Artan

39,38 10 11:36
203,50 10 11:37
2,75 10 11:36
31,04 9.99 11:34
246,80 9.98 11:35
Artan Hisseler

Azalan

8,67 -9.97 11:37
5,29 -7.19 11:37
3,72 -5.82 11:37
21,70 -4.99 11:29
10,40 -4.24 11:37
Azalan Hisseler

İşlem

2.405.799.706,75 11:37
2.209.329.653,70 11:37
2.055.122.437,43 11:37
2.054.882.599,00 11:36
2.043.535.550,76 11:37
Tüm Hisseler
Sayfa 15/919 İlkİlk ... 513141516172565115515 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 113 - 120 arası.

Konu: Viop - XXIX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by G.explorer Yazıyı Oku
    Yıllardır grip aşıları teknolojik ilerleme ve birikimlere rağmen mutasyona uğramış bir viruse faydası olmadı. Bizler mecut aşının normal virüs salgınını önleyemeyabiceğinini düşünürken; Sizler corona aşısının mutasyona uğramış irüse faydası olacağıyla ilgili nasıl böyle kesin bir yargıya varabiliyorsunuz?
    Bir önceki paylaşımimda izahı var. Ben en iyimser tahmin ile çöp değil kısmen de olsbilir anlamında ifade ettim.

2. xu100 aylık logaritmil lira grafik....

[IMG][/IMG]

xu030 aylık logaritmik lira grafik

[IMG][/IMG]

garan aylık logaritmil lira grafik

[IMG][/IMG]

endeks100 büyük resimde hem bolinger hemde trend tepesinde

ancak endeks 30 ve garan henüz trend tepesine vurmamış

eğer bir süre daha yükseliş devam edecekse bankalar iyi performasn gösterir sanayiler durulur diye düşünüyorum
    BURADAKİ PAYLAŞTIĞIM GRAFİK- YORUMLAR YATIRIM TAVSİYESİ OLAMAZ ZARAR EDEBİLİRSİNİZ

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    ankara
    Gönderi
    3,047
    Bir süredir görmüyordum foruma. Birkaç sayfa okudum ve kanaatim şu; teknik analizden hic ama hiç anlamayan arkadaşlarım var. Harekete haber daima çanak olmuştur. Aynı şimdi olduğu gibi. Endeks zaten kopmuştu ki eninde sonunda kopacakti.

Yıl 2013 Sabancı 11 yıl 2021 Sabancı 11. Dolar 1.5 dolar 8... Taş olsa dayanmaz... Nitekim dayanmadı da...

Kafanızı fazla yormayın asi şöyle antartikadaki buzlar böyle diye günü gelir trend döner bu sefer de bu haberlerle cukkalariz paracıkları
    biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...

4.  Alıntı Originally Posted by acm Yazıyı Oku
    Bir süredir görmüyordum foruma. Birkaç sayfa okudum ve kanaatim şu; teknik analizden hic ama hiç anlamayan arkadaşlarım var. Harekete haber daima çanak olmuştur. Aynı şimdi olduğu gibi. Endeks zaten kopmuştu ki eninde sonunda kopacakti.

Yıl 2013 Sabancı 11 yıl 2021 Sabancı 11. Dolar 1.5 dolar 8... Taş olsa dayanmaz... Nitekim dayanmadı da...

Kafanızı fazla yormayın asi şöyle antartikadaki buzlar böyle diye günü gelir trend döner bu sefer de bu haberlerle cukkalariz paracıkları
    Teknik analizden anlamadığı için çoğu sabah akşam başka hikayeler anlatıyor topikte ,
    Arka sayfada adam teknikten anlamadığını yazıp birde yorumlama yapıyor , tekniği çizgi ve iki indikatör olarak gören her zaman kaybeder önemli olan grafta oyunu okumaktır yapabilenler için.

Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Teknik analizden anlamadığı için çoğu sabah akşam başka hikayeler anlatıyor topikte ,
    Arka sayfada adam teknikten anlamadığını yazıp birde yorumlama yapıyor , tekniği çizgi ve iki indikatör olarak gören her zaman kaybeder önemli olan grafta oyunu okumaktır yapabilenler için.
    gerçekten yapıcı biçimde öğrenmek istiyorum. nasıl okuyorsun. yılların birikimini burada bir iki satırda veremezsin elbet ama mesela son "2-3 aylık çıkışta teknik sayesinde ben para kazandım" diyorsun sanırım.. eğer böyleyse öğrenmek isterim özet halinde.. ben teknik ile değil tamamen göreceli değerlemeler ile al sat yapıyorum, yani ortalamalar kesmiş birbirini veya rsi bilmem kaç olmuş hiç umrumda olmuyor. o nedenle bu göreceli değerlemelerde (enstrümanların birbirine karşı) maks ve min yönelimleri tesbit etmek bana yeterli oluyor..birazda üstüne temel analiz: o da ne dersen haber takibi bazı şirketlerin, mesela garan, kchol, eregl gibi veya faiz kararları piyasa demeçleri vb..

şu örnek grafiğe bakabiliriz..

endeksin son dönem grafiği. burada teknik nasıl çalışıyor ?

It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    gerçekten yapıcı biçimde öğrenmek istiyorum. nasıl okuyorsun. yılların birikimini burada bir iki satırda veremezsin elbet ama mesela son "2-3 aylık çıkışta teknik sayesinde ben para kazandım" diyorsun sanırım.. eğer böyleyse öğrenmek isterim özet halinde.. ben teknik ile değil tamamen göreceli değerlemeler ile al sat yapıyorum, yani ortalamalar kesmiş birbirini veya rsi bilmem kaç olmuş hiç umrumda olmuyor. o nedenle bu göreceli değerlemelerde (enstrümanların birbirine karşı) maks ve min yönelimleri tesbit etmek bana yeterli oluyor..birazda üstüne temel analiz: o da ne dersen haber takibi bazı şirketlerin, mesela garan, kchol, eregl gibi..

şu örnek grafiğe bakabiliriz.. endeksin son dönem grafiği. burada teknik nasıl çalışıyor ?

Teknik ve temel analiz bir kullanılırsa para kazanırsın , grafta sizin 1 numaranız kopuş bölgesi çoğu teknikçi gap olarak görüp dönüş doldurmasını bekler , 2-3 numara daki barlara baktığınızda oyuncu toplama bana göre short pozisyon anlamında , 4 numara paketleme , ben vıop ta hedge amaçlı kullanırım .Badem spor xu100 de buraya çoğu zaman bıst ve banka grafları atmışımdır oyunun görülmesi açısından dediğiniz gibi bunları anlatarak değil yaşayarak öğrendik ve öğrenmeye devam ediyoruz .
    Şimdi siz diyeceksiniz ki temel neyi gördünüz temel Badem spor üzerine kurulu bir sistem olduğunu gördük Rus uçağını düşürdüğümüzle başlayan , Kontrollü devalüasyonu gördük ve devamında dolara 8.55 lerden müdahale yapılacağını kapanan topiklerde belirttik , RTE nin ABD seçiminden önceki hamlelerini anlamaya çalıştık S400 denemeleri vs toyekün graflardaki oluşum ve hacimler trendi destekleyip desteklemediğine baktık , şimdi dolar ve cds bu yüzden ivme kaybediyor .Sizin graftaki barlarınızı Badem spor çizdi süreci bildikleri için.Birazdan 2 graf paylaşıcam kendi oyun tarzıma göre

Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Teknik ve temel analiz bir kullanılırsa para kazanırsın , grafta sizin 1 numaranız kopuş bölgesi çoğu teknikçi gap olarak görüp dönüş doldurmasını bekler , 2-3 numara daki barlara baktığınızda oyuncu toplama bana göre short pozisyon anlamında , 4 numara paketleme , ben vıop ta hedge amaçlı kullanırım .Badem spor xu100 de buraya çoğu zaman bıst ve banka grafları atmışımdır oyunun görülmesi açısından dediğiniz gibi bunları anlatarak değil yaşayarak öğrendik ve öğrenmeye devam ediyoruz .
    Şimdi siz diyeceksiniz ki temel neyi gördünüz temel Badem spor üzerine kurulu bir sistem olduğunu gördük Rus uçağını düşürdüğümüzle başlayan , Kontrollü devalüasyonu gördük ve devamında dolara 8.55 lerden müdahale yapılacağını kapanan topiklerde belirttik , RTE nin ABD seçiminden önceki hamlelerini anlamaya çalıştık S400 denemeleri vs toyekün graflardaki oluşum ve hacimler trendi destekleyip desteklemediğine baktık , şimdi dolar ve cds bu yüzden ivme kaybediyor .Sizin graftaki barlarınızı Badem spor çizdi süreci bildikleri için.Birazdan 2 graf paylaşıcam kendi oyun tarzıma göre
    1 nolu bölge cokomelli istifa sonrası.. istifa hafta sonu gelmişti.. pazartesi günü gap oldu. dolayısıyla bir önceki hafta perşembe veya cuma kimsenin haberi yoktu. dolayısyla o bar oluşmadan teknik analiz öyle bir yönelme gösteriyormuydu ? soru bu ve sanırım cevabı hayır kimse bilemez olmalı.. 2 nolu bölgede kırmızı büyük bar mesela.. nerdeyse 5 bin puanlık bar.. hemen ertesi gün aynı miktarda hatta daha çok yukarı tam tersi aldılar.. yine haber akışı.. teknik ile alakası yok.. gaz haberi olabilir şimdi hatırlamıyorum, veya "piyasa dostu" demeçlerin tekrarlanması..

neticede cevabın için teşekkürler.. Turk borsası ciddi oranda haber akışı agırlıklı.. indikatör soğutma vb gibi şeyleri her şekilde yaparlar veya gerektiğinde hiç soğutmazlar.. bam bam satarlar..

badem spor görüşüne elbette katılıyorum ben de burda "badem force" diye kullanmıştım. haber akışlarında sürekli mr erdoğan ın borsayı "ekonominin süperliği" için örnek olarak gösterdiğini görenler için olağanüstü şartlar olmadıkça borsayı artık hangi hisseyi veya hisseleri harekete geçirebiliyorlarsa onlarla yükselteceklerini görebiliyoruz..

o nedenle grafiklerde teknik beklentiler değil stratejik beklentiler hakim. badem force ve akape beklentileri, propaganda altyapısı borsa üzerinden ekonomi güzel algısı vb.. olağanüstü şartlarda ise farklı şekilde, mesela global bir satışta, yine istedikleri yerde durdururlar.. orada da "biz daha az düştük süperiz "derler..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

8. Buda diğer paylaşımım sol tarfataki dairedeki gibi bir trend devam ediyor açı aynı 144 hedefli ozaman atmıştım

Sayfa 15/919 İlkİlk ... 513141516172565115515 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •