Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 163/856 ÝlkÝlk ... 63113153161162163164165173213263663 ... SonSon
Arama sonucu : 6843 madde; 1,297 - 1,304 arasý.

Konu: FROTO - Ford Otosan

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,851
     Alýntý Originally Posted by dostum2 Yazýyý Oku
    Froto ve Saykursan ile 2009 yýlýnda tanýþtým sadece temettü ve verilen bedelsizleri ekledim. Yýllarca dost kaldým.

Sizlere de tavsiye ederim.
    Dost olmak ve dost kalabilmek onemli.

Ben de 2010 da tanistim FROTO ile, o zamandan beri hep dostuz.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. “Çin geliyor😀
    Hepimiz cahiliz.
    Goygoy yapýyoruz.”

Koçlar siyasete giriyor diyip de tüpraþ alanlarý sallamayýn boþverin.

Ýtalya sokaklarýnda bile ford otosan ürünü görünce hoþuma gidiyor.
    Yarýn basarýlý olanlar ufka deðil ufkun ötesini görenlerdir.
    Ytd

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Þiþli-Ýstanbul
    Gönderi
    1,691
    güzel bir yazý. büyük çöküþlerden ve resesyondan önce genelde kitlelerin tüketim ve harcama refleksleri tetikleniyor ve bütün fiyatlamalar boða coþkusu yaþýyor, bilançolar çýldýrýyor vs. gelecek 10 yýlýn fiyatlamasý satýn alýnýyor. 2020-2023 arasý piyasa güzeldi ama bitti. çoðu hisse senedi döviz ve altýn bazlý döngüsünü tamamladý. bir sonraki küresel krize kadar.

Alýntý Originally Posted by Serkalgo Yazýyý Oku
    Ýnsanlar halen anlamadýlar,2018-23 arasý çok ekstrem akýl dýþý bir dönemdi.Kurlarýn çokça yükseltilerek ihracatýn ve karlarýn katlanacaðýný düþünen cahilliðin extrem uç noktasýndan üreyen bir çýktýydý.Sonuç olarak ülke uçurumun kenarýna geldi ve düþmesine 1 cm kala mecburi olarak ortodoksa dönüldü.Bu ekstrem dönemde Ford un ve diðer ihracat yapan þirketlerin karlarý çok yükselmiþ gibi göründü ancak bu kazançlar sürdürülebilir olmayan ve dahasý bedeli olacak kazançlardý.Þimdi o bedel ödenmeye baþlandý ve daha ödenecek çok bedel var.Ýhracatta kalýcý kar ve hacimsel artýþ katmadeðer ve üretim adetlerinin artýþý yanýnda kontrollü maliyetler ile yükselir.Otosan’ýn Ford adýna araç ürettiði (teknik terim olarak fason),maliyetlerin devam eden yüksek enflasyon ile sürekli arttýðý,satýþ yaptýðý pazarlarda maliyetlerini yüksek rekabet nedeniyle satýþ fiyatlarýna hýzla yansýtamadýðý,bu sebeple marjlarýnýn hýzla düþmeye baþladýðý ve bunun devam edeceði düþünülür ise yýlýn kalan yarýsýnda çok daha kötü finansallar açýklayacaðýný öngörmek çokta zor deðildir.Bunun aksini sadece gözleri aþktan kör olmuþ,subjektif,temel ekonomi bilgisinden nasiplenememiþlerler ile iþi sadece goy goy olan tiplemeler yazar.

2018-23 arasý tatlý tatlý yenilenler þimdi acý acý çýkmaya baþladý.Bu satýþ pazarlarýndaki daralmalar,Çinli üreticilerin pazarlarý ele geçirme durumu vs diðer hiç bir faktör dahil deðil,bu faktörler zaten baþlý baþýna büyük tehdit.

Þimdi goy goycu/palavracý/gerçeklerden kaçan/subjektif tiplere býrakýlan sahnede kendileri aynen devam edebilirler.Ara ara gelip gerçekleri yüzlerine vura vura yazmayý sürdüreceðim.Ýnsan içine çýkamayacak hale gelecekler demek isterdim ama suratlar kösele olunca bu imkansýz.Bu ülkede herkes her þey olur ama asla rezil rüsva olmaz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

4. Bence de güzel yazmýþ Serkalgo.
    Elbette bu karmakarýþýk koþullarda çok kesin kanýlara varmak mümkün deðil. Ford sadece arabalarýyla deðil daha 1920'lerde uyguladýðý finansman desteði modeliyle de pazarda yerini koruyabilmiþ bir þirkettir. Hatta Henry Ford'un bankasý 1930'larýn baþýnda iflas etmiþti.

Türk lirasýnýn deðer kaybetme konusunda karnesi belliyken deðersiz TL sayesinde bazý þirketler, olumsuzluklara raðmen avantajlý pozisyonlarýný sürdürebilir? Romanya yatýrýmýnýn uzun vadede sonuçlarýný merak ediyorum, umarým olumludur.

Ýlginç bir konu ise seçimlerde parlatýlan TOGG organizasyonuna raðmen BYD'ye yatýrým için verilen tavizlerin boyutu. Demek ki bizde, EV teknolojisinde çok büyük ve bizim gideremeyeceðimiz ancak BYD'nin saðlayabileceði eksikler varmýþ?

Türkiye tarihinde pek çok kriz deneyimlenmiþ olabilir ancak alýþtýðýmýz büyümenin sonuna geldiðimize dair pek çok kanýt görüyorum.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by Dudu Yazýyý Oku
    Huzur RET tusunda diyorsun yani
    Aynen öyle..
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by Dudu Yazýyý Oku
    Dost olmak ve dost kalabilmek onemli.

Ben de 2010 da tanistim FROTO ile, o zamandan beri hep dostuz.
    Negatif duygularýn hiç kimseye faydasý yok.. Burada birsi çok negatif yazýyorsa direk engeli yiyor bende... Gerekte yok.. Herkes kendi negatifliðini yaþasýn.. Zamaným onlara ayýracak kadar çok deðil..
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

7. Felaket tellallarýnýn sesi en çok fiyatlar dibe çakýldýðýnda çýkýyor benim gözlemlerime göre. Oraya geldik mi emin deðilim ama. 500tl ye düþersek burada sat sat sat öldü bitti geçmiþ olsun satscaktýnýz oluum ben didiydim diyenler parti verirler

Düþerse didim bak. Düþmezse güle güle. Yolu açýk olsun.

Ytd

8.  Alýntý Originally Posted by Serkalgo Yazýyý Oku
    Boþ yapma,satýþlar düþtü git oku baþta þirket ve sektör kaynaklarý verileri aylýk açýklýyor.Herþeyden önce de kümülatif ve aylýk rakamlarýn arasýnda ki farký öðren.Böyle cahilce abuk sabuk yazmadan önce dersine çalýþ okumayý ve öðrenmeyi sev.Geriye dönük þirketin açýkladýðý verileri direk þirketin sitesinden alarak sene baþýndan itibaren aylýk bazda koydum.Oku dersine çalýþ emek ver hazýra konmayý bekleme ve hepsinden önce ahlaklý ol.Kimsenin zarar etmesinden keyif alacak karaktere sahip deðilim ben ama verileri belgeleri ile her ay koyup bu günlerin geleceðini söyleyenlere böyle boþ yapanlarýn ne hale düþtükleri zerre umrumda olmaz.Bak bilhassa senin hiç umurumda deðil.Senin gibilere hitap etmez benim yazdýklarým,kafasý basan dersine çalýþan insanlar anlar.Bu saatten sonra herkese anladýðý dilden.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    Boþuna kendini yoruyorsun. eregl de 1 e 1 aynýsýný yaþadým. 2.5 dolarda iken senin kine benzer uyarýlar yapýyordum . Sonuç.? Þu an hisse 1.5 dolar bile etmiyor. Git 2023 baþýnda yazýlanlara bir göz at. Kelimesi kelimesine ayný olabilir mi. Geleceði kimse bilemez boþ yapma , amacýn ne ? , elinde olmayan yazmasýn , blockla geççç , kötümserler bakar iyimserler zengin olur , sana inat alýyorum (gerçekten aldý mý acaba) , çok ucuz bu arkadaþý dikkate almayýn.
    Froto 1 sene sonra manzara eregl gibi olsun ne olacak . Ya kardeþ sen haklý çýktýn diye yazacaklarýný mý sanýyorsun.

Bak benim bu forumda acý bir þekilde öðrendiðim þu. Hisse baþlýklarý da tahta lar gibi sahipli!!! Yani onlar ne diyorsa ne fikir doðru kabul ediliyorsa ne yön iþaret ediliyorsa neyin goy goyu yapýlýyor neyin sloganý atýlýyorsa , onlar gibi konuþmadýkça onlar gibi düþünmedikçe onlarý alkýþlamadýkça o topik de seni barýndýrmazlar kardeþ. Ben yaþananlarýn bire bir örneðiyim. 2.5 dolardan eregl alanlar da bir zahmet kazanmasýnlar yazmýþ çok borsa azmaný olduðunu iddia eden eleman geçen , oysa 2.5 dolarda eregl savunanlara alkýþ tutuyordu beni yeriyordu. Beyler pahalý bu eregl demiyordu.
    Umarým anlatabildim.

Sayfa 163/856 ÝlkÝlk ... 63113153161162163164165173213263663 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •