[QUOTE=Dudu;6894305]Gecen gun TNZTP basliginda kari gibi aglayip sizlamayin, yatirimci olun uleeeyn yazdim diye ceza verdiler modlar[/QUOT
..... Kýsmet.... baþa gelen çekilir...
![]()
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Küresel Krizin Yeni Kurbaný: Alman Otomotiv Devi Ýflas Bayraðýný Çekti!
Dünya çapýnda birçok otomobil markasýna parça tedarik eden Federnfabrik Erwin Lutz, iflas ettiðini açýkladý.
Uzun yýllardýr sektörde öncü konumda olan Alman otomotiv devi, pandemi sonrasý ekonomik durgunluk, tedarik zinciri sýkýntýlarý, artan enerji maliyetleri ve enflasyonun etkisiyle büyük bir darbe aldý. Þirket, mali yapýsýný toparlayamadan iflas baþvurusunda bulundu. Uzmanlar, bu iflasýn otomotiv sektörü için sarsýcý bir örnek teþkil edeceðini belirtiyor.
bizdeki koþullar FAZÝ-ENFLASYOIN VB almanlarda olsa acaba þirketleri ne yapar düþünmeden edemiyorum :D olaya iyi yanýndan bakýyorum bu bakýmdan þerbetliyiz bu koþullara daha dirençliyiz alýþýk olduðumuzdan :D
adamalr hem iflasa sebep oluyor hem satýn alýp içini boþaltarak yok ediyor
21 Haz 2023 HABERÝ
Alman otomotiv tedarikçisi Allgaier, Çinli bir yatýrýmcýya satýldýktan bir yýl sonra iflas baþvurusunda bulundu.
AB DE ÝÞLER ÝYÝ DEÐÝL, birleþik karallýk rsmi olarak ab dýþýnda gayri resmi olarak ab içinde :D garip bir durumda ve durumu ekonomik olarak da pek parlak görünmüyor...
bu koþullarda avrupda EÐER YAPABÝLÝRSE GÜCÜ YETERSE ÇÝNLÝ FÝRMALARA trump gibi gümrük duvarý çekerse hiç þaþýrmam, byd bunu öngerek gelmiþ bile olabilir...maliyet etkin çinli firmalarla ab firmalarýnýn sürdürülebilirlik kartýyla rekabet etmeleri bu aþamda söz konusu deðil Fordun arkasýnda ABD var yedirmez çinlilere diye düþünüyorum :D
Son düzenleme : logologo; 22-09-2024 saat: 18:26.
Tüm mesajlarým kendi subjektif ve kiþisel görüþlerimi içerir ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
belki kýsa vade heycan yaþamak istemiþtir :D Temeli saðlam, ama temel deðerleme yapmak için veriler sýnýrlý bistteki geçmiþi de sýnýrlý huyu suyu bilinmez :D gerçi bi,linse ne olacak hekts örneði önümüzde :D Yeni olanlar için UZUN VADELÝ KÝMÝN NE TASARLANDIÐINI KY kestiremez, bu noktada ne yapacak hzýlý ahreket eden þirketler gibi bas topla yükselt daðýt döngüsnü mü yapacak, yoksa baþka bazý uzun avdeli þirketler gibi önce iyice güven kazanýp tokatý sonra mý basacak, yoksa gerçekten çalýþacak kaznacak büyüyecek mi? bu aþamada bilinmez... gönül isterk, 3. yolu seçip devam etsin... ancak bu aþamada geçmiþi sýnýrlý bilinmezliði yüksek
Son düzenleme : logologo; 22-09-2024 saat: 18:54.
Tüm mesajlarým kendi subjektif ve kiþisel görüþlerimi içerir ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri