Sayfa 154/193 İlkİlk ... 54104144152153154155156164 ... SonSon
Arama sonucu : 1544 madde; 1,225 - 1,232 arası.

Konu: CCOLA - Coca Cola İçecek

Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Kola harici iceceklerde isler nasil gidiyor.
    Ben de alacam cocacola ama tam zamanini kestiremedim daha;)
    Secim fln mi beklesem acaba...
    Sirketi tanimiya calisiyorum hala..syg ytd

Lenovo K33a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Sn uzunvade, yüksekten çakmışlar bana diyorum sen bana gıcıklık yapar gibi kola alacamda tam zamanı mı, seçimimi beklesem filan diyorsun. Oldu mu bu? Hayran kaldım kendini düşünmene. Paranı faizde tutmaya devam et sen. İşmende ortaktık, ayrıldım, abadolu hayata geçtim oraya geldin ve orda ortağız hala. Kolada gelde böyle de. " alacamda alım yerinde mi? Seçimimi beklesem filan. Hayran kaldım sana. Yüksekten almış birisine böyle sormana. Yüzyüze konuştuğum birisi böyle sorsa pişkin misin derdim, kusura bakma.
    Genede şunu söyleyeyim eski günler hatrına işmende ve anadolu hayat hatrına. " çaktıkları kağıt kola olsun!!! O kadar....."

2.  Alıntı Originally Posted by RLC44 Yazıyı Oku
    Sn uzunvade, yüksekten çakmışlar bana diyorum sen bana gıcıklık yapar gibi kola alacamda tam zamanı mı, seçimimi beklesem filan diyorsun. Oldu mu bu? Hayran kaldım kendini düşünmene. Paranı faizde tutmaya devam et sen. İşmende ortaktık, ayrıldım, abadolu hayata geçtim oraya geldin ve orda ortağız hala. Kolada gelde böyle de. " alacamda alım yerinde mi? Seçimimi beklesem filan. Hayran kaldım sana. Yüksekten almış birisine böyle sormana. Yüzyüze konuştuğum birisi böyle sorsa pişkin misin derdim, kusura bakma.
    Genede şunu söyleyeyim eski günler hatrına işmende ve anadolu hayat hatrına. " çaktıkları kağıt kola olsun!!! O kadar....."
    Valla ole bir niyetim yoktu.
    Bir dudu hoca yi bir de tarila yi aklimda tutabiliyorum.
    Hafizam cok kuvvetli gorsel vs ama isim hafizam cok kotu.
    Hisse fiyatlarinin saglikli olmadigini dusundugum icin fiyatlara takilmiyorum ondan dikkatimi de cekmedi.
    Coca cola ve bosch fren ekleyecegim hisseler icin zaman kolluyorum ondan sordum;)
    Kisa zamanda bol kazanc diliyorum size...
    Ytd syg

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
    "Memleketim varsa ben de varım."

3.  Alıntı Originally Posted by RLC44 Yazıyı Oku
    Sunu da ekliyim abi anhyt vs hisseler benim 10 yildan fazla hissem.
    Ben ikinci portfoyu ytakip ediyordum birlestirdim sirketleri buyuk dususler olursa hepsine naktimi ekleme karari aldim.
    Dolayisiyla 29 a yakin hissem var hepsinde eskiciyim;)
    Takip etmiyordum cogunu asel tupras petkim vs takip ediyordum.Petkimi bosalttum cem girince ilk terk ettigim yillar sonra kagit oldu.Kademeli sattim gitti;)
    Siz bilgili bir yatirimcisiniz ogrenmeye acik bir kisiyim.bilgilerinize talibim.
    Saygilar....

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.

Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Sunu da ekliyim abi anhyt vs hisseler benim 10 yildan fazla hissem.
    Ben ikinci portfoyu ytakip ediyordum birlestirdim sirketleri buyuk dususler olursa hepsine naktimi ekleme karari aldim.
    Dolayisiyla 29 a yakin hissem var hepsinde eskiciyim;)
    Takip etmiyordum cogunu asel tupras petkim vs takip ediyordum.Petkimi bosalttum cem girince ilk terk ettigim yillar sonra kagit oldu.Kademeli sattim gitti;)
    Siz bilgili bir yatirimcisiniz ogrenmeye acik bir kisiyim.bilgilerinize talibim.
    Saygilar....

Ortağım öğrenmeye çok açık olduğunu işmendeki sorularından belli idi. sadece sana şunu söyleyeyim ortağım. Dünyanın en iyi şirketinin ivmelenme potansiyeli en yüksek olan şişelemecesine tl ile girebilerek ortak olacaksın. CCI ı beleş olarak görüyorum. Borsada tek geçiyor ve üstüne hiçbir kağıdı tanınam. 11 ülke 29 fabrika! Artı özbekistan alımı ki rothschildler devrede alım satımda. Böyle bir şirket. TCCI (the coca cola international) CCI bilançolarını kuruşuna kadar denetleyip, ne temettü vereceğine bile karar verniyorsa adam değilim.
    Teknikci abidikler 60-65 tl diyende var. Bende 100 tl ye kazık çakar diye girdim. Ben inanıyor ve hissediyorum gidecek zaman sana kalmış, ama asla portfmyümde 29 kağıt olmazdı. 29 kağıt demek endex ortalamasıdır. Hemen sadeleştir.

5.  Alıntı Originally Posted by RLC44 Yazıyı Oku
    Ortağım öğrenmeye çok açık olduğunu işmendeki sorularından belli idi. sadece sana şunu söyleyeyim ortağım. Dünyanın en iyi şirketinin ivmelenme potansiyeli en yüksek olan şişelemecesine tl ile girebilerek ortak olacaksın. CCI ı beleş olarak görüyorum. Borsada tek geçiyor ve üstüne hiçbir kağıdı tanınam. 11 ülke 29 fabrika! Artı özbekistan alımı ki rothschildler devrede alım satımda. Böyle bir şirket. TCCI (the coca cola international) CCI bilançolarını kuruşuna kadar denetleyip, ne temettü vereceğine bile karar verniyorsa adam değilim.
    Teknikci abidikler 60-65 tl diyende var. Bende 100 tl ye kazık çakar diye girdim. Ben inanıyor ve hissediyorum gidecek zaman sana kalmış, ama asla portfmyümde 29 kağıt olmazdı. 29 kağıt demek endex ortalamasıdır. Hemen sadeleştir.
    Eyvallah.
    29 sirketimi 32 ye cikaracagim.
    Sirketlerim farkli oranda ve yillik temettuleri farkli zamanlarda farkli kagitlara eklemeler yaparak buyuttum.
    Farkli oran ve farkli zamanda farkli eklemelerle endekse hic takilmadim.
    Soyle soyliyim abi bu yil basindan beri tam hesaplamadim ama asagi yukari yuzde 60 kazanc var portfoyde.
    Aselsan 83 K brisa 32 K anhyt 24 K gibi kusuratlari da var hisse sayilari eklemeleri de farkli yapiyorum.sigorta ve otomotiv primlenmedi ama baska hisseler primlendi.İsmen mesela yuzune bakilmadigi zamanlarda almistim buyuye buyuye simdi devasa kazanclar sagladi.
    Otokar 5K larda su an ve artik hic eklemicem ona dusse de.
    Gecen sene tum dunya kapanmisken ben sirketlerin yatirimci iliskilerini ariyip elektrikli planlarini not ediyordum.karamsarlik ve coskudan hic etkilenmiyorum.ama bunda kisisel farkliligim oldugunu dusunuyorum hem vaktim bol hem nakte ihtiyacim yok.Aile sirketimizin-arsa emlak muteahhitlik- islerinde hukuk kismina bakiyorum ordaki pay gelirim fazlasiyla yettigi icin borsa yatirimi benim icin kacis oyalanma hobi oluyor.
    2010 dan beri bistteyim.Bilgim iktisat 1 duzeyinde.Ama en buyuk artim zamaninda buyuk bir nakitle yatirim yapmam ve yil icinde ekleme zamanlarini fiyatlardan bagimsiz yapmam.
    Warren diyor ya biz hisse degil sirket aliyoruz diye benim bakis acim da bu.
    Anhyt yi mesela zamaninda bir hukukcu arkadasim sorumlu avukatti ziyaretine gittim hosuma gitti arastirdim oyle aldim sadece yil sonu raporlarina ayrintili bakiyorum bir de temettu zamani vergiler icin muhasebecimizle oturdugumuzda portfoy buyuklugune bakiyorum ne olmus ne bitmis hic oturup bakmam.piyasanin verdigi fiyata ancak satarsam bakarim.
    Sanirim endekse takilmamak da bundan dolayi oluyor.
    Cocacola yi begeniyorum ama.Mesela abim bizim islerin basinda o da abd borsalarinda ve coinde yatirim yapiyor ama ufak miktarda kismen.o abd borsasinda mc donalds ve apple tesla coca cola hisselerini almisti tutuyor hala.İsvicre de nestle aldigini biliyorum italya da ferrari hissesi arz oldugunda almisti hala tutuyor.Ama kismen cok az da olsa karamsar oldugu icin cocugu ileride oralarda okursa hisseleri ona verecekmis.
    Ben daima ulkeme guveniyorum.Onun icin hep sirketlerimizi aliyorum.
    Bir goz lens sirketi almisti abd de u piyasa degeri cok yuksek bak gordun mu bizim bist cöp diyerek onu gosteriyor.Ama ben oyle dusunmuyorum.
    Ama dedigim gibi matah bir sey diye aktarmadim biraz farkli bir aile ortaminda gelir olarak nispeten korunakli bir ortamda oldugum icin daha rahat yatirim yapabiliyorum.
    Maasla ekleme yapan bir yatirimci icin pencere cok farkli olacaktir kanaatimce.
    Hisselere ilgim de ortaokulda basladi.Rahmetli vehbi koc a cok ozenirdim o zamanlar.babamin insaat malzemeleri magazasi vardi ben de orda calisirdim yevmiyemi abimle bana verince ben gidip dolar alirdim hisse almasi icin babama verirdim koc un sirketinden al derdim hep o da gonlum olsun diye alirdi benim icin...
    Vs vs hisse yatirimi yapmayi cok seviyorum ama ekonomi bilgim az bilancoyu bir seytan gibi okuyamiyorum.ticareti de sevmiyorum.
    Lafi cok uzattim.sunu demek istiyorum aslinda buradaki yazanlardan o kadar cok sey ogreniyorum ki anlatamam.
    Mesela abim yazilim sirketi kurdu esiyle coin yatirimi da yapti meslegi de musait daha cok farkinda gelismelerden ama ben bi tane bile coin almadim.sirket almak benim daha cok hosuma gidiyor.Coin al pisman olcan dediginde ben ttrak e ekleme yapmistim pisman da olmadim.
    Seviyorum sirketleri...cocacola yi da neden almadim bu zamana dek icmedigim bir urun satiyorlar saglikli sportif yasam vs ondan urununu alamayacagim sirkete isinamiyorum.Ama yavas yavas kirdim o dusuncemi simdi bosch fren ve cocacola yi gozluyorum firsat bulursam alacagim naktim musait olursa...
    Belki 2 belki 3 yil surer toplamam....

Saygilar sevgiler...

6.  Alıntı Originally Posted by RLC44 Yazıyı Oku
    Benim gördüğüm tek sorun, bu sorun tüm sektörlerde var diyebilirim, faaliyet karlılığı anlamında tüm sektörler baskı altında… Bir ürünün taşınması, üretilmesi için harcanan enerji , hammadde vb… etkenler bilançolarda etkisini gösterecektir…

7. Ben Cola- Fanta- Sprite veya grubun diğer içeceklerini şahsen içmediğim için , ürün fiyatlarının artışınıda takip etmedim… Her yere gelen zam, burayada yansımıştır… Yurtdışı operasyonları özellikle nüfus dinamiği önemli… Genç nesil gazlı şekerli içecek seviyor..

8. Sn. RLC 44 ile aynı fikirdeyim.. Buffet amca gelse, bu şirketi paketler.. cebe atar unutur

Sayfa 154/193 İlkİlk ... 54104144152153154155156164 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •