Yeni geldim sayılır eve. Bugün ağır falan olmadı ant. Normal insanlar gibi spor yaptık. O yüzden keyfim yerinde ve gelirken patlıcan, havuç falan aldım.
Havucu çok seviyorum, patlıcana ise bayılıyorum. Yemek yapıyorum şu anda. Ocakta pişerken, ben de foruma bakayım dedim.
İtibar olayına gelince. Ben de de aynı durum var. Çeşit çeşit insana (analizlerini beğendiklerime) verdim. Sonra tekrar Dore 'ye vermeye kalkıştım, olmaz dedi. Ben buranın yabancısıyım, bilmiyorum burada nasıl bir mekanizmanın işlediğini.
Demo ya da gerçek hesap mı sorusuna gelince - Gerçek Hesap. Olur da okuyan olursa, benden gaza gelip işlem açmasın diye Demo Hesaptır diye yazıyorum. Vebal üstlenmemek için. Yoksa işlemlerim özensiz işlemler değil. Nasılsa bu mesaj arada kaybolur diye açık açık yazıyorum şimdi. Ama normalde hep Demo Hesapmış gibi yazmaya devam edicem.
Minnoşunuzun bale gösterisine gelince - Kuğu Gölü falan mı yaptılar? Valla özeniyorum şimdiki çocuklara.
Tefsire gelince....meale geçmekle iyi etmişsiniz bence. Ne zaman dindar birine sorsam "Kur'an o kadar derin ki, onu tam anlamak için Hadisler hakkında, İslam hukuku hakkında, İslam tarihi hakkında geniş bilgiye sahip olmalısın. Yoksa anlayamazsın" diyor.
Ama aynı Kuran-ı Kerimde şöyle iki ayet var:
"Ve biz, onu (Kur'an'ı) sana, anlayasınız diye Arapça bir kitap olarak indirdik."
Bu ayete bakarsak Arapça bilmek Kuran-I Kerimi anlamak için yeterli olmalı. Yani bizler için meal yeterli olmalı.
"Ve biz, onu sana kolaylaştırdık ki, öğüt alıp düşünsünler diye."
Bu ayet, Kur'an'ın anlaşılmasının kolay olduğunu ve okuyucuların ondan öğüt alıp düşünmelerinin amaçlandığını ifade etmektedir.
E bu durumda "Kuran-ı herkes anlayamaz" diyenler......sorular sorular
DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız
Yer İmleri