Sayfa 163/634 İlkİlk ... 63113153161162163164165173213263 ... SonSon
Arama sonucu : 5071 madde; 1,297 - 1,304 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by dostum2 Yazıyı Oku
    Froto ve Saykursan ile 2009 yılında tanıştım sadece temettü ve verilen bedelsizleri ekledim. Yıllarca dost kaldım.

Sizlere de tavsiye ederim.
    Dost olmak ve dost kalabilmek onemli.

Ben de 2010 da tanistim FROTO ile, o zamandan beri hep dostuz.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. “Çin geliyor😀
    Hepimiz cahiliz.
    Goygoy yapıyoruz.”

Koçlar siyasete giriyor diyip de tüpraş alanları sallamayın boşverin.

İtalya sokaklarında bile ford otosan ürünü görünce hoşuma gidiyor.
    Yarın basarılı olanlar ufka değil ufkun ötesini görenlerdir.
    Ytd

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    güzel bir yazı. büyük çöküşlerden ve resesyondan önce genelde kitlelerin tüketim ve harcama refleksleri tetikleniyor ve bütün fiyatlamalar boğa coşkusu yaşıyor, bilançolar çıldırıyor vs. gelecek 10 yılın fiyatlaması satın alınıyor. 2020-2023 arası piyasa güzeldi ama bitti. çoğu hisse senedi döviz ve altın bazlı döngüsünü tamamladı. bir sonraki küresel krize kadar.

Alıntı Originally Posted by Serkalgo Yazıyı Oku
    İnsanlar halen anlamadılar,2018-23 arası çok ekstrem akıl dışı bir dönemdi.Kurların çokça yükseltilerek ihracatın ve karların katlanacağını düşünen cahilliğin extrem uç noktasından üreyen bir çıktıydı.Sonuç olarak ülke uçurumun kenarına geldi ve düşmesine 1 cm kala mecburi olarak ortodoksa dönüldü.Bu ekstrem dönemde Ford un ve diğer ihracat yapan şirketlerin karları çok yükselmiş gibi göründü ancak bu kazançlar sürdürülebilir olmayan ve dahası bedeli olacak kazançlardı.Şimdi o bedel ödenmeye başlandı ve daha ödenecek çok bedel var.İhracatta kalıcı kar ve hacimsel artış katmadeğer ve üretim adetlerinin artışı yanında kontrollü maliyetler ile yükselir.Otosan’ın Ford adına araç ürettiği (teknik terim olarak fason),maliyetlerin devam eden yüksek enflasyon ile sürekli arttığı,satış yaptığı pazarlarda maliyetlerini yüksek rekabet nedeniyle satış fiyatlarına hızla yansıtamadığı,bu sebeple marjlarının hızla düşmeye başladığı ve bunun devam edeceği düşünülür ise yılın kalan yarısında çok daha kötü finansallar açıklayacağını öngörmek çokta zor değildir.Bunun aksini sadece gözleri aşktan kör olmuş,subjektif,temel ekonomi bilgisinden nasiplenememişlerler ile işi sadece goy goy olan tiplemeler yazar.

2018-23 arası tatlı tatlı yenilenler şimdi acı acı çıkmaya başladı.Bu satış pazarlarındaki daralmalar,Çinli üreticilerin pazarları ele geçirme durumu vs diğer hiç bir faktör dahil değil,bu faktörler zaten başlı başına büyük tehdit.

Şimdi goy goycu/palavracı/gerçeklerden kaçan/subjektif tiplere bırakılan sahnede kendileri aynen devam edebilirler.Ara ara gelip gerçekleri yüzlerine vura vura yazmayı sürdüreceğim.İnsan içine çıkamayacak hale gelecekler demek isterdim ama suratlar kösele olunca bu imkansız.Bu ülkede herkes her şey olur ama asla rezil rüsva olmaz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4. Bence de güzel yazmış Serkalgo.
    Elbette bu karmakarışık koşullarda çok kesin kanılara varmak mümkün değil. Ford sadece arabalarıyla değil daha 1920'lerde uyguladığı finansman desteği modeliyle de pazarda yerini koruyabilmiş bir şirkettir. Hatta Henry Ford'un bankası 1930'ların başında iflas etmişti.

Türk lirasının değer kaybetme konusunda karnesi belliyken değersiz TL sayesinde bazı şirketler, olumsuzluklara rağmen avantajlı pozisyonlarını sürdürebilir? Romanya yatırımının uzun vadede sonuçlarını merak ediyorum, umarım olumludur.

İlginç bir konu ise seçimlerde parlatılan TOGG organizasyonuna rağmen BYD'ye yatırım için verilen tavizlerin boyutu. Demek ki bizde, EV teknolojisinde çok büyük ve bizim gideremeyeceğimiz ancak BYD'nin sağlayabileceği eksikler varmış?

Türkiye tarihinde pek çok kriz deneyimlenmiş olabilir ancak alıştığımız büyümenin sonuna geldiğimize dair pek çok kanıt görüyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,113
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Huzur RET tusunda diyorsun yani
    Aynen öyle..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,113
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Dost olmak ve dost kalabilmek onemli.

Ben de 2010 da tanistim FROTO ile, o zamandan beri hep dostuz.
    Negatif duyguların hiç kimseye faydası yok.. Burada birsi çok negatif yazıyorsa direk engeli yiyor bende... Gerekte yok.. Herkes kendi negatifliğini yaşasın.. Zamanım onlara ayıracak kadar çok değil..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. Felaket tellallarının sesi en çok fiyatlar dibe çakıldığında çıkıyor benim gözlemlerime göre. Oraya geldik mi emin değilim ama. 500tl ye düşersek burada sat sat sat öldü bitti geçmiş olsun satscaktınız oluum ben didiydim diyenler parti verirler

Düşerse didim bak. Düşmezse güle güle. Yolu açık olsun.

Ytd

8.  Alıntı Originally Posted by Serkalgo Yazıyı Oku
    Boş yapma,satışlar düştü git oku başta şirket ve sektör kaynakları verileri aylık açıklıyor.Herşeyden önce de kümülatif ve aylık rakamların arasında ki farkı öğren.Böyle cahilce abuk sabuk yazmadan önce dersine çalış okumayı ve öğrenmeyi sev.Geriye dönük şirketin açıkladığı verileri direk şirketin sitesinden alarak sene başından itibaren aylık bazda koydum.Oku dersine çalış emek ver hazıra konmayı bekleme ve hepsinden önce ahlaklı ol.Kimsenin zarar etmesinden keyif alacak karaktere sahip değilim ben ama verileri belgeleri ile her ay koyup bu günlerin geleceğini söyleyenlere böyle boş yapanların ne hale düştükleri zerre umrumda olmaz.Bak bilhassa senin hiç umurumda değil.Senin gibilere hitap etmez benim yazdıklarım,kafası basan dersine çalışan insanlar anlar.Bu saatten sonra herkese anladığı dilden.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Boşuna kendini yoruyorsun. eregl de 1 e 1 aynısını yaşadım. 2.5 dolarda iken senin kine benzer uyarılar yapıyordum . Sonuç.? Şu an hisse 1.5 dolar bile etmiyor. Git 2023 başında yazılanlara bir göz at. Kelimesi kelimesine aynı olabilir mi. Geleceği kimse bilemez boş yapma , amacın ne ? , elinde olmayan yazmasın , blockla geççç , kötümserler bakar iyimserler zengin olur , sana inat alıyorum (gerçekten aldı mı acaba) , çok ucuz bu arkadaşı dikkate almayın.
    Froto 1 sene sonra manzara eregl gibi olsun ne olacak . Ya kardeş sen haklı çıktın diye yazacaklarını mı sanıyorsun.

Bak benim bu forumda acı bir şekilde öğrendiğim şu. Hisse başlıkları da tahta lar gibi sahipli!!! Yani onlar ne diyorsa ne fikir doğru kabul ediliyorsa ne yön işaret ediliyorsa neyin goy goyu yapılıyor neyin sloganı atılıyorsa , onlar gibi konuşmadıkça onlar gibi düşünmedikçe onları alkışlamadıkça o topik de seni barındırmazlar kardeş. Ben yaşananların bire bir örneğiyim. 2.5 dolardan eregl alanlar da bir zahmet kazanmasınlar yazmış çok borsa azmanı olduğunu iddia eden eleman geçen , oysa 2.5 dolarda eregl savunanlara alkış tutuyordu beni yeriyordu. Beyler pahalı bu eregl demiyordu.
    Umarım anlatabildim.

Sayfa 163/634 İlkİlk ... 63113153161162163164165173213263 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •