Sayfa 1585/2491 İlkİlk ... 5851085148515351575158315841585158615871595163516852085 ... SonSon
Arama sonucu : 19921 madde; 12,673 - 12,680 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Kişisel olarak ben eleştiriye açık bir insanım,yapıcı eleştirilerin de insan gelişiminde çok faydalı olduğuna inanırım.Farklı görüşlerin karşılıklı nezaket ilkeleri çerçevesinde özgürce ifade edilmesini hep desteklerim.Bütün yazılarımı somut verilere,rakamlara,hesaplamalara ,haber linklerine dayalı olarak oluşturmaya özen gösteririm,farklı yorumları ya da düşünceleri olanlarla da memnuniyetle bu çerçeve içinde tartışırım.

Ama yazılarımı değil,kişisel olarak beni hedef alan ,nezaket ilişkilerini çiğneyen saygısız ifadeleri hoş görmem mümkün değil.Burada yapılan hakaret sadece bana değil, daha da önemlisi bu başlığın tüm katılımcılarına,onların tercihlerine yapılmış bir saygısızlık idi.

Sonuç olarak;ilginize çok teşekkür ediyorum.Karşılıklı nezaket ilişkileri ve forum kuralları çerçevesinde yılbaşından sonra bu başlıkta yeniden yazmaya ,paylaşımlarda bulunmaya devam edeceğim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,318
    Üstadım sabahın köründe güne sizin yazdığınızı okumak en büyük keyfim. Hele hele yanında filtre kahve olunca tadından geçilmiyor. Sabah keyfim sizin yazılarınız olmayınca olmuyor . Bu günün en güzel haberi paylaşım yazınız. İyiki varsınız keyfiniz bozulmasın hep daim olsun. Tekrar hoşgeldiniz ,

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Kişisel olarak ben eleştiriye açık bir insanım,yapıcı eleştirilerin de insan gelişiminde çok faydalı olduğuna inanırım.Farklı görüşlerin karşılıklı nezaket ilkeleri çerçevesinde özgürce ifade edilmesini hep desteklerim.Bütün yazılarımı somut verilere,rakamlara,hesaplamalara ,haber linklerine dayalı olarak oluşturmaya özen gösteririm,farklı yorumları ya da düşünceleri olanlarla da memnuniyetle bu çerçeve içinde tartışırım.

Ama yazılarımı değil,kişisel olarak beni hedef alan ,nezaket ilişkilerini çiğneyen saygısız ifadeleri hoş görmem mümkün değil.Burada yapılan hakaret sadece bana değil, daha da önemlisi bu başlığın tüm katılımcılarına,onların tercihlerine yapılmış bir saygısızlık idi.

Sonuç olarak;ilginize çok teşekkür ediyorum.Karşılıklı nezaket ilişkileri ve forum kuralları çerçevesinde yılbaşından sonra bu başlıkta yeniden yazmaya ,paylaşımlarda bulunmaya devam edeceğim
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

3. Hoş geldiniz...
    Az yazıp, hep okuyup, çok öğreniyoruz.
    iyi ki varsınız.

4. Bugün aldığımız en güzel haber oldu

Deniz hocam sağolsun bize yılbaşı hediyesini erken verdi

Elinize emeğinize sağlık hoşgeldiniz hocam

Saygılar.

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Beyaz eşya sektörü yine rekabetin yoğun olduğu ve maliyet kalemleri olarak iyi yönetilen bir alan. Yani beyaz eşya üreticisi tüm tedarikçileriyle açık maliyet sistemiyle çalışıp, maliyette olan değişimleri yakından takip edip aksiyonlar alan bir yapıdır.
    Ancak ülkemizde birçok ürün ve hizmette fiyatlama mekaniği öyle bozuldu ki zamların bazıları da sırf hiperenflasyona uymak için yapılıyor. Burada Tüik istatiksellerinin anlamını kaybetmesi de etkili. Ölçemediğiniz şeyi yönetemezsiniz çok basit. Bu sarmaldan çıkabilmenin yolu maalesef ekonominin yavaşlatılması ama tabi bunu anlayacak ekonomi yönetimi olmadığı için. Bir sarmaldayız ve içinden çıkamıyoruz.
    Tebrik ederim üstadım tespitlerinizi de çok güzel ifade etmişsiniz

Saygılarımla.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku

Üstad sen gidince konuya girmez oldum, ümitsiz bir şekilde bakayım dedim. Çok şükür dönmüşsün. Açıkçası kendimi bile suçlamıştım, çok mu karşıt duruş sergiliyorum şeklinde.
    Binlerce insan forumlarda dolaşıyor. İlla ki can sıkıcı şeyler oluyor. 1-2 kişi yüzünden kopma üstad. Ben bile yanlış şeyler yapmış olabilirim, eleştiriye açık olduğunu söylediğin için rahattım şahsen. Uyarman yeterli.

7.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Yazılan şeyler 2018' den beri yaşadığımız şeyler. Trump' ın tehditi ile başlayan türbülansı, saçma sapan kararlar alarak daha da derinleştirdiler. Üstüne pandemi, sonra savaş kaynaklı enerji belası...vs

Battık, bittik...vs ama öldük mü? İleriye dönük yorum yapabilen insan çok az.

Mesela kimse enerjiden bahsetmiyor. 2022 petrol-gaz faturamız 100 milyar $!!!! Bu böyle devam edecek mi?
    Mart 2023' te doğalgaz ve nükleer devreye girecek. Bunların hiç bir etkisi olmayacak mı? Doğalgaz üretim yıllık yaklaşık 5 milyar m3 ile başlayıp 2026' da 50 milyar m3' ye ulaşacak. Bunlardan neden bahsedilmiyor anlamıyorum...

En azından seçimden bahsedilsin. Bu adam yine kazanırsa ne olur? Kazanamazsa ne olur?
    Sabah akşam battık muhabbeti gerçekten bayıyor artık.
    2023 de 3.5 milyar metreküp gaz çıkarılması planlanmış. Yıllık tüketimimizin %5 i kadar. Yani bizi ihya etmez. Ayrıca kapasitesi arttırılsa da elde etmenin maliyeti ne olacak? Yani gaz bedava olabilir ama çıkartma maliyeti çok önemli. Sonuçta iyi bir olay tamam ancak hayallere kapılınacak birşey de değil.
    Ben AKP nin uçuk kaçıp hayaller içeren projelerine hep sağduyulu yaklaşıyorum. 2015 yılında 3.havalimanının ülkeyi ihya edeceği anlatılıyordu. Hayatında hiç uçağa binmemiş vatandaş çılgınca alkışlıyordu. Sonuç? Ancak Atatürk havalimanının kapasitesinde uçuş oluyor şuan. Bundan sonra Atatürk havalimanının uçuş sayılarını katlarsa ancak feasible olur. Projenin kendini amorti etme süresinden hiç bahsetmiyorum bile. Halen metrosu bile tamamlanmadı.

Özetle ülkenin her yerinden altın, petrol, doğalgaz fışkırsa bile hukuk ve adalet yoksa bu kaynaklardan halk ne pay alır ? Bkz. Demokrasi olmayan doğal kaynak zengini ülkeler...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    2023 de 3.5 milyar metreküp gaz çıkarılması planlanmış. Yıllık tüketimimizin %5 i kadar. Yani bizi ihya etmez. Ayrıca kapasitesi arttırılsa da elde etmenin maliyeti ne olacak? Yani gaz bedava olabilir ama çıkartma maliyeti çok önemli. Sonuçta iyi bir olay tamam ancak hayallere kapılınacak birşey de değil.
    Ben AKP nin uçuk kaçıp hayaller içeren projelerine hep sağduyulu yaklaşıyorum. 2015 yılında 3.havalimanının ülkeyi ihya edeceği anlatılıyordu. Hayatında hiç uçağa binmemiş vatandaş çılgınca alkışlıyordu. Sonuç? Ancak Atatürk havalimanının kapasitesinde uçuş oluyor şuan. Bundan sonra Atatürk havalimanının uçuş sayılarını katlarsa ancak feasible olur. Projenin kendini amorti etme süresinden hiç bahsetmiyorum bile. Halen metrosu bile tamamlanmadı.

Özetle ülkenin her yerinden altın, petrol, doğalgaz fışkırsa bile hukuk ve adalet yoksa bu kaynaklardan halk ne pay alır ? Bkz. Demokrasi olmayan doğal kaynak zengini ülkeler...
    Aslında şunu merak ediyorum.
    En kötü geçti mi?
    Doğalgaz için ben çok heyecanlıyım, tarihi bir adımdı, gerisi gelir diyorum. Ama sen heyecanlanmamışsın. Maliyeti öne çıkartmışsın. Mesela bu konuda bile maliyet geride kalmadı mı? Gemilerin, inşaatın, özel ekipmanların vs parası ödenmedi mi, ileride başa belamı olacak? Çıkarılan gaz aslında bunları mı ödeyecek? Faydası yok mu?
    Nükleer aynı patikadan geçiyor, aynı mantık.
    2022' de 100 milyar $ enerji faturasını devlet bir şekilde ödedi, geçmişte kaldı. 2023' te yine mi 100 milyar $ ödeyeceğiz?
    Havalimanı konusuna girmeyelim dostum. Yine farklı düşünüyoruz Bugün için yorumlarında haklı olabilirsin. Ben geleceği düşünüyorum. Oranın tüm aydınlatma otomasyonunu benim şirketim yaptı. İlişkiler, muhabbetler, planlar, gidişat...vs beniçok heyecanlandırıyor. Pandemi olmasaydı muhtemelen çok daha iyi bir durumda olacaktı.

Bu arada hukuk adalet vs tabii ki önemlidir, ama şu an ekonomi için acil değil bana göre. Dışarıdan yatırım gelmesi için mi, yoksa senin de bireysel olarak yaşadığın ve tüm ticari hayatı etkileyen durumlar mı var ya da "klasik" tutuklu gazeteci muhabbeti mi bilmiyorum ama Cevdet Akçay üstad geçen habertürk' teydi, izlemişsindir belki. O da buna benzer bir bakış göstermişti. Acil yapılacaklar listesi farklı...

Sayfa 1585/2491 İlkİlk ... 5851085148515351575158315841585158615871595163516852085 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •