Türkiye toprak büyüklüğü : 783.000 km2
Yabancıya satılan oran : 115 km2
Türkiye toprak büyüklüğü : 783.000 km2
Yabancıya satılan oran : 115 km2
@erefefik
Rusya Araştırmaları Enstitüsü
@rusencenter
Sürgün, önceden planlandı mı?
ABD, Suudi Arabistan'a Filistinlileri geçici olarak konuk etmesini teklif etti.
1,5 Milyon Filistinlinin, Arabistan'daki Minā'da kurulu “Çadırlar Şehri” olarak bilinen bölgede ağırlanması isteniyor.
Mina, Mekke'ye sadece 8 km uzaklıktadır.
Hac ve Kurban Bayramı için Zilhicce ayında Mekke'de toplanan 3 milyon hacıya ev sahipliği yapabilecek 100.000'den fazla klimalı çadırdan oluşuyor.
-RUSEN Press
@erefefik
Yeni dünya duzeni cok kutuplu olacak, Abd dunyanin hegemonu olmayacak, Israil kaybedecek diye yazmistim.SONDAKİKA | Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas:
"Hamas'ın eylemleri, Filistinlileri temsil etmiyor".
Yukaridaki açiklama "eski dunyanin gecerliligini korudugunu" gosteren bir aciklama.
Iran aciklamasi da var. Olaylar duruluyor, sanki tehlike geciyor.
@erefefik
23 DERECE
@yirmiucderece
Emekli hekimlere görev çağrısı!
Sağlık Bakanlığı 2023 için açtığı ilk ilanda 2 bin 669 kişilik uzman tabip kadrosuna sadece 39 atama yapabilmiş, ikinci kez kadro ilanına çıktığında ise 2 bin 739 kadrodan sadece 774’ünü doldurmayı başarabilmişti.
"Giderlerse gitsinler" diyerek genç hekimleri Avrupa’ya kaptıran iktidar, 3. kez açtığı kadro ilanında 65-72 yaş arası emekli hekimler için kuraya çıkmaya hazırlanıyor.
(Cumhuriyet)
@erefefik
İris Cibre 🐦
@iriscibre
"Türkiye Yahudileri Vatandaşlıktan atılsın" tagi'nizi gördüm
Çok büyük kısmı 553 yıl, bir kısmı da binlerce yıldır bu topraklarda yaşayan, hiç bir karışıklıkta adı geçmeyen, suç oranına katkısı sıfır, sadece ekonomiye, bilime, beşeri sermayeye katkısı olan, vergisini ödeyen, Atatürk ve Cumhuriyete sıkı sıkıya bağlı, tüm dini törenlerinde Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanlarına dua eden bir cemaati, kendi topraklarından kovdunuz
Öyle olsun...
@erefefik
ABD, İsrail ve Mısır; Gazze'nin güneyinde ateşkes için anlaşma sağladı.
@erefefik
Nedret ERSANEL
@NedretErsanel
·
27d
Washington post:
"Suudi Veliaht Prensi, akşam yapılması planlanan toplantı için ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'i saatlerce bekletti ancak Veliaht Prens ertesi sabaha kadar toplantıya katılmadı…
@erefefik
Reuters'in görüştüğü göçmenlere göre, göçmen karşıtlığı, ekonomik sıkıntılar ve siyasi baskılar, Türkiye'de yaşayan 3,3 milyon Suriyelinin bir kısmının Suriye'ye dönmeyi veya Avrupa'ya sığınmayı planlamasına yol açıyor.
32 yaşındaki bir Suriyeli, kaçakçılara ödeme yapmak için para biriktirdiğini ve Belçika'ya gitmeyi planladığını söyledi. Kararında, Türkiye'deki yüksek enflasyonun ve göçmen karşıtı söylemin yol açtığı zorluklar etkili olmuş.
Reuters'e verdiği demeçte, güvenlik nedeniyle adını vermeyi reddeden Suriyeli, "Kötüleşen ekonomiden dolayı suçlanıyor ve günah keçisi ilan ediliyoruz. Ayrımcılık artıyor. Burada yaşamamız imkansız hale geliyor."
İsmini vermekten kaçınan bir başka Suriyeli, "Türkiye'deki ekonomik durumun kötü olması nedeniyle Suriye'ye dönmeye karar verdim. Suriye'de de durumun kötü olduğunu biliyorum ama burası benim için daha kötü" dedi.
Bir başka Suriyeli, "Yerel seçimler sırasında [göçmen karşıtı] daha popülist söylemlerin ortaya çıkmasıyla her şeyin bizim için daha da kötüleşeceğine inanıyorum" dedi.
Şu anda Avrupa'ya gitmeyi veya Suriye'ye dönmeyi planlayan çok sayıda Suriyelinin sayısını belirlemek mümkün değil.
@erefefik
Yer İmleri