Sayfa 1697/2490 İlkİlk ... 6971197159716471687169516961697169816991707174717972197 ... SonSon
Arama sonucu : 19913 madde; 13,569 - 13,576 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. Sayın Deniz Hocam seçimden sonra faizlerin %40 bandına geleceğini iddia eden görüşler var peki bu durumda bankaların elindeki tahviller zarar yazmayacak mı Hakan Kara faizde 20 puanlık artışın 258 milyar zarar yazacağından bahsetmiş sadece faiz riski değil takipteki alacaklarda da sıkıntılar olabileceğine işaret etmiş üzerine kur artışlarını da koyarsak bankaların sermaye yeterlilik oranları çok düşecek demiş riskin azımsanmayacak olduğuna dikkat çekmiş sizin görüşünüz nedir
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

Alıntı Originally Posted by metin68 Yazıyı Oku
    Sayın Deniz Hocam seçimden sonra faizlerin %40 bandına geleceğini iddia eden görüşler var peki bu durumda bankaların elindeki tahviller zarar yazmayacak mı Hakan Kara faizde 20 puanlık artışın 258 milyar zarar yazacağından bahsetmiş sadece faiz riski değil takipteki alacaklarda da sıkıntılar olabileceğine işaret etmiş üzerine kur artışlarını da koyarsak bankaların sermaye yeterlilik oranları çok düşecek demiş riskin azımsanmayacak olduğuna dikkat çekmiş sizin görüşünüz nedir
    Bu konuda büyük riskleri çok önceden ilk gündeme getiren belki de benim.Önce İngiltere sonra ABD'de finansal kriz riski yaratan tahvil faizlerinin yükselişi, küresel finans dünyasının gündeme oturunca, bizde de Türk bankalarının uzun vadeli ve çok düşük faizli tahvil almaya zorlanmasının, faizler yıllık enflasyon civarına yakınsıyacak şekilde yukselince yaratacağı riskler tartışılmaya yeni başlandı.Bu konuda önceki sayfalarda yazdığım riskleri anlatan pek çok yazı mevcut.
    Dışarıda olduğum için şu anda bu konuda yazığım eski yazılarından alıntı yapamıyorum,siz de arşivden bulabilirsiniz.
    Son düzenleme : deniz43; 14-04-2023 saat: 11:55.

3. Deniz Bey portföy dağılımınız ne şekilde.

4.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Bu konuda büyük riskleri çok önceden ilk gündeme getiren belki de benim.Önce İngiltere sonra ABD'de finansal kriz riski yaratan tahvil faizlerinin yükselişi, küresel finans dünyasının gündeme oturunca, bizde de Türk bankalarının uzun vadeli ve çok düşük faizli tahvil almaya zorlanmasının, faizler yıllık enflasyon civarına yakınsıyacak şekilde yukselince yaratacağı riskler tartışılmaya yeni başlandı.Bu konuda önceki sayfalarda yazdığım riskleri anlatan pek çok yazı mevcut.
    Dışarıda olduğum için şu anda bu konuda yazığım eski yazılarından alıntı yapamıyorum,siz de arşivden bulabilirsiniz.
    teşekkür ederim bakacağım

deniz43 adlı kullanıcıya tekrar itibar puanı vermeden önce biraz diğer kişilere de puan vermelisiniz
    Batık ayıyım poz açacak halim yok

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Mevcut durumun kolay Bir çözümü yok.Ekonomi tam bir enkaz halinde .Enflasyon:
    ENAG:%186.27

TUİK:%83.45

ÜFE:%151.50

-Yıl sonu cari açık tahminen 65 milyar dolar,dış ticaret açığı 120 milyar dolar.

-1 yıl içinde ödenecek kısa vadeli dış borç 185.9 milyar dolar

-Merkez bankası net döviz rezervi (-)63.4 milyar dolar

-Geniş işsizlik oranı:%26.5(Ağustos 2022 itibariyle)

-Yüksek enflasyon nedeniyle hem şirketlerin işletme sermayesi erimiş,hem de bankaların sermayesi aşındığı için kredi verebilme potansiyelleri azalmış durumda

-Gelir dağılımı çok bozulmuş,küçük bir kesim aşırı zenginleşirken ,emeği ile geçinenelerin satınalma gücü yüksek enflasyonda erimiş yoksullaşmış durumdalar.

Bu tabloyu düzeltmek kolay değil,yıllara yayılan sıkıntılı bir süreç olacak.Seçimleri mevcut iktidar kazanırsa tahminim tam sermaye kontrolüne ve kapalı ekonomik düzene geçileceği şeklinde,çünkü mevcut akıl dışı ekonomi rejiminin sürdürülebilirliği imkansız,"çırpınıyorlar ,her gün yeni bir kural değişikliği getiriyorlar ,yama üstüne yama yapıyorlar " ama seçimlere kadar bile dayanabilmesi çok zor.Muhalefet kazanırsa ,kişisel görüşüm ,muhalefet safında siyaset yapanların büyük çoğunluğunun da siyaseti millete hizmet için değil ,kişisel menfaatler için yaptıkları şeklinde.Bu karanlık tablodan tek çıkış yolu,Seçimden sonra Cumhurbaşkanlığı kabinesinin siyaset dışı,alanında yetkin donanımlı kişiler tarafından oluşturulmaları ve işlerine karışılmamaları,merkez bankası,tuik gibi ekonomi kurumlarının bağımsız olması .Başka bir çıkış yolu görmüyorum.Muhalefet seçimleri kazansa da ,eğer Cumhurbaşkanlığı kabinesi yetersiz vasıfsız vasat ,siyaseti meslek olarak yapan kişiler tarafından oluşturulursa, ülke ekonomisinde hiç bir şey daha iyiye gitmez.

Not:Ben Cumhurbaşkanı olsam;Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Prof.Refet Gürkaynak'ı(Bilkent üniversitesi),Merkez Bankası Başkanlığı'na eski merkez bankası başekonomist'i Prof. Hakan Kara'yı(Bilkent üniversitesi),devlet planlama teşkilatı'nın başına Prof.Ufuk Akçiğit'i(Chicago Üniversitesi)(yeniden ekonomi yönetiminde etkin hale getirilmeli).TUİK'in başına Prof. Kamil Yılmaz'ı(Koç üniversitesi) getirirdim.Eğer kabul ederse,Prof. Daron Acemoğlu'na da(MIT) tüm ekonominin koordinasyonunu verirdim.Bu isimlerin tamamı alanlarında son derece yetkin,donanımlı kişiler.Siyaseten destek verildiği işlerine karışılmadığı takdirde Türkiye ekonomisini düze çıkarabilecek saygın,itibarlı,yetkin ve uluslararası ekonomi çevrelerinin büyük kredi açacağı kişiler.
    Yukarıdaki yazıyı 22 Ekim tarihinde yazmıştım.

https://www.youtube.com/watch?v=gcBaGO3gRP0&t=110s

Fatih Altaylı'nın Prof.Ufuk Akçiğit ile yaptığı röportajı ekonomi ile,piyasalar ile ilgisi olan herkes muhakkak izlemeli.

Siyasetçiler arasında yukarıdaki kadroya dahil olabilecek donanıma ,kariyere sahip tek siyasetçi sadece Prof. Bilge Yılmaz var,başka 1 tane daha yok...

https://tr.wikipedia.org/wiki/Bilge_...maya%20başladı.

https://twitter.com/nexta_tv/status/...696274435?s=20

"If Ukraine loses, China can attack Taiwan the next day. Ukraine must be supported if we want Taiwan to remain independent," Polish Prime Minister Mateusz Morawiecki said during his visit to the United States.

We remind that from April 8 to 10, the Chinese army conducted large-scale exercises around Taiwan in response to a meeting between Tsai Ing-wen, head of the Taiwanese administration, and Kevin McCarthy, Speaker of the U.S. House of Representatives. All this was accompanied by aggressive rhetoric on the part of the Chinese authorities.

And Taiwanese authorities said that China is probably preparing to start a full-scale war. Xi Jinping is also talking about a real war, but so far without specifics. The 70-year-old feud between the countries seems to have reached its peak."

7.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://twitter.com/nexta_tv/status/...696274435?s=20

"If Ukraine loses, China can attack Taiwan the next day. Ukraine must be supported if we want Taiwan to remain independent," Polish Prime Minister Mateusz Morawiecki said during his visit to the United States.

We remind that from April 8 to 10, the Chinese army conducted large-scale exercises around Taiwan in response to a meeting between Tsai Ing-wen, head of the Taiwanese administration, and Kevin McCarthy, Speaker of the U.S. House of Representatives. All this was accompanied by aggressive rhetoric on the part of the Chinese authorities.

And Taiwanese authorities said that China is probably preparing to start a full-scale war. Xi Jinping is also talking about a real war, but so far without specifics. The 70-year-old feud between the countries seems to have reached its peak."
    Hocam bunların savaştan başka bir şeye nedense kafa basmıyor. Ukraynayla tayvanı birbirine bağlayan pekala ince kaybederse taiwan düşebilir de diyebilir ve bundan daha saçma da durmaz bence.

8. Ben sorunun en azından en üst seviyede kadro/kişi olduğunu düşünmüyorum. Türkiye zengin bir ülke, katma değeri çok yüksek ürünler üretmiyor görünse de kürede net değer üreten konumdaki ülkelerden. Bunun ne pahasına ve kimlerin faydasına yapıldığı asıl mesele. Yoksa zenginlik üretiminde bence şu haliyle bile yetersiz değil.

Sayfa 1697/2490 İlkİlk ... 6971197159716471687169516961697169816991707174717972197 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •