Değerli dostum,
Faiz indirimleri diger gyo lara yararken bizimki istisna mı?
Döviz kurları 30 eylul tarihli, bilançoya pazitif etki yapmayacak mı?
Şirketin şuan itibarı ile yılda 600 milyon avm+kira geliri yok mu?
Her şey pozitif olduğuna göre geriye bir tek şey kalıyor.
Bizim spek gvat........
şeker yatırım 1000000 lot alınca satış kademeleri birden boşaldı şirketin kendiside alım yapabilir istese
Potansiyeli nedir ?
Varsayalim ki stoklardaki varliklar arsalar dahil, tum borclari oduyor,2023 sonu hedefledikleri durum, ilave pasabahce otel kira gelirlerine ilave oluyor.. Yeni proje yok yeni borclanma yok … GYO lar proje uretme zorunlulugu var sanki neyse..
Sirketin gelirlerinin tumu kiralama faaliytlerinden ve giderlerde bu portfoy yapisindan olusuyor..
Yaklasik 100 m usd vergi oncesi safi kar anlamina gelir .. 2018 vuk zarar oldugundan yedek akceler pas gecilmis, bu yil da boyle olabilir, 2023 sonuna kadar 1.tertip limiti dolacaktir, sirketten ilave bir %100 sermaye bedelsiz artis gelmesi olasidir.. Bu durumda tum safi kar 1 ve 2 temettu olarak verilenilir, kanunni yedekler ayrildiktan sonra.. Bu ssenaryo da yillik 87.7 m usd temettu odemesi karsiligi 2 mia lot bir sermaye olusuyor, 0.044 cent hisse basi odeme. maximum 1.1 usd hisse hedefi, net aktif degeri defter degeri vs onemsiz
hissenin 32 cent den islem gordugunu belirtelim.. Yani beklerim trade etmem, faiz geliri onemli degil arsa aldim attim diyen yatirimci icin ideal.. tum stabil bir ekonomik ortamda .. Kiralar odenir, kira ve maliyet artis orani enflasyon yada tl nin degeri ile dogru orantili artar, stoklar 2023 e kadar tum borclari da kapar rahatca diyorsaniz..
herkese iyi seanslar
Son düzenleme : gva74; 02-10-2019 saat: 14:15.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Osmanlı sahnede 1900000 alış
global 1500000 satış
Yer İmleri