Sayfa 160/1005 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260660 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 1,273 - 1,280 arası.

Konu: Viop LXI

1.  Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    Benim kurtuluşum heç yok, batık olaraktan suyuniçinde yaşıyorum, ha az batmışım ha çok batmışım fark etmiyo
    Pozdasın Seni korkutmak istemem ama yarın akşama gelicen alemin şortörlerini tebrik edecen

Bu timsah herkesi yudar mertabi timsah beni yudamaz diyen varsa yarın masaya buyursun gelsin

Hamdım Piştim Yandım

2.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku

İlgili
    Kenan diyarının orijinal adı neydi? Ne zaman Filistin veya İsrail olarak bilinmeye başlandı? Bu isimleri ona kim verdi?
    Ortodoks bir Yahudi olarak şunu söylemek istiyorum:

Haham Yehuda Leon Ashkenazi (1922-1996), İncil'deki anlatıma ve Talmud'un Hahamlarının yazılarıyla tutarlı olarak, Kenan Ülkesi'nin orijinal adının, Yakup'un oğlu Yusuf'un Mısır'da köle olduğu zaman Yaratılış 40:15'te kullandığı bir terim olan "Eretz Ha'Ivrim", "İvrim Ülkesi" olduğunu öğretir. "İvrim", "İbraniler"dir, "İvrim" terimini İngilizce'ye çevirmek için. Ever veya "Eber", İncil'deki anlatıma göre İbrahim'in büyük, büyük, büyük, büyük büyük büyük büyükbabasıydı. Kenanlılar, Ham'ın torunları olarak Afrika'dandı. Kenan'ın üç kardeşi, Kuş [Etiyopya], Mitzrayim [Mısır] ve Put [Libya] (Yaratılış 10:6), Afrika'da kaldı, ancak Kenan Asya'ya geçti, İbraniler Ülkesi'ni fethetti ve sakinlerini doğuya, Mezopotamya'ya sürdü. Böylece İbrahim'in babası Terah'ı üç oğluyla birlikte modern Irak'taki Ur Kasdim'de yaşarken buluyoruz ve ailesinin bir kısmıyla İbraniler Ülkesi'ne, yani Kenan'a geri dönmek için bir yolculuğa başladığını görüyoruz (bkz. Yaratılış 11:31).

Terah bir putperesttir. Adem ve Nuh ve Şem ve Eber'in hayırsever tek tanrılı tanrısını unutmuştur, ancak bir İbrani olduğunu hatırlar ve oraya kendi isteğiyle geri dönmek ister, ancak oraya asla varamaz, bunun yerine yarı yolda durup Suriye'deki Charan'a yerleşir.

Daha sonra, elli yıldan fazla bir süredir teolojik sorularla boğuşan ve kendi başına iyiliksever, tek tanrılı bir tanrı varsayan oğlu İbrahim, Tanrı tarafından "babasının yolculuğunu tamamlaması", yani evini terk edip Kenan'a taşınması emredilir (Yaratılış 12:1). Tanrı ona Kenan Diyarı'nın İbrahim'in soyundan gelenlerin tek ve ebedi diyarı olacağına dair söz verir (Yaratılış 12:7) ve Tanrı bu sözü İncil boyunca sayısız kez verir. İşte bunun bir resmi:
    Hz Yakup'un yaşadığı Kenan nerede?

Yâkûp (a.s.) Kenan halkına peygamber olarak gönderildi. Buraya yerleşip beldedeki insanları Allah'a îmân ve ibâdet etmeye dâvet etti. Hz. Yakup'un evine 3 fersah uzaklıkta olduğu söylenen Kenan Kuyusu, Mısır ile Medyen arasında, Beytü'l- Makdis (Kudüs) bölgesindedir

Kenan ülkesi, bugün İsrail, Filistin, Lübnan, Ürdün'ün bir kısmı ve Şam'a kadar Suriye'nin bir bölümünü kapsayan topraklara verilen bir isimdir.

3. Topiği fazla boğmayayım...Daha sonra Kürtler hakkında bilgiler paylaşacağım.
    Yahudiler ile Kürtlerin birleşerek devlet kurması mümkün değil.
    Kan ve din uyuşmazlığı çok bariz. Yahudiler ile Kürtlerin ..Kültürü,Örf ve adetleri farklı.(bence)

4.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Türkiyenin Suriye topraklarından beklentisi yok ama bu ülke bizim komşumuz.
    Komşumda yangın varsa beni de yakabilir.
    Biz Suriye için savaşmamalıyız,onlara yardım edebiliriz,kendi kaderlerini kendileri yazmalı.
    Bu ülkede düzen bozulursa ki bozulmak isteniyor,bize zarar verebilir.
    500 milyon Arap halkının olduğu yerde İsrai'lin nüfusa ihtiyacı var ama bu iş olmaz, en azından şimdiki şartlarda başaramazlar.(bence)
    Suriye'de geçici hükümet kuruldu! Geçici kabine belli oldu
    geçici hükümetin başına Muhammed el-Beşir geçti. Geçici hükümetin kabinesi belli oldu.

5. Suriye kendi kurtuluş savaşını veriyor...Türkiye destek oluyor...umarım barış ortamı bozulmadan başarırlar.

https://www.sondakika.com/haber/habe...lere-18142492/

6. Suriyenin İhracatı
    Kriz öncesinde 8,7 milyar USD olan Suriyenin ihracatı 2017 yılında 686 milyon USD’ye
    gerilemiştir[1]. Suriyenin ihracatı içerisinde ilk sıralarda yer alan ürünlerin önemli bir
    kısmı tarım ürünleridir. Geçmişte ihracatta ilk sıraları alan petrol ve fosfat, hem batı
    tarafından uygulanan ambargo, hem de güvenlik sorunları nedeniyle aksayan üretime
    bağlı olarak düşüş göstermiştir. Diğer taraftan, iç savaşın etkisiyle zarar gören üretim
    kapasitesi, Suriyenin önemli ihraç ürünleri arasında yer alan tekstil ürünleri ve iplikler
    ile çeşitli tüketim ürünleri ihracatının azalmasına neden olmuştur.

Suriyenin İthalatı
    Suriyenin ithalatında genel olarak, şeker, ayçiçeği yağı, otomobiller, sigara, buğday unu,
    kauçuktan yeni dış lastikler, Paraguay çayı, çimento, kamyon, kamyonet, karayolu taşıtları
    için aksam, parça ve aksesuarlar, aküler, telefonlar, kahve, pirinç, ilaçlar, hayvan gıdası
    olarak kullanılan müstahzarlar, buğday, bisküvi, örme kumaş, sentetik kumaş, margarin,
    çay ve petrol yağları önemli bir yer tutmaktadır.

7. Suriye iç savaşı 13 milyon kişinin evini terk etmesine neden oldu. Evinden ayrılan Suriyelilerin yarısı ülke içinde, diğer yarısı ise komşu ülkelere, Avrupaya ve Kuzey Amerikaya göç etti. 2017 yılı sonu itibariyle en çok Suriyeli mültecinin Ortadoğu ülkelerinde bulunduğu, 1 milyon Suriyelinin de Avrupada olduğu açıklandı.

PEW araştırma şirketinin yayımladığı kapsamlı incelemeye göre 7 yıldır süren Suriye iç savaşı sonucu 13 milyon Suriye vatandaşı evini terk etti. Bu rakam son on yıllarda görülen en büyük göç hareketi. Yerinden olan Suriyelilerin 6 milyonu yani yarısına yakını ülkeleri içinde yer değiştirdi.

5 milyona yakın Suriyeli ise komşu ülkelerde yaşıyor. Türkiyede 3 milyon 400 bin, Lübnanda 1 milyon, Ürdünde 660 bin, Irakta 250 bin Suriyeli var. Komşu ülkelere giden Suriyeli mülteciler evinden olan nüfusun yüzde 41 ini oluşturuyor. 150 binden çok Suriyeli mültecinin de Kuzey Afrika ülkelerine gittiği bildiriliyor.

Bir milyon mülteciye ise Avrupa kapılarını açmış. Almanyada 530 bin Suriyeli mülteci olduğu bildiriliyor. İsveçte 110 bin, Avusturyada ise 50 bin mülteci var. 2015 ile 2016 yıllarında Avrupada sığınmaya başvuran hemen hemen tüm Suriyelilerin sığınma başvuruları ya kabul edilmiş ya da sonuçlanması bekleniyor. Kuzey Amerikada 100 bin Suriyeli mülteci bulunuyor.

Kanadaya 52 bin, ABDye ise 21 bin Suriyeli yerleşmiş. ABDde 8 bin Suriyelinin geçici koruma statüsü (temporary protections status) bulunuyor.

https://umhd.org.tr/page/hangi-ulked...ulteci-var/341

8. Çok tartışılan diğer konuda ..bu ülke nasıl kendini toparlar ve ayağa kalkar.
    Barış ve huzur sağlanırsa kendi kaynaklarını iyi değerlendirebilirler.
    Toprak çok kaliteli..yeterli Su var..Petrol var..madenleri var.en önemlisi Akdeniz'de kıyısı var turizm gelişebilir...vs.vs (denizden doğal gaz çıkarsa bonus olur)
    Diğer ülkeler destek olacaklardır...yeni yatırımlar yapılacaktır..

Ayrıca;Suriye'nin kalkınmasında yurt dışında yaşayan vatandaşlarının birikimleri varsa , mutlaka ülkelerine parasal katkısı olacaktır.(Örnk:Bizim almancılar ve diğer ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız gibi)
    Ayrıca bu ülkelerden edindikleri bilgilerinin de ülke kalkınmasına katkısı olacaktır.
    Bu insanların 1 kısmı ülkelerine dönmeseler bile, bunların sayesinde Suriye'nin yurt dışı ticareti artacaktır.(bence)
    Son düzenleme : nohut; 11-12-2024 saat: 02:25.

Sayfa 160/1005 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •