Sayfa 174/189 İlkİlk ... 74124164172173174175176184 ... SonSon
Arama sonucu : 1510 madde; 1,385 - 1,392 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma

1.  Alıntı Originally Posted by matador38 Yazıyı Oku
    arkadaşlar sunucu kiralama(vds) için önerebileceğiniz yerli yada yabancı firmalar var mıdır?
    yada sizler hangilerini kullanıyorsunuz? memnun musunuz?
    ideal hosting tavsiye ederim.

2. makdostayım bende....

sistemı hala aktıf edemedık herhalde bu gıdısle +10,000 puanı kacıracam.

endeks cakılacak dolar habıre gıdıyor.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,249
     Alıntı Originally Posted by KOSA Yazıyı Oku
    Sisteminiz bir yılda kaç puan toplarsa başarılı olduğunu kabul edersiniz?
    Periyod kayma komisyon v.s. düşünmeyin.
    Tecrübeli arkadaşlar dışında kimse yazmasın.
    Yarın bakıcam...

Kosa diğer tarafta sormuşsun

yıl içinde oluşan TEPE-DİP puanının yarısından fazla getirisi olan sistem iyidir
    TEPE-DİP puanının toplamından fazla kazandırdı ise çok iyidir
    TEPE-DİP puanının 2 katını kazandırdı ise mükemmeldir. muhtemelen bize denk gelmez denk gelsede elimizin tersiyle iteriz.

geçen sene yarışmada kullandığım 126Bis sistem 10 dk.lık
    31,500 puanlarda

bu yıl için yılbaşından beri izlediğim [ama gerçek işleme bağlasamda hep müdahale ettiğim]
    4 sistem

3-5-10-15 dk.lık takip ediyorum eşit kaldıraç.

3dk= 43,100 puan
    5dk= 39,200
    10 dk = 47,000
    15 dk = 53,200

vade geçişleri düşülmemiştir.

Bear_Bull
    @BearBull26

4.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    makdostayım bende....

sistemı hala aktıf edemedık herhalde bu gıdısle +10,000 puanı kacıracam.

endeks cakılacak dolar habıre gıdıyor.
    Aktif etmek icin neyi bekliyorsun erhan hoca,

Genelde insanlar boyle durumlarda 1 2 yanlis islem bekleyip sonra aktif hale getiriyor ama bence ilk sinyalle hatta pozisyin cok gelismemisse aninda sistem yonunde aktif olmak.

5.  Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    Aktif etmek icin neyi bekliyorsun erhan hoca,

Genelde insanlar boyle durumlarda 1 2 yanlis islem bekleyip sonra aktif hale getiriyor ama bence ilk sinyalle hatta pozisyin cok gelismemisse aninda sistem yonunde aktif olmak.
    kar egrisi tepede nasıl aktif edeyim.

en az -5000 yemesi gerekir.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

6.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    kar egrisi tepede nasıl aktif edeyim.

en az -5000 yemesi gerekir.
    Peki -5000 yemeden kar egrisi git gellerle yukari dogru giderse sistem disi kalmis olacaksin.

Her zaman olmayan karlilik durumunu kacirmis olacaksin.

7.  Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    Peki -5000 yemeden kar egrisi git gellerle yukari dogru giderse sistem disi kalmis olacaksin.

Her zaman olmayan karlilik durumunu kacirmis olacaksin.
    biliyorum ipin ucunu kacırdım işte...

eski sistemlerımde bu noktada kotu deneyım yasadım ipini ucunu aynı bu sekılde kacırdım baktım kar edıp duruyor barı gıreyım dedım.

kz egrısını en tepesınde aktif etmısım yamuldu devamında karı alamadıgım gıbı bırde ustune zarar ettım.

Aynı hatayı tekrarlamamak ıcın gıden gıtsın ben 5000 yemesını bekleyecegım diye karar aldım.

yapacak bırsey yok kar egrısı gıderse sıkıntı devam edecek.

8. Arkadaşlar Mrb,

Öncelikle cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

10 yıllık datalar üzerinde yapılan çalışmaların sonuçlarına göre +500.000 üzeri sistem gayretleri üzerine bu konuya dikkat çekmeyi düşündüm.

Ekranımdaki dataların başlangıçları;
    - 1 dk. lıklar 23.05.2017
    - 5 15 ve 60 dk. lıklar 04.10.2016
    - Günlükler ise 07.04.2005 şeklinde oluşmaktadır.

Genel anlamda sistemlerimin performansını görebilmek için, Benchmarking da denilen bir çeşit karşılaştırma işlemi yapıyorum.

Benchmarking için öncelikle pazar büyüklüğünü ölçmem gerekiyor.

Bu yöntem için ise ZİGZAG bir sistem ile ilgili periyoddaki ~ puan hacmini hesaplatıyorum.

Buradan çıkan sonuçlar ile sistemlerimin sonuçlarını karşılaştırıyor ve başarı durumunu ölçmeye çalışıyorum.

Diğer tarafta BearBull üstadım da farklı bir bakış açısı ile;
    - TEPE-DİP puanının yarısından fazla getirisi olan sistem iyidir.
    - TEPE-DİP puanının toplamından fazla kazandırdı ise çok iyidir.
    - TEPE-DİP puanının 2 katını kazandırdı ise mükemmeldir. Muhtemelen bize denk gelmez denk gelse de elimizin tersiyle iteriz.
    - 3dk= 43,100 puan
    - 5dk= 39,200
    - 10 dk. = 47,000
    - 15 dk. = 53,200 şeklinde cevap vermiş sağ olsun.

Sadece sağlıklı olduğunu düşündüğüm 15+ sistemimi incelediğimde ise aşağıdaki şekilde bir sonuca ulaşabildiğimi gördüm.

Öncelikle ZG periyodların ~ pazar büyüklüğüne / hacmine bir bakalım. (Brüt Rakamlardır)

o 1 dk. 168.200
    o 5 dk. 318.550
    o 15 ise 276.000

Şimdi sistemlerimize bakalım. (Brüt Rakamlardır)

o 1 dk. lıklar ~ 20.000 puan 166 günde
    o 5 ve 15 dk. lıklar ~ 40.000 puan 397 günde

ZZ sistemlerin pazar hacmini, kendi sistemlerimizin hacmi ile karşılaştırarak anlık performans durumunu görebiliriz.
    Bunu aydan aya ardışık yaptığımızda ise sistemlerimizin başarısını ölçeklendirme imkânı da bulmuş olabiliriz.

Sistemler genellikle Gün/ 1 Lot işlem açması normaldir. Yani Ayda 20 ÷ 30 işlem arası yapmasını normal buluyorum. Fakat bu esnada Kapat ve Aç olmak üzere 2 işlem yaptığını da unutmayalım. Bu şekilde 1 lot oynayan kişi günde 2 defa yön değiştirmiş oluyor.

10 yıllık uzun periyod üzerindeki performansları, bu puan durumlarını referans alarak ölçeklendirebilirsiniz.

Sistemlerin dalgalanmalarını düşündüğünüzde bu oranlar ile sistem yapılır mı??? Bana zor gibi geliyor.

Ayrıca tasarlamış olduğunuz sistemlerde, bazen karlı işlemlerin sayısının zararlı işlem sayısından fazla olduğunu görüyorum

Piyasa onu er ya da geç dengeye getirecektir. %40 ın iyi bir oran olduğunu da düşünüyorum.
    Kayma ve komisyonları da düşünerek kişisel değerlendirmenizi yapabilirsiniz.

Mevcut puan durumlarının aşağı gitme potansiyelini yukarıya gitme potansiyelinden de yüksek görüyorum.

Ben bu marjların üzerindeyim diyen varsa aşağıda görüşmek üzere.

Syg.
    KOSA
    Son düzenleme : KOSA; 05-11-2017 saat: 02:25.
    Hedefin yok ise yardım edecek rüzgarı bulamazsın.

Sayfa 174/189 İlkİlk ... 74124164172173174175176184 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •