlýðý efektif iþlemleri yoluyla Merkez Bankasýndan efektif temin edebileceklerdir.
Piyasa derinliði ve fiyat oluþumlarý yakýndan takip edilecektir. Gerekli görülmesi halinde, finansal istikrarý korumaya yönelik ihtiyaç duyulacak tüm önlemler alýnacaktýr.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri