“Çin geliyor😀
Hepimiz cahiliz.
Goygoy yapýyoruz.”
Koçlar siyasete giriyor diyip de tüpraþ alanlarý sallamayýn boþverin.
Ýtalya sokaklarýnda bile ford otosan ürünü görünce hoþuma gidiyor.
Yarýn basarýlý olanlar ufka deðil ufkun ötesini görenlerdir.
Ytd
güzel bir yazý. büyük çöküþlerden ve resesyondan önce genelde kitlelerin tüketim ve harcama refleksleri tetikleniyor ve bütün fiyatlamalar boða coþkusu yaþýyor, bilançolar çýldýrýyor vs. gelecek 10 yýlýn fiyatlamasý satýn alýnýyor. 2020-2023 arasý piyasa güzeldi ama bitti. çoðu hisse senedi döviz ve altýn bazlý döngüsünü tamamladý. bir sonraki küresel krize kadar.
Bence de güzel yazmýþ Serkalgo.
Elbette bu karmakarýþýk koþullarda çok kesin kanýlara varmak mümkün deðil. Ford sadece arabalarýyla deðil daha 1920'lerde uyguladýðý finansman desteði modeliyle de pazarda yerini koruyabilmiþ bir þirkettir. Hatta Henry Ford'un bankasý 1930'larýn baþýnda iflas etmiþti.
Türk lirasýnýn deðer kaybetme konusunda karnesi belliyken deðersiz TL sayesinde bazý þirketler, olumsuzluklara raðmen avantajlý pozisyonlarýný sürdürebilir? Romanya yatýrýmýnýn uzun vadede sonuçlarýný merak ediyorum, umarým olumludur.
Ýlginç bir konu ise seçimlerde parlatýlan TOGG organizasyonuna raðmen BYD'ye yatýrým için verilen tavizlerin boyutu. Demek ki bizde, EV teknolojisinde çok büyük ve bizim gideremeyeceðimiz ancak BYD'nin saðlayabileceði eksikler varmýþ?
Türkiye tarihinde pek çok kriz deneyimlenmiþ olabilir ancak alýþtýðýmýz büyümenin sonuna geldiðimize dair pek çok kanýt görüyorum.
Felaket tellallarýnýn sesi en çok fiyatlar dibe çakýldýðýnda çýkýyor benim gözlemlerime göre. Oraya geldik mi emin deðilim ama. 500tl ye düþersek burada sat sat sat öldü bitti geçmiþ olsun satscaktýnýz oluum ben didiydim diyenler parti verirler
Düþerse didim bak. Düþmezse güle güle. Yolu açýk olsun.
Ytd
Boþuna kendini yoruyorsun. eregl de 1 e 1 aynýsýný yaþadým. 2.5 dolarda iken senin kine benzer uyarýlar yapýyordum . Sonuç.? Þu an hisse 1.5 dolar bile etmiyor. Git 2023 baþýnda yazýlanlara bir göz at. Kelimesi kelimesine ayný olabilir mi. Geleceði kimse bilemez boþ yapma , amacýn ne ? , elinde olmayan yazmasýn , blockla geççç , kötümserler bakar iyimserler zengin olur , sana inat alýyorum (gerçekten aldý mý acaba) , çok ucuz bu arkadaþý dikkate almayýn.
Froto 1 sene sonra manzara eregl gibi olsun ne olacak . Ya kardeþ sen haklý çýktýn diye yazacaklarýný mý sanýyorsun.
Bak benim bu forumda acý bir þekilde öðrendiðim þu. Hisse baþlýklarý da tahta lar gibi sahipli!!! Yani onlar ne diyorsa ne fikir doðru kabul ediliyorsa ne yön iþaret ediliyorsa neyin goy goyu yapýlýyor neyin sloganý atýlýyorsa , onlar gibi konuþmadýkça onlar gibi düþünmedikçe onlarý alkýþlamadýkça o topik de seni barýndýrmazlar kardeþ. Ben yaþananlarýn bire bir örneðiyim. 2.5 dolardan eregl alanlar da bir zahmet kazanmasýnlar yazmýþ çok borsa azmaný olduðunu iddia eden eleman geçen , oysa 2.5 dolarda eregl savunanlara alkýþ tutuyordu beni yeriyordu. Beyler pahalý bu eregl demiyordu.
Umarým anlatabildim.
Yer Ýmleri