-
Ingiliz sair Christina (Georgina) Rossetti’nin dogum yildonumu (5 Aralik 1830)
/Christmas-Carol-Dante-Rossetti-520717633-56aa25525f9b58b7d000fcd9.jpg)

Gun gelir de terk edersem eger bu teni
Yaninda degilsem eger, sen yasat beni
Uzandiginda elime, yoksa yerinde artik
Seni istese de gonul, bicareyse artik
Gun be gun duyamasam da o tatlı sozleri
Kurdugun hayalimizle sen yasat beni
Birak bu yakarislari, bu dostane halleri
Anla! Vakit gec. Tek arzum sen yasat beni
Bir an cikarsam aklindan, uzme kendini
Yeter ki sonradan da olsa sen yasat beni
Bir zamanlar beni saran o dusunceler
Sararip solsa da yine sende yeserseler
Sen yasattikca beni, olacaksa eger huzun
Var unut, sonra gulecekse eger yuzun
-
Macera romanlarinin Fransiz yazari Alexandre Dumas'nin (Père) olum yildonumu (5 Aralik 1870)
"Bu dunyada ne mutluluk vardir ne de kesin mutsuzluk soz konusudur. Sadece en buyuk umutsuzlugu tadan yasayan birinin en buyuk mutlulugu hissetme gucune sahiptir. Yasamanin ne kadar guzel bir sey oldugunu anlayabilmek icin, olumu istemis olmak gerekir. Bu durumda sizler cok yasayin, mutlu olun sevgili cocuklar ve Tanri'nin insanlara gelecegi aciklayacagi gune kadar, insan zekasinin yalniz su iki kelimede toplanacagini hicbir zaman unutmayin: Bekle ve umut et."

"There is neither happiness nor misery in the world; there is only the comparison of one state with another, nothing more. He who has felt the deepest grief is best able to experience supreme happiness. We must have felt what it is to die, Morrel, that we may appreciate the enjoyments of life. Live, then, and be happy, beloved children of my heart, and never forget, that until the day God will deign to reveal the future to man, all human wisdom is contained in these two words, 'Wait and Hope"
"Hayat bir firtinadir genc dostum. Bir an gunes isigi parlarken bir de bakmissin dalgalar kabarmis. Seni erkek yapan o firtina geldiginde ne yapacagindir. O ruzgarin karsisina Roma'da yaptigin gibi cikmalisin."

“La vita è una tempesta mio giovane amico, puoi crogiolarti al sole per un momento e il successivo sei sbattuto contro gli scogli. Quello che fa di te un uomo è come ti comporti quando arriva la tempesta. Devi guardarla in faccia e gridare come hai fatto a Roma "

"Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz icin. / Tous pour un, un pour tous." Uc Silahsorler
-
Avusturyali yonetmen, senaryo yazari, film yapimcisi (Friedrich Christian Anton) Fritz Lang’in dogum yildonumu (5 Aralik 1890)

-
Belirsizlik Ilkesi'ni (Uncertainty Principle - Principio di Indeterminazione) bulan, Nobel Fizik Odulu sahibi Alman fizikci Werner (Karl) Heisenberg’in dogum yildonumu (5 Aralik 1901)

“Bir pozisyon ne kadar yakin belirlenirse, momentum o kadar az bilinir.”

“Kainat sadece dusundugumuzden daha tuhaf degil, dusunebildigimizden de tuhaf.”
-
Amerikali girisimci, animator, ses sanatcisi, film yapımcisi ve Disney Sirketinin kurucusu Walter Elias Disney’in dogum yildonumu (5 Aralik 1901)

“Bankacilara hayal gucunu, teminat olarak gosteremiyorsunuz. Hayallerini nasil gerceklestirecegini bilen bir insanin ulasamayacagi hedef olmadigina inaniyorum. Hayalleri gercek kilmanin dort kurali vardir; merak, oz guven , cesaret ve tutarlilik. Bence bunlarin en onemlisi oz guven. Bir seye inanacaksaniz, ona % 100 sonuna kadar, sorgulamadan inanin. Bankacilari, Disneyland’in iyi bir yatirim oldugu konusunda asla ikna edemedim. Cunku onlara hayal gucunu, bir teminat olarak gosteremiyorsunuz. Disney’de geçmişe bakarak cok vakit gecirmeyiz. Hep ileriye gideriz, acilmamis kapilari acar, yapilmamislari yapariz. Cunku bizler, merakli insanlariz. Ve merakimiz bize hep yeni yollar gosterir.”

“You know bankers don't have any imagination, none at all. You have to show them what you're going to do. Somehow, I can't believe that there are any heights that can't be scaled by a man by a man who knows the secret of making dreams come true. The special secret it seems to me is summarized in four C's. They are Curiosity, Courage, Confidence and Constancy. And the greatest of all is Confidence. When you believe in a thing, believe in it all the way, implicitly and unquestionably.I could never convince the financiers that Disneyland was feasible, because dreams offer too little collateral. Around here, however, we don't look backwards for very long. We keep moving forward, opening up new doors and doing new things, because we're curious...and curiosity keeps leading us down new paths.”
-
Avusturya asilli Amerikali buyuk yonetmen Otto (Ludwig) Preminger'in dogum yildonumu (5 Aralik 1905)

-
Fransiz empresyonist ressam Claude Oscar Monet’nin olum yildonumu (5 Aralik 1926)
Donne in giardino (Women in the Garden, 1866-7)

https://www.youtube.com/watch?v=_8mct7uJyRs
-
Amerikali sair (Nicholas) Vachel Lindsay’in olum yildonumu (5 Aralik 1931)

Gun dogmazsa-bir yildiz isirsa gokyuzunde
Sensin
Gokyuzunde bir baska yildiz isirsa ay adina
Sensin
Sen benim ilkbaharimsin
Bir elma dali yuzun-cicek acmis
Gozlerine vuran isik gencliginde
Cumle iyilikleriyle yureginin
Sen benim askimsin.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız