Sayfa 157/582 İlkİlk ... 57107147155156157158159167207257 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 1,249 - 1,256 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. Fransa LME enerji maliyeti yüzünden üretimi durdurarak fabrikayı kapatacağını duyurmuş. kaynak twiter.

2.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Bu arada EYT lafı arada geçiyor diye paylaşayım

https://www.sabah.com.tr/galeri/ekon...ritik-tarih/29

Yandaş medyadan haberi almak lazım arada, çünkü onlar genelde bildiklerini haber olmadan önce yazıyorlar

EYT aralıkta çıkarsa, özellikle uzun yıllar çalışıp emekli olacak arkadaşlar, tazminat alacak. Bu para Aralık'ta alınırsa farklı Ocak'ta alınırsa çok farklı olacak...

Şu an Kıdem Tazminatına Esas Ücret, 10.848,59 ve bu rakam Ocak ayında belki %100 e yakın artacak. Siz eğer Aralık'ta başvurursanız Kıdem Tazminatına Esas Ücret 10.848,59 den hesaplanacak ve çok daha düşük bir kıdem tazminatı alcaksınız...

Burası çok önemli diye yazmak istedim. Dikkat edelim.
    Fedoramca kıdem tazminatının tavanı 15.371 bin TL diye biliyorum kurumumuz SGK ne kadar brüt ücret bildirim yaparsa o tutar üzerinden kıdem tazminatının hesaplanıyor. Eğer maaşınız 15.371 binden tazla ise tavandan alıyorsunuz yani SGK bildirinlen brütmaaş x çalıştığınız yıl kıdem tazminatı tavanı 6 ayda bir zam oranında artırılır Ocak ve temmuzda

3.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Fedor, EYT şöyle çıkacak, 99 öncesinde tamamına 2 yıl indirim verilecek. yaşa takılanlar 2 yıl geri çekilecek, diğer koşulda 9000 gün gibi bir rakam istenecek.
    Sayın Kızıldağ bu aldığınız bir duyum mu yoksa tahminimiz mi eğer duyumsa dağ fare doğurdu demek 2 yıl indirim kimsenin işine yaramaz saçma sapan bir şey çıkmış olur ortaya

4.  Alıntı Originally Posted by erhankod Yazıyı Oku
    Sayın Kızıldağ bu aldığınız bir duyum mu yoksa tahminimiz mi eğer duyumsa dağ fare doğurdu demek 2 yıl indirim kimsenin işine yaramaz saçma sapan bir şey çıkmış olur ortaya
    kısmen içeriden bir haber. diğer türlü bu yükü kaldıramaz. 50 yaş altında kimseyi emekli edemez. ama 2 yıllık indirim mevcutta işe yarar bence fayda sağlar, zaten bu sürede yani yıla göre 2 sene geri çekildiğinde insanlar 9000 günü çok rahat dolduruyor, ben 91 girişliyim 10 bin günden fazlam var.

5.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    kısmen içeriden bir haber. diğer türlü bu yükü kaldıramaz. 50 yaş altında kimseyi emekli edemez. ama 2 yıllık indirim mevcutta işe yarar bence fayda sağlar, zaten bu sürede yani yıla göre 2 sene geri çekildiğinde insanlar 9000 günü çok rahat dolduruyor, ben 91 girişliyim 10 bin günden fazlam var.
    Bana hiç bir faydası olmayacak ozaman 96 girişliyim 9000 üzerinde primim var 47 yaşındayım 56 yaşında emekli olacağım mevcut sisteme göre 2 yıl benim hiçbir işime yaramaz ha 55 ha 57 55 kadar çalıştıktan bunun için mi komisyon oluşturmuşlar çok yoğun çalışıyoruz aralığa yetiştirmeye çalışıyoruz diyorlar bütün hayaller yıkıldı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,153
     Alıntı Originally Posted by erhankod Yazıyı Oku
    Fedoramca kıdem tazminatının tavanı 15.371 bin TL diye biliyorum kurumumuz SGK ne kadar brüt ücret bildirim yaparsa o tutar üzerinden kıdem tazminatının hesaplanıyor. Eğer maaşınız 15.371 binden tazla ise tavandan alıyorsunuz yani SGK bildirinlen brütmaaş x çalıştığınız yıl kıdem tazminatı tavanı 6 ayda bir zam oranında artırılır Ocak ve temmuzda
    Kamuda herkesde de öylemi Erhan kardeş?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,153
     Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Üstat ortada bir yük yok..bu para zaten piyasaya dönecek ve KKM nin tutarının yarısi.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Fedor, EYT şöyle çıkacak, 99 öncesinde tamamına 2 yıl indirim verilecek. yaşa takılanlar 2 yıl geri çekilecek, diğer koşulda 9000 gün gibi bir rakam istenecek.
    O zaman ayvayı yedik, kimse memnun olmaz...Tek formul var diyordu bakan...10 yıl daha atar benim emeklilik... Ha 10 yıl ha 12 yıl, bu sefer de muhalefet der ki, biz düzelteceğiz, onlara prim vermek istemez bence hükümet. Ama yinede gönlümüzü kış tutalım...

Sayfa 157/582 İlkİlk ... 57107147155156157158159167207257 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •