Huzur ret tuşunda ben yellenmeye gidiyorum bugün deniz güzeldi biraz uzun yatayım
Huzur ret tuşunda ben yellenmeye gidiyorum bugün deniz güzeldi biraz uzun yatayım
Mathias ben zaten bahsettiğin kara cahillere yazmıyorum,burayı okuyup gerçekten ne olmakta olduğunu anlamaya çalışan araştırmacı ve bilgiye kıymet veren çok çok küçük bir azınlık benim hedef kitlem.Bu kara cahillerle ikili mütalaalara asla girmem,seviyesizliğin ve saygısızlığın en noktalarında ki bu zevatın ağzından her türlü lağım akıyor zaten,onları kendi karanlıklarında bırakalı çok oldu.Birbirlerini kendi seviyelerinde gazlayıp dahada beter batsınlar ki piyasadan tez zamanda temizlensinler.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cahillik mutluluktur!
Ülke olarak Çok kötü bir dönemden geçtiğimiz doğrudur . Ancak froto olarak çok kötü bir dönemde olmadığımızı düşünüyorum
Froto bazında bakarsak
İyi olanlar
1- Yatırımlar tamamlandı
2- Zarar ettirecek pil yatırımı ertelendi
3 -Yeni modeller devreye girdi. vw (katkısı yıllık 80-90 bin adet) son 3 ayda devreye girecek
4- İhracat %80. (yurtiçindeki bir pazar kaybı , ihracat artışı ile bir kaç defa kompanse edilebilir)
5- Avrupa faiz indiriyor , işler açılıyor
Kötü olanlar
1-Doviz tl düşük (ama artması an meselesi)
2-Siyasal bir karmaşa var ( sonucu seçim olursa bu en çok froto ya yarar)
3-Çinliler ( Binek harici çinlilerin esamesi okunmaz, froto %80 ticari çalışıyor, binek modelini de avrupaya gönderiyor)
Hatta froto haricinde bu kötü devrede daha iyi halka açık şirket yok gibi BIST te
Enflasyon dahada yükselecek. Bu durumda yuzde 50 faiz bile oldukça güdük kalacak. Nihayetinde borsa tekrar prim yapacak
Sn. Alonzo,
Enflasyon daha da yükselecekse ve %50 faiz güdük kalacaksa o zaman borsa nasıl yükselecek bir açıklar mısın ? Enflasyon yükselirse mevcut politika gereği faizi arttırmaları gerekir. Bu durumda sıkı para politikası devam edecek demektir. Hal böyle olursa borsa nasıl yükselecek ?
Ülkenin kredi notu artacak, dünyada faizler dusecek, ülkemize doviz yagacak...
Merkez bankasi doviz satin almasa su anda kur 20lerdeydi diyenler de var.
Her şey güzel, her şey an meselesi ama
Öte yanda alakasız birinin tek twitiyle tek lafiyla %20 deger kaybeden bir borsamiz var.
Byd aslında pil üreticisi.
Sonradan araba üretmeye başlamış.
Korelilerin , koçun vs pil yatırimından vazgeçmesi ile BYD'nin getirilmesi pekala baglantili olabilir.
Asıl amaç pil tedariği
Yer İmleri