Sayfa 1671/2311 İlkİlk ... 6711171157116211661166916701671167216731681172117712171 ... SonSon
Arama sonucu : 18484 madde; 13,361 - 13,368 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. Konuşan Kitap
    @konusan_kiitap
    Kabil'de kitap satan bir kız sevgilisinin geldiğini gördü, bu sırada babası da yanında duruyordu.

Kız sevgilisine "Alman yazar Yorg Daniel'in 'Baban evde mi?' kitabını almaya geldin galiba?"

Arkadaşı; "Hayır ben İngiliz yazarı Tomas Munis'in 'Seni nerede görebilirim?' kitabını almaya geldim."

Kız; "O kitap yok ama ABD' li yazar, Patrice Olfer' in 'Elma Ağaçlarının Altında' Kitabını önerebilirim."

Arkadaşı; "Çok güzel! Belçikalı yazar, Jean Barber'in' Beş Dakika Sonra Ararım' kitabını yarın getirebilir misin?

Kız; "Memnuniyetle.

-Ayrıca Fransız yazar, Mishel Daniel'in 'Asla Yalnız Bırakmam' kitabını da öneririm."

Bu konuşmadan sonra babası; "Bu kadar kitap çok değil mi, hepsini okuyor mu?"

Kız;

-"Evet baba, o çok zeki hepsini okuyor."

-"Benim çok güzel ve sevimli kızım öyleyse ona Hollandalı yazar, Frank Martiniz'in "Ben Gerizekalı Değilim" kitabını da öner onu da okusun, hatta kendin de oku

floodu okuyup beğendiyseniz, bu tarz içeriklerin daha fazla paylaşılabilmesi için hesabımızı takip ederek bizlere destek olabilirsiniz. teşekkürler🙏

@erefefik

2. Hüseyin Vodinalı
    @HVodinali
    ·
    17s
    AKP yönetimi İsrail'in zulmüne karşı en önce Malatya Kürecik radar üssünü kapatmalı. O üs, İsrail ve ABD için İran'ı gözetliyor.
    Sakın diyeyim. Aman ha...İran'ı gözetlemiyor. İran'ı gözetleyecek, İran'ın dibinde bir sürü üs var. O üs Batı Medeniyetinin en önemli koruyucusudur. O kadar önemlidir.

Google'a "Malatya Kürecik Radar üssü protestosu" diye yazınız. O meselenin nasıl sakiz haline getirildiğini görünüz.
    @erefefik

3. Onur Sinan Güzaltan
    @GuzaltanOnur
    Sekizinci gün...

İsrail Gazze'ye kara harekatına başlayamıyor.

İsrail'in Gazze'deki nüfusun Mısır'a tehcir edilmesi planı direnişle karşılaştı.

Tel Aviv vuruldu. Batı Şeria'da çatışmalar sürüyor.

İsrailli yerleşimciler Filistinli sivillere karşı katliamlarına devam ediyor.
    Kara harekatina baslasa ne yapacak? Bitti.
    Bati Seria'da sivilleri katlettiklerine dair tonla video var.
    Filistinliler ne diye duruyorlar? Elleri armut mu topluyor?
    Orada Yahudi yerlesimciler azinlik.
    @erefefik

4. Haber Aktif
    @haberaktifcom
    ·
    14d
    Adana’da "Kız kardeşimin okumasını istemiyorum" diyen kişi kız kardeşini döverek sınıftan çıkarmaya çalışırken, kendisine engel olmak isteyen öğretmeni yumrukladı.
    Ciddi bir ceza almalı. Bu ne yahu? O kız okur, meslek sahibi olur, o ite de bakar. Kızlar merhametlidir abi.
    @erefefik

5. Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin mal varlıkları donduruldu.
    Otuzhane
    @Otuzhane2
    ·
    12s
    Servet fısıldar, zenginlik bağırır. Quiet luxury denen kavram her ne kadar 1900lü yıllara dayansada Avrupa sosyetesinde oldukça bilenen bir kavramdır. Yani sessiz lüks yaşam. Osmanlıda saray soylusu leylekleri koruma vakfı kurup başına kadınları getirmiştir. Ülkemizde ise +
    Ezcacıbaşılar, Tara ailesi ve Koçlar gelin seçerken daha edilgen ve şatafat meraklısına soyadı vermezler. Cemiyet hayatı sosyal yardım vakıfları ve hastalara özel derneklere adamaktadır. Çünkü İslami ilimlerde nazar deveyi tencereye sokar. Aldığınız araba kaza yapabilir ++
    Otuzhane
    @Otuzhane2
    Çok güzel cildinizde ertesi gün sivilce çıkabilir. Türkiyede her daim zenginler çıkabilir ama servet sahipleri cumhuriyetten bile eskidir. Ve asla mevcut iktidarla konjökdür ile kavga etmez. Ama Özalın ve Demirelin zenginleri bugun ortada yoktur. Aynısı bu iktidar zenginlerinede olacaktır. Zenginlik grift ilişkilere ve devlet tammüllerine endeksli ise bugun vardır yarın yoktur. Siz siz olun varlıklı olun. Para herkeste var zerafet sadece asillerde olur.
    @erefefik

6. Basar Kaya
    @basaarkaya
    Hollanda kraliyeti bir Türk yönetmene ödül verecekmiş, etkinliğe davet etmişler. Türk yönetmen vize başvurusu yapmış ve reddedilmiş...

Bu tarz olaylar sayesinde her seferinde Avrupalıların biz TC pasaportlulara yönelik ikiyüzlü ve faşist tavırlarını tekrar tekrar görme şansımız oluyor.

İşin ilginç yanı, son dönemlerde "sosyal medyada tanınan isimlerin" aldıkları redler sonrası yaptıkları paylaşımların devamında, red kararını veren ülke konsolosluklarının "bize ulaşırsanız bir bakalım niye böyle olmuş acaba??" mesajları da durumu inanılmaz ironik ve acınası hale getiriyor.

Sırbistan sınırından kaçak yolla girene barınma imkanı sağlayıp sosyal yardım adında maaş bağlayan EU, zilyon tane belge ile yasal yollarla birkaç günlük seyahati için izin talep eden insana "ilticacı" muamelesi yapıyor. EU kendi ikilemleriyle mücadele etmeye çalışırken aslında kendini bitiriyor farkında değil
    @erefefik

7. Fatih Uçar
    @fatihucartr
    ·
    22s
    Şerif Faysal Yıldırım büyük adamdı.
    ))))))))))))) Abi bizim bu apaçiler, komik insanlar be ya. Bunlar olmazsa olmaz, seviyom ben bunları. Zati biz ayrıyeten bunlarla akrabayız ama akraba oldugumuzu onlar pek bilmiyorlar.
    @erefefik

8. Sürur Öztürk
    @sururozturk
    Yine sen aklıma düşünce, cezveyi ocakta unutunca, kahve ocağa taşınca, taşan şeyin sadece kahve olmadığını anladım Maria. Rahmetli annemden kalan cam şekerlik de mutfak masasından düşüp kırılınca, bir kalp kırılmış gibi geldi bana. Bu akşam eve dönerken, zincir marketlerden birinde kristal bir şekerlik görmüş, ‘annemin şekerliği var’ diye düşünerek, almaktan son anda vazgeçmiştim. Garip bir akşam...

Yazdıktan sonra yumurta salatası yapacağım. Keyifli akşamlarımın atıştırmalığı hani... Hani benimle sevdiğin yumurta salatası... O gün mor marul almaya çıkarken Madam Larina’nın arkamızdan “Deli bunlar” dediğini sen duymazdan gelirken, bir kolejli kız haylazlığıyla gülümsediğini fark ettiğimi o gün söylemedim, bugün içimde kalmasın...

Evet, “keyifli akşamlarımın atıştırmalığı”nı yapacağım az sonra. Keyifli miyim? Zihnimin neden bu kadar karışık olduğunu çözememiş olmanın gerilimi var üzerimde. İçimde bir huzursuzluk... En sakin liman, Maria... ‘Bir mektup, beni Sarıkaya’dan alıp Büyükada’ya götürmeli’ dedim. Yaz çoktan geçip gitti ama zihnimdeki Büyükada’ya hiç kış gelmiyor Maria. Orada hep bahar güneşi çay bardaklarımıza vuruyor. Şeker, kızıla çalan bordo çayda mı eriyor, müsekkin gözlerinin sıcağında mı, bilmiyorum. Orada hep uzaktan gemiler geçiyor, iskeleye bağlanmış yorgun ve uykulu balıkçı tekneleri sakin dalgaların beşiğinde sallanıyor, martılar uçuyor, begonviller açıyor, bisikletli gençler geçiyor yanımızdan. Sonra biz atlıyoruz bisikletlere. Sepeti çiçekli bisikletlere ne kadar yakıştığını sen bile bilmiyorsun Maria. Bazen, ‘Bu kadın, bir masalın ya da bir rüyanın içinden çıkıp gelmiş olmalı’ diyorum kendi kendime. Mevsim ne olursa olsun, karanlık çöktüğünde hep Büyükada’nın yaz akşamları çöküyor hafızama. O “uzun ve tenha yol”da fısıldadığın şarkılar, akşam karanlığında hanımeli çiçeklerinin kokusuna karıştığında, yaşamayı kim benden daha çok sevebilir?

“Yaşamak” dedim de, söyle bana Maria, kanser henüz benden uzaklaşmamışken, ben henüz canlı bir iskelet gibiyken, bakışlarında hiçbir değişikliğe meydan vermemeyi nasıl başarmıştın? O günlerde, sanki hiçbir şey olmamış, sanki hayat her zamanki seyrinde akıyormuş, sanki her şey yolundaymış gibi bakan gözlerinin, bana nasıl hayat verdiğini, bilmem fark ediyor muydun. Söyle bana Maria, bu kadar iyi olmayı nasıl başardın? Şimdi sen, dönmekte geciktiğim için seni unutmamdan endişeleniyorsun öyle mi? Bu ihtimalin Yozgat’tan daha uzak olduğunu, ben döndüğümde anlayacaksın. Bu arada, aklıma gelmişken, sana Yozgat’ın yufka ekmeğinden ve çanak peynirinden mi getirsem? Ne dersin? Yöresel lezzetleri seviyorsun, denemek ister misin? Seversen, daha sonra diğerlerinden de getiririm.

Çok az kaldı Maria. Toparlanınca geleceğim. Sadece birkaç gün... “Ceviz ağaçlarını kıskanmaya başladım” diyorsun. Haklısın, seni anlıyorum; ama bana kızsan da, senin de beni anlayacağını biliyorum.

Bana yasakladığın cümleyi yazmayacağım; ama tam da senin istediğin gibi, söylenmediğinde içimde biriktikçe, ocakta unuttuğum cezveden taştığını bilmelisin. Mor marul yok ama ben yine de gecenin bu saatinde kendime yumurta salatası yapacağım.

Hayata tat veren kadına selâm olsun... Baharı bekleyen begonvillere, dut ağacına, defne yapraklarına, hardal rengi hırkaya, denizi üşüten rüzgâra, kuytulara sığınan martılara, uykunu kaçıran panjur gıcırtılarına, beni bekleyen vapura ve geceye selâm...
    @erefefik

Sayfa 1671/2311 İlkİlk ... 6711171157116211661166916701671167216731681172117712171 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •