Sayfa 159/1000 İlkİlk ... 59109149157158159160161169209259659 ... SonSon
Arama sonucu : 7996 madde; 1,265 - 1,272 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade

Tarım ÜFE 2010’dan bu tane en yüksek seviyede ..

*TÜİK: TARIM ÜRÜNLERİ ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ ŞUBAT'TA YILLIK %25,79 (ÖNCEKİ %23,50)

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

GCM Yatırım ( https://www.gcmforex.com/ ) Ekonomisti Enver
    Erkan Tarafından Hazırlanan Analiz:
    "Sanayi üretimi Ocak’ta aylık bazda %1 arttı, yıllık bazda %7,3 daraldı…
    Türkiye’de Ocak ayında sanayi üretimi takvim etkisinden arındırılmış verilerle, bir önceki yılın aynı ayına göre %7,3 daralırken mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya göre yine %1 oranında artış göstermiştir.
    Arındırılmamış verilere göre ise, sanayi üretiminde, geçen yılın aynı dönemine göre %7,4 oranında daralma gerçekleşmiştir.
    Rakamlar beklenenden daha hafif bir daralma olduğunu göstermekte, ancak halen takvim etkisinden arındırılmış yıllık verilerde önemli miktarda daralma eğiliminden bahsetmek mümkündür. Bu noktada, 5 ay üst üste daralma göstermiş olan mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimine baktığımızda, bir önceki aya göre gerçekleşen %1’lik artış bir dipten toparlanma olduğunu gösteriyor. Tabii endeks değerinde referans noktası dip seviyede oluştuğu için aylık bazda verilerde artı yönde değişim görmeye devam edebiliriz. Ancak sanayi üretimi yıllık bazda yine daralma eğilimini sürdürecektir. Sanayi üretimindeki daralma ilk çeyrekte %6’larda, milli gelirdeki daralma da ilk çeyrekte %2’lerde gerçekleşebilir.

Detaylara baktığımızda madencilik ve taş ocakçılığı aylık bazda %1,7 artarken, yıllık bazda %7 daralma göstermiştir. İmalat sanayiinde aylık bazda %1,1 artış görülürken, yıllık bazda ise %7,5’lik daralma gerçekleşmiştir. Elektrik, gaz, buhar grubunda ise aylık bazda %0,1 artış görülmüş, yıllık bazda ise küçülme oranı %1,7 seviyesinde gerçekleşmiştir. Ana sanayi gruplarına göre değişim oranlarında ise ara malı %2,2, enerji %1,4, dayanıklı tüketim malı %1,1, sermaye malı
    %0,8 ve dayanıksız tüketim malı %0,3 oranında artmıştır. İlgili kalemlerdeki yıllık değişimlere bakıldığında ise ara malı %10,9, sermaye malı %8,1, dayanıksız tüketim malı %3,5 ve enerji %1 daralırken dayanıklı tüketim malı %0,9 oranında artmıştır.

Hammadde ve ara malı ithalatındaki daralma ile beraber sanayi üretiminde yavaşlama trendinin devamını bekleriz. Bunun yanı sıra, Avrupa’daki ekonomik yavaşlama çerçevesinde de ihracat ve üretim görünümündeki yavaşlama, imalat sanayiindeki yıllık değişimlerin negatif olmaya devam etmesine neden olacaktır. Sanayi üretimi görünümünün de zayıf büyüme periyodu ile ilintili bir görüntü sergilemeye devam etmesini bekleriz."
    bir halt olacağı yok.

enverin yayınına devre kesici girmiş
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    sosyal medyaya itibar etmeyeli,m
    yetkili kurumlar gerekli açıklamayı yapar
    yayınlanan tebliğ ile fonlar için yüzde 20 sınırı kaldırıldı..

yani özetnen ; daha hızlı ve daha kolay satış için ön hazırlık yapıldı diyebiliriz.. bu hazırlık aşaması "deli gibi satacaklarına" işaret sanki..

ama yine de sayın başkanımın dediği gibi "resmi kurum" açıklamasını beklemek lazım tabi ki.. )))

Alıntı Originally Posted by RePuLSe Yazıyı Oku
    yayınlanan tebliğ ile fonlar için yüzde 20 sınırı kaldırıldı..

yani özetnen ; daha hızlı ve daha kolay satış için ön hazırlık yapıldı diyebiliriz.. bu haırlık aşaması "deli gibi satacaklarına" işaret sanki..

ama yine de sayın başkanımın dediği gibi "resmi kurum açıklamasını" beklemek lazım tabi ki.. )))
    spekülasyonlara müsade etmeyelim sosyal medyaya bakmayalım resmi açıklamaları bekleyelim
    bir halt olacağı yok.

Cafe Trend&amp;Trade

Seçim yaklaştı , AB ile müzakereler hakkında karar alınmış , veriler berbat geliyor , global sorunlar ortada ama BiST yukarı gidiyor

Ek : Petrol fiyatları yukarı gidiyor .

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    spekülasyonlara müsade etmeyelim sosyal medyaya bakmayalım resmi açıklamaları bekleyelim
    aynen katılıyorum ..

a.k. partisinin bu konuynan ilgilenen yetkili mercilerinden resmi açıklama gelmesini beklemek lazım..

Sayfa 159/1000 İlkİlk ... 59109149157158159160161169209259659 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •