enerji şirketlerinde yatırım maliyetinden sonra işletme maliyeti sıfıra yakındır, başka sektörlerle karşılaştırmamak lazım
enerji şirketlerinde yatırım maliyetinden sonra işletme maliyeti sıfıra yakındır, başka sektörlerle karşılaştırmamak lazım
Çok doğru bir hatırlatma .
Ayen in 2018 ilk çeyrek brüt kar marjı %29 iken faaliyet kar marjı %28 idi. Bilmeyenler için bunun anlamı şu işletme ve faaliyet giderleri net satışın %1 i sadece .
Elektrik üreten Şirketler içerinde ilk çeyrek sonuçlarına göre kar eden belki de tek şirket Ayen . Temel analiz üstadların saha iyi yorumlayacaktır fakat benim yorumum Ayen in finansalları oldukça iyiye gidiyor .
Bu şirketin yaklaşık 450 mw lık hazır , tıkır tıkır çalışan yenilenebilir enerji santrali var . Bu santrallerin (rüzgar ve hes) lisans değeri , yatırım maliyeti , hazır varlıklar olmasını yatırımcı gözü ile değerlersek 1 mw = en az 1,2 milyon eur. (Alıcı iştahı olan bir aday olursa bu değer daha yukarılara çıkacaktır) dur. 450mwx1,2 milyon = 540 milyon eur .
Stratejik ortaklık için yetki verilen Ünlü den iyi bir müşteri çıkarsa , enteresan rakamlar görülebilir.
Bugünkü kapanış fiyatından şirketin piyasa değeri 108 milyon eur.
Hesabımızda şirketin borçları yok fakat ilk 3 ay sonuçları bize şirketin borçlarının faizini ödeyip az da olsa üstüne elinde para kalabildiğini gösterdi .
Ayen in geleceği pek çok harekete gebe . Sabrı çok olanlar dışındaki yatırımcılar zorlanacaktır zira en son imzalanan Arnavutluk yeni hes projesi (111 mw) bekleme süresini en az 2 yıl daha uzatabilir .
Yatırım tavsiyesi değildir .
Abi 350 000 para girişi var neden yazmıyor felaket tellallari merak ettim
endex (+) da bakalım daha ne kadar direneceksin :)
Not: Benim yazdıklarımı dikkate almayın zarar edebilirsiniz. Asla YTD.
kağıtta kalanlara bol kazançlar dilerim. saçma hareketleri beni soğuttu.
Bu millet çıkıyorum mesajlarını artırdı ya büyük konuşmaktan ALLAH sığınırım cumaya kadar bı hareket olmazsa demek ki bende boşa kürek sallamisim borsa da beş sene diğer sitede bı eleman var habire yazıyor yok bolinger yok sıradan döner yok buradan keser macd Kesti yukarı eee artık çıkıyorum fln filan çıkın abi ve ky burda ve hala sadece kendime kefilim üç beş sayfa önce yazdığımda da kararlıyım ALLAH bı kaza bela vermezse bende ki bu malı en az yediden verecem tabi ytd hürmet ve saygılarımla
bu seçim arefesinde en fazla zarar ayenciler yedi. allah yardımcıları olur inşallah..kağıt kötü de değil..
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
bir patlarsa kimse tutamaz
Yer İmleri