videoları sonuna kadar izledim. bir daha söyleyim bistin dolar bazlı ucuz olması kazancı tl olan türk yatırımcıyı doğrudan ilgilendirmez. dolaylı ilgisi sadece yabancı yatırımcı gelir mi sorusudur . çünkü yabancı bakar dolar bazlı endekse ve hisse fiyatlarına.
giderlerimizin döviz bazlı olmasıyla borsanın dolar bazında ucuz olmasıyla bir ilgisi yok. sapla saman birbirine karışmış oluyor. burda belirleyici unsur kazançtır ya da elinde paranın cinsi. Elimde tl varsa dolar bazlı borsanın ucuz olması beni hiç ilgilendirmez.
kvba lar bile eksi gelmiş, ppf kaldı tutunacak son dalımız.
Dün bir varandaş ile sohbet oluştu aramızda dolardan konu açıldı adam dış güçlere bağladı, yani durmak yok yola devam ekonomiyi övdü durdu😀, başkası yönetse emekli maaşım bile yatmazdı şükür dedi. Olay bu malasef daha dibin dibi de var fiyatlamalar da aynı
Geçte olsa stoplose olduk şimdi bekliyoz😎
100 bin altına gelirse , boyutların büyüklüğü artar , dun ntv de muharrem ince konusuluyordu, seçim mi var v .s
Daha kötü.
Mısır tüm fonlama kanallarini kullanıyor. Tüm fonlama ihtiyacı olan ülkelerin yaptığı gibi. Eurobond ihraci bile gerceklestirdiler.
Biz ne yaptık? Qatar'a el açtık. Hakkımız olan ucuz IMF kredilerini elimizin tersiyle ittik.
Bunları yaparken kendi paramızın ırzına geçtik. En gevşek para politikalarından birini uyguladık. Çevrenizde dövize dayali bir şeyler almak için kredi çeken birileri elbet vardır.MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doğru borsada olduğum yıllarda ben de bakmadım. Lakin yabancı bakıyor. hatta zaman zaman medyada da yer alırdı. " Borsa dolar bazında çok ucuz " diye. Şu anda borsa düşük. Yabancı buradan dolar bozup tekrar borsaya girer mi? geçmişte olduğu gibi. Bir de dolar kurunu belli bir sevide tutmak için dışarıdan müdahale edilmemeli düşüncesindeyim. Bu ekonomiye zarardan başka bir şey vermiyor.
Onur borsayı bilmeyen bir kişi hele bir mevduatçı kesinlikle borsaya gelmez. hele geçmişteki tecrübeleri bilenler hiç gelmez. gelenler ise kıyıdan köşeden bir şekilde zamanında borsaya bulaşmış ve bırakmış olanlardır diye düşünüyorum. Peki insanlar ne yaptı. Konut ve altına hucum etti. Bir arkadaşım bir buçuk yıl önce 180 bine satamadığı dairesini 350 bine sattı. altın fiyatları da ortada.
Yer İmleri