Kira sertifikaları fonlarının getirileri kira sertifikaları piyasası'nda oluşan fiyat hareketlerine göre oluşuyor. Sığ olan bu piyasayı hiç izlemeden sertifikaların fiyatlarını bilmeden bu fonlara yatırım yapmak ezbere iş yapmaya benziyor. Fon getirileri hiçbir zaman saçma sapan olmuyor sertifika piyasası'nda oluşan fiyatlamaların birebir yansıması oluyor.
saçma sapandan kastım, tahvillerdeki gibi öngörülebilir olmaması, piyasanın sıpğ olmasından dolayı faiz düşüşlerinde normalde iyi getirmesi gerekirken umulmadık şekilde kötü getiriler, bazan da faiz yükselişlerinde kötü getiri olması gerekirken güzel getiriler olabiliyor. sonuçta illa ki kendi piyasasını takip ediyor ama bunu bizler göremiyoruz. sığ piyasada da tahvillerle paralel olmayan getiriler oluyor ve bu durum da öngörülemez ve benim tabirimle saçma sapan bir durum oluyor. üç kuruşluk sertifika getirisi için de matriks satın alamayacağımıza göre ancak uzun vade için tutulabileceğini düşünüyorum. kısa vadede ne olacağını bilemiyoruz
Tesekkurler bilgi icin
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzun vadeli tahvil içeren HTT (-) %0.05
Orta vadeli tahvil içeren HST (+) %0.06
tzv 13,43 mkk
Yer İmleri