Sayfa 154/375 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254 ... SonSon
Arama sonucu : 2994 madde; 1,225 - 1,232 arası.

Konu: KOZAL - Koza Altın

1. Ben şahsen gerek rezervin açıklanması gerekse Agrı tesis açılışı yasal zeminde kararların alınmasını bekleyecektir
    Yasal olarak sıkıntılı olan bir yerin açılışının yapılmasının mümkün olmadığı kanısındayım
    Hepimiz ne yazık ki şirketin devrinin açıklanmasını beklemek zorundayız.Ancak bundan sonra güzel haberler ve açılışlar gelir.
    Mahkemenin son kararı ne zaman açıklayacağı hala muamma...bu netleşse de önümüzü görsek
    YTD

2.  Alıntı Originally Posted by knockermaster Yazıyı Oku
    Altın ONS 1900 ün üzerine oturdu.
    Maliyeler ise 900 usd nin altına geldi...sadece bir kaç habere kaldı kağıdın durumu.
    Açıkçası ben endeks bağımsız olarak kağıdın pozitif anlamda hareket edeceğini düşünüyorum
    Siyasi olarak abuk sabuk bir durum olmaz ise.Mahkeme kararı ve yeni rezervler çok önemli.Firmanın artık KAPa birşeyler göndermesi şart
    YTD
    Maliyetleri 1200-1300$ bandına çıkarmazlar mı diyorsunuz Umarım altının ons fiyatı arttıkça, şirkete 300-500$ kar yeter diyerek geri kalanı maliyet yazmazlar.
    ...

3. Bugün borsamız şu an itibari ile dolar bazında %1 daha değer kaybetti
    YTD

4. 18 şubatta kozal 152 tl altın gr 408 tl idi. Şimdi altın gr 523 kozal 120. Kozal galiba altın satmıyor da altın alıyor galiba. Birileri bu altındaki yükselişi durdursunnnn. Ya bide gr altın 1000 tl olsa Kozal 40-50 tl lere düşer.

5. Watchdog hesabınız doğru lakin Bist endeksi saçmalıyor.Ülkenin ve ekonominin tek beklentisi öngörülebilirlik ve istikrar ne yazık ki yabancı bunu göremiyor ve yerlinin gücü ile de gidemiyoruz hiçbiryere patinaj yapıp duruyoruz
    YTD

6. Ekonomi ile llgili kişilerin açıklamaları da bugün para etmedi.Haziran ayında faiz indirimi planlayamazlar bu büyük sorun olur.Aksine artış bekliyorum.Turist gelişlerindeki aksama olursa zaten kur farkından çıkan bir enflasyon yansıması olacak.Bu koşullarda enflasyonun düşmesi mümkün değil...tam bir paradoks...Kur artışına Kozal açısından bakarsak TL bazında ucuz kalacak.Kalacak ama kim almak isteyecek.. o kadar çok bilinmeyen var ki
    YTD

7.  Alıntı Originally Posted by knockermaster Yazıyı Oku
    Watchdog hesabınız doğru lakin Bist endeksi saçmalıyor.Ülkenin ve ekonominin tek beklentisi öngörülebilirlik ve istikrar ne yazık ki yabancı bunu göremiyor ve yerlinin gücü ile de gidemiyoruz hiçbiryere patinaj yapıp duruyoruz
    YTD
    sayın knockmaster, sadece istikrar değil aynı zamanda güven gerekir. Altın üretip satan bi şirkette altın değer kazandıkça şirketin değer kazanması beklenir. Yani kozalda sorun istikrar değil güvendir. Yabancılar gitmekte de haklıymış kozal açısından, zira güven duyulacak ne varki. Hele bi düşünün ortaklardan bazıları teröre bulaşmış, onlara kısıtlama getirmek gerekirken onların yanında hiç alakası olmayan ortaklara da kısıtlama gelmiş haklarını kullanamaz olmuş. Adam gitmeyip te ne yapsın. Şirkette harcamalar artıyor üretimdeki azalışa rağmen, üretim azalırken işçi sayısı artıyor, yatırım harcaması kurulacak bir maden için bir gün x dolar derken ertesi gün 2x dolar oluyor, bu maden için x miktar işçi çalıştıracaz derken ertesi gün 2x işçi çalıştırılacak deniyor üstelik bu madenden beklenen üretim miktarı tahmini aynı kalırken. Kar dağıtımı desen zerre yok, üstelik bunca sene yapılmamış olması kayyumun kendisi tarafından da yatırımcıya bir haksızlık olduğu kabul edilmişken. Hissedar olarak yönetimde söz hakkın yok, yönetimin icraaatlarını değerlendirip sorgulama hakkın yok. Mesele ülkedeki istikrar beklentisi değil kozal için, mesele kozal da güven sorunu. Hal böyleyken yabancı ne diye gelsin ki. Biz bi umut düzelir diye bekliyoruz.

8. Anlayan beri gelsin....

Sayfa 154/375 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •