Sayfa 157/579 İlkİlk ... 57107147155156157158159167207257 ... SonSon
Arama sonucu : 4631 madde; 1,249 - 1,256 arası.

Konu: HALK Cafe - III

1. 4,5 ayda 81 milyar dolar 48 milyar dolara geriledi, merkez bankasında 33 milyar dolarlık bir erime var. Bu rakam deniz43 hocanın topiğinde kayıtlı, altın hariç. Bu para neden eridi nereye gitti. Örneğin dolar short bu ülkeye ne kaybettirdi. Merkez bankasının doları vobda nasıl kullanıldı neden kullanıldı. 6 liradan 7 liraya gelen dolar bu erimeye karşılıkmı oldu. Altında bir işlem yapmış sanırım karşılığında TL bonu alınmış, o zaman gram altın 297 lira şimdi 3,80 lira. Tahvil itfa edilirse bu oranda 13 milyar TL zarar var. Altın 500 lira olursa merkezin altına dayalı ihrac ettiği bono 33 milyar TL zararla sonuçlanacak. Merkez bankasında ABD dolar tahvili yok yerine 2 yılda altına dönülmüş 170 ton altınımız var diyoruz ama onuda 297 lirada satmışız, altın 500 lira olursa yerine koyarken 33 milyar TL zarar edeceğiz. Okumamak anlamamak tarım ve hayvancılığa dönmek ruh sağlığı İçin faydalı gibi görünüyor.

2.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Binde 2'den yuzde 1'e cikmis. Islem yapamayacaksiniz FX traderlari diyor acikcasi.
    Evet o mecra değişecek, fx yada bankada bu oranlar ile alıp satmak çok zor. Yani kur 6,870, sen 6,800 e satacaksın.

3.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Dövizi yazarken 6,804 olmuş. ama bu sırada usd/zar %1,5 yukarıda, ilginç şeyler oluyor, anlam vermek zor. Usd zar tepede ama düzeltme yapmış tekrar gidecek gibi bir hali var. Bende bu korkudan biraz döviz aldım, normalde 6,830 üstünden alınmalı burası tehlikeli daha çok satış gelebilir.
    Cuma günü vergiden önce vergisiz doları aldık. Ereğli’de beklerim gibi duruyor. Ereğli’de 7,90 stop 8,20 üstü olursa önü açık. Ama carşamba günü 30 altı olmazsa %3 gibi ard yazılım alırım. Polho cuma günü 2,58 den tekrar aldım, 7-8 bin lot. Polho şok market gibi bir anda zarardan kara döndü. Migros bu durum devam ederse ve 36 lira üstünde kalırsa bence onun sonu 100 üstünü gösteriyor. Bim Tüpraş dan daha kıymetli oldu, dünyanın en pahalı bakkalı dediler ama güzel kazanç verdi.

4. Mahfi eğilmez, Asaf savaş akat, deniz Gökçe, bunlar 8-10 yıl önce her hafta 1 gün NTV de makro ekonomi konuşurlardı. Ekonomi çok zor bir bilim değil aslında. Üretim tüketim ve milli gelir takibi yapan bir bilim. Devlet bu işlerde aktör değil, düzenleyici rolü vardı. Dolar shortlayarak, merkez bankası gelirlerini zamanından önce hazineye aktararak, ABD tahvilini (bu yüzden swap alamıyoruz) sıfırlayıp altına dönerek, altını bonu karşılığı ihrac ederek, BDDK kararları ile özel bankaları diğer dünya bankalarından uzaklaştırarak, vergi kalemlerini değiştirerek, makro ekonomiden şahıs ekonomisine ayrışarak dönüşüyoruz. Bu dönüşüm bakan beyin ekonomi görüşleri ile oluyor. Size hangi kurum neden kredi versin, neden swap açsın. Tüik istatistik kurumuna yapılan atama içe kapanıklığı artıyor, veriler veya istatistikler sizin kontrolünüzde açıklanıyor. Halbuki tedavi öncesi ana cümle teşhirdir. Hastanelerde teşhis dahi yeterli değil, bu yüzden son zamanlarda tiraj diye bir şey açtılar, doğru tedaviye yönlendirme ilk orada yapılıyor. Biz hastalığı kabul etmemeye ve ısrar etmeye devam edelim.

5. Aslan Ceylan kaplan ve kaplumbağa aynı yönde koşuyor atasözünü 45 gün önce yazdık. Neydi bu sözün anlamı. Ormanda yangın olduğunda tersi yöne kaçışı ifade ediyor. Borsa dilinde filimlerden aklımızda kalan karşılığı ise yangın satışı. Bruce Willis filmiydi sanırım. Yangın satışı, yabancı banka satışı. Varlık fonu banka alıyorsa ve artık yabancı yoksa, fiyatı %100 yukarı taşımalı, varlık fonu merkez bankası gibi zarar etmesin. Alınan senet fiyatları artmadığı, gerilediği her gün, birde oradan gelecek zararı hesaplara dahil etmek gerekir. Bu panik ve bilgisizliğin çok benzerini 2018 yılında yanlış yerde pozisyon alanları gördüğüm İçin hiç unutmadım. Kısa bir tekrar edeyim, daha önce yazmıştım. Azeri patron 5 yıl forward yapıyor, kar zarar çok değil, sonra vazgeçiyor , Berat Başkan geldiğinde kur artıyor, 3 milyon dolar forward açıyor, sonra bir 3 daha kur 5 lira ve açılan pozlar karda, kur 6,8 üstüne geldiğinde 10 liraya gidiyor diye 7,20 den 2 milyon dolar daha açıyor, 90 gün sonra son açılan 2 milyon dolar tüm pozların karını sıfırlıyor ve zarara dönüyor. Sürekli işlem yapmak, kabul gören kurallar dışında ekonomi yönetmek, kaynakların hızla yok olmasına neden olacaktır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,142
    Blog Entries
    1
    Kaynak yok olmaz. Biriken sudan envai tür şu içer savana canlı kalır yine. Kaynakta ki suyun azalıp çoğalması diğer kıtadaki kelebeğin nasıl kanat cirpacagina bağlıdır. Yâni antilop sayısı çok ise yakın zamanda aslan sayısı artacaktır. Antilop azaldı ise yakın zamanda aslan yavruları ölecektir.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

7. Ekmeğe %20 zam geldi haberi yerine spiker şöyle der, obezite savaş, halkımız bu yaz plajlara daha fit girecek. 😊😊 secbul benim şahsen sevdiğim okuduğum bir dostumuzdur. Onun son 2 aydır yazılarını okurken yukarıdaki haber gibi görüyorum. 😊

Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Yani ustad gecen grafik uzerinden lunar'la tartistigimiz mevzuda, halk en dipteydi ve buna göre yukari atmasi gerekiyor dusuncesi ortaya atildi, ben de dedim ki neden diger bankalar halkin yanina inmesin o cok zor demisti, sizin yoruma gore simdi hepsi sonucta halkin oldugu yerdeler ve hepsi tercih edilebilir, buradaki soru neden insanlar halki alsin bu kadar sorun varken, halk o avantajı yitirmis durumda.
    Insanlarin almasinin nedeni cok uzun suren bir surecten gecti apo. Her inisin cikisi vardir, devamli asagi giden emtiaya hakim olana kazandirmaz bir sure sonra, tersine donmesi gerekir. Burda ana nokta insan omrunun ne kadar oldugu.

Sayfa 157/579 İlkİlk ... 57107147155156157158159167207257 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •