Sayfa 167/1032 İlkİlk ... 67117157165166167168169177217267667 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,329 - 1,336 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. kisa vadede piyasalar petrolun durumuna gore ilgi gorecek gibi...petrol 85$ in ustune giderse petrol alan ulkeler sat; petrol satan ulkeler al modu populer olabilir...o vakit isimiz zor gibi...
    ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

2.  Alıntı Originally Posted by illim Yazıyı Oku
    kisa vadede piyasalar petrolun durumuna gore ilgi gorecek gibi...petrol 85$ in ustune giderse petrol alan ulkeler sat; petrol satan ulkeler al modu populer olabilir...o vakit isimiz zor gibi...
    o dedigini coktan yaptilar merak etme..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    afyonkarahisar
    Gönderi
    794

Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır

4.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Bu DYP (Demirel) ve Çiller zamanında ki, kamu bankalarına görev zararı yazdırmakla eşdeğer. Korktuğum da bu idi.
    Sayın TH. Halkbankasından Yapı Krediye geçmekle çok iyi yaptığımı anladım. Ne kadar iştahlı alımlar var. Gördünüz. Çünkü beklentiler iyileşti. Malum mevcut F/K ve D/D ne olursa olsun, Borsa da ileriye doğru beklentiler satın alınacağı için gelecek zaman dilimleri ve çeyreklerde bankanın sermaye yeterliliğinin düştüğünü görebiliriz. 12.6 olan bu oran ilerde sıkıntıya düşebilir. Burda ise beklentiler kötüleşti. Selamlar. Y.T.D..
    Evet Binbaşım, son 3 ayda %13.6 dan %12.9 a düşen SYR beni düşündürüyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5.  Alıntı Originally Posted by erick_von_manhstein2 Yazıyı Oku
    Bankada 1) Temel degerler kotuye gidiyor gibi.Hukumet tarafindan verilen emirler nedeniyle verdigi gereksiz krediler nedeniyle kotuye gidiyor. 2) Bugunde KOnut KREDILERine 0.98 faiz verecegini acikladi. Buradan zarar etmeyecek mi ?.........
    Evet, temel rasyolar son 3 ayda kötüleşmiş. Hükümet Halkbankı arpalık olarak kullanıyor, oy avcılığına alet ediyor, zararına kredi açtırıyor, mevduatın yıllık maliyeti %15 iken %11.9 dan külliyen zararına kredi vermenin başka bir tercümesi olabilir mi? Aklı başında olan bir banka yönetimi böyle bir şey yapar mı? 5.5 yıl önce 2012 Kasımındaki 2. halka arzda hisseleri 15.10 tl den, o günkü kurdan 8.5 dolardan bugünkü dolar bazında 10 dolardan yabancılara sattığı zaman "istediği zaman bankayı zorlayarak zararına kredi açtırma hakkının saklı olduğunu" acaba belirttiler mi? Hayır, düpedüz halka arzdan alan yabancı fonları keklediler. 5.5 yıl önce bugünkü dolar bazında 10 dolara sattıkları hisse dün sabah 7.31 tl yi görerek dolar bazında 1.67 dolara inmişti yani %83 değer kaybetmiş durumdaydı. Bu hükümet değişmediği sürece HALKB iflah olmayacak, zaten hissenin son 5 yıllık felaketin de ötesi performansı aynen bunu söylüyor. Dileğim bu hükümetin ekonomiye daha fazla zarar vermeden bir an önce gitmesidir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6.  Alıntı Originally Posted by Ayraniyokicmeye Yazıyı Oku
    Oyle bise olursa dolar 6 lira olur senin sermayenin yarisini bagladigin hissenin de tahtasi kapanir...Azicik Mantikli Konusalim TH baskan sen yapma bari...
    Eğer bir ülke dik durmayı öğrenememişse, kendi menfaatlerini koruma cihetine gitmiyorsa, hep taviz üstüne taviz vermeyi genel politika haline getirmişse, pısırık davranmayı ilke edinmişse o ülkenin burnu boktan kurtulmaz ve ezilip itilip kakılmaya sömürülmeye mahkum olur. İşte TR'nin yapmaması gerekenler de bunlardır. Bir ülke kendi menfaatlerini korurken döviz kurlarının nereye çıkacağı önemli değildir, önemli olan ulusal menfaatlerin kalıcı olarak korunmasıdır çünkü ülkenin geleceği buna bağlı.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Evet, temel rasyolar son 3 ayda kötüleşmiş. Hükümet Halkbankı arpalık olarak kullanıyor, oy avcılığına alet ediyor, zararına kredi açtırıyor, mevduatın yıllık maliyeti %15 iken %11.9 dan külliyen zararına kredi vermenin başka bir tercümesi olabilir mi? Aklı başında olan bir banka yönetimi böyle bir şey yapar mı? 5.5 yıl önce 2012 Kasımındaki 2. halka arzda hisseleri 15.10 tl den, o günkü kurdan 8.5 dolardan bugünkü dolar bazında 10 dolardan yabancılara sattığı zaman "istediği zaman bankayı zorlayarak zararına kredi açtırma hakkının saklı olduğunu" acaba belirttiler mi? Hayır, düpedüz halka arzdan alan yabancı fonları keklediler. 5.5 yıl önce bugünkü dolar bazında 10 dolara sattıkları hisse dün sabah 7.31 tl yi görerek dolar bazında 1.67 dolara inmişti yani %83 değer kaybetmiş durumdaydı. Bu hükümet değişmediği sürece HALKB iflah olmayacak, zaten hissenin son 5 yıllık felaketin de ötesi performansı aynen bunu söylüyor. Dileğim bu hükümetin ekonomiye daha fazla zarar vermeden bir an önce gitmesidir.
    Bildigim kadati ile kamu bankalarindaki bu konut faiz indirim karari 6 aylik bir sure icin gecerlidir.
    Kamu bankalarin bilancolari icin olumsuz bir durum ama ulke ekonomisi icin dogru bir karar olduguna inaniyorum.
    Bir kac gun once bir varandasa daire sattim. Vatandas YKBNK dan aylik %1.2 kredi kullanmis.
    Vatandasa Eger hukumet boyle bir karar cikartirsa kredini bir kamu bankasina transfer et demistim. Bu karar konut sektorune iyi bir hareket getitir.

Ulkenin ic ve dis siyasette onemli ve sikintili donemlerden gectigi bir zamanda kamu bankalarinin elini biraz tasin altina koymalarinda fayda vardir.
    Hukumet KGF kredilerini zamaninda devreye sokmasaydi ekonomi su anda komalik durumdaydi.

cunku son yillarda halkin elindeki nakit varliklar ekonomik cokus, savas, teror, darbe, ic politik kaoslar gibi birazda abartili karamsar beklentilerle doviz, altin ve mevduata park etmis durumda.
    Bu abartili karamsar kriz psikolojisi biraz dagilirsa piyasalara para yavas yavas tekrar akmaya baslar.

Benimde elimde HALKBNK hisseleri var. sali gunu alir almaz %7 dusus tokadi yedim. Altan ek alimlarla Maliyeti ancak 7.70 cektim.

Biraz iddiali olacak ama ben bankacilik indexi ve Halk bankasinin dip fiyatlarin bu seviyeler civari oldugunu dusunuyorum. ..sahsi beklentim mayis ayinda yukari bir tepki hareketinden sonra Haziran ayinda bir tur dusus daha yasanilmasi.

Elbette,Son karari devletlerin bile soz gecirmeye guclerinin yetmedigi mekanin sahipleri verir.

Biraz baskili acildi.

Artik yavas yavas davaya oynayip calkalamalari gerekiyor.

Sayfa 167/1032 İlkİlk ... 67117157165166167168169177217267667 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •