-Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız. WARREN BUFFET
kiraz bahçelerini almasın ama kiraz işine de el atsın![]()
![]()
( arada 3-5 dönüm kirazı olan benim gibi beklemekte
) ... meyvede başka sınır tanımam...
aslında son yıllarda işletme sermayesinin olmaması ve tüccarların da çoğunun piyasadan silinmesi nedeniyle maalesef bir çok ihraç ürününde ürünler elde kalmaya başladı. geçmişte kooperatifler eliyle yapılan işler ise benzer şekilde değişimlere uğradılar. özellikle elma hem çeşit hem de diğer nedenlerle elde kalmaya ve fiyatların çok oynak olmasına bakarsanız durumu biraz anlayabilirsiniz... ALARKO gibi işletme sermayesi bol olan şirketler bu alanlarda öncülük yapabilir. belki fazla idealistim ama bir yörede bir büyük şirket tüm yöreyi organize edebilir. bu arada kendi adıma kışın pek domates yemem ama sandıklıda termal ortamdaki domatesler gerçekten yenebilir kalitede. sandıklı domatesi gördüğümde rahatlıkla alabiliyorum. geçen hafta fiyatın ucuzluğunu sorduğumda satıcı bunlar ihraç standardında olmayanlar demişti...
Bugün ve son 1 haftadır Bist'ten pozitif ayrışma çabaları var. Bakalım yine dünkü gibi sonradan atak yapacak mı?
Kömürcü,domatacı,havacı,seracı elmacı seniiii
https://www.youtube.com/watch?v=NWakIBA4Zk8
Kötümserler haklı çıkar, iyimserler para kazanır.
demiş biri.
Anlık : 117,20
Günlük hacim 8 milyon lotun üzerinde.....
Hele bir 10 milyon lotun üzerine de çıkarsa ....
Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
Yer İmleri