“Çin geliyor😀
Hepimiz cahiliz.
Goygoy yapıyoruz.”
Koçlar siyasete giriyor diyip de tüpraş alanları sallamayın boşverin.
İtalya sokaklarında bile ford otosan ürünü görünce hoşuma gidiyor.
Yarın basarılı olanlar ufka değil ufkun ötesini görenlerdir.
Ytd
güzel bir yazı. büyük çöküşlerden ve resesyondan önce genelde kitlelerin tüketim ve harcama refleksleri tetikleniyor ve bütün fiyatlamalar boğa coşkusu yaşıyor, bilançolar çıldırıyor vs. gelecek 10 yılın fiyatlaması satın alınıyor. 2020-2023 arası piyasa güzeldi ama bitti. çoğu hisse senedi döviz ve altın bazlı döngüsünü tamamladı. bir sonraki küresel krize kadar.
Bence de güzel yazmış Serkalgo.
Elbette bu karmakarışık koşullarda çok kesin kanılara varmak mümkün değil. Ford sadece arabalarıyla değil daha 1920'lerde uyguladığı finansman desteği modeliyle de pazarda yerini koruyabilmiş bir şirkettir. Hatta Henry Ford'un bankası 1930'ların başında iflas etmişti.
Türk lirasının değer kaybetme konusunda karnesi belliyken değersiz TL sayesinde bazı şirketler, olumsuzluklara rağmen avantajlı pozisyonlarını sürdürebilir? Romanya yatırımının uzun vadede sonuçlarını merak ediyorum, umarım olumludur.
İlginç bir konu ise seçimlerde parlatılan TOGG organizasyonuna rağmen BYD'ye yatırım için verilen tavizlerin boyutu. Demek ki bizde, EV teknolojisinde çok büyük ve bizim gideremeyeceğimiz ancak BYD'nin sağlayabileceği eksikler varmış?
Türkiye tarihinde pek çok kriz deneyimlenmiş olabilir ancak alıştığımız büyümenin sonuna geldiğimize dair pek çok kanıt görüyorum.
Felaket tellallarının sesi en çok fiyatlar dibe çakıldığında çıkıyor benim gözlemlerime göre. Oraya geldik mi emin değilim ama. 500tl ye düşersek burada sat sat sat öldü bitti geçmiş olsun satscaktınız oluum ben didiydim diyenler parti verirler
Düşerse didim bak. Düşmezse güle güle. Yolu açık olsun.
Ytd
Boşuna kendini yoruyorsun. eregl de 1 e 1 aynısını yaşadım. 2.5 dolarda iken senin kine benzer uyarılar yapıyordum . Sonuç.? Şu an hisse 1.5 dolar bile etmiyor. Git 2023 başında yazılanlara bir göz at. Kelimesi kelimesine aynı olabilir mi. Geleceği kimse bilemez boş yapma , amacın ne ? , elinde olmayan yazmasın , blockla geççç , kötümserler bakar iyimserler zengin olur , sana inat alıyorum (gerçekten aldı mı acaba) , çok ucuz bu arkadaşı dikkate almayın.
Froto 1 sene sonra manzara eregl gibi olsun ne olacak . Ya kardeş sen haklı çıktın diye yazacaklarını mı sanıyorsun.
Bak benim bu forumda acı bir şekilde öğrendiğim şu. Hisse başlıkları da tahta lar gibi sahipli!!! Yani onlar ne diyorsa ne fikir doğru kabul ediliyorsa ne yön işaret ediliyorsa neyin goy goyu yapılıyor neyin sloganı atılıyorsa , onlar gibi konuşmadıkça onlar gibi düşünmedikçe onları alkışlamadıkça o topik de seni barındırmazlar kardeş. Ben yaşananların bire bir örneğiyim. 2.5 dolardan eregl alanlar da bir zahmet kazanmasınlar yazmış çok borsa azmanı olduğunu iddia eden eleman geçen , oysa 2.5 dolarda eregl savunanlara alkış tutuyordu beni yeriyordu. Beyler pahalı bu eregl demiyordu.
Umarım anlatabildim.
Yer İmleri