Sayfa 1742/2488 İlkİlk ... 7421242164216921732174017411742174317441752179218422242 ... SonSon
Arama sonucu : 19904 madde; 13,929 - 13,936 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Merkez Bankası net döviz rezervleri

*BİN 17.05.2023 Çarşamba
    Dış varlıklar 2,056,929,108
    Dış yükümlülükler 545,598,000
    Bankalar döviz mevduatı 1,518,835,699
    Kamu döviz mevduatı 284,004,208
    NET DÖVİZ REZERVİ(TL) -291,508,799
    1USD 19.7336
    NET DÖVİZ REZERVİ(USD) -14,772,206
    Altın rezervi 33,215,430
    Swap ile merkez bankasına 60,543,000
    emanet gelen para

Swap hariç net rezerv(altın dahil) -75,315,206
    Swap hariç net rezerv(altın hariç) -108,530,635

(+)33.215,430 milyar dolar altın varlık;(-)108.530,635 milyar dolar döviz yükümlülük=(-)75.315,206 milyar dolar merkez bankası net döviz rezervi
    Sayın deniz43 tesekkurler,MB nin elindeki altın rezervi 33 Milyar dolar fiziki olan bu altn bankaların elindeki altın deposu olan altindir diye dusunuyorum.Yoksa farklimi ?
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Sayın deniz43 tesekkurler,MB nin elindeki altın rezervi 33 Milyar dolar fiziki olan bu altn bankaların elindeki altın deposu olan altindir diye dusunuyorum.Yoksa farklimi ?
    Merkez bankasının kendi mülkiyetine ait net rezervleri 33 milyar dolar.Bankaların altın hesapları zorunlu karşılıkları 10.740 milyar dolar+3.223 milyar dolar bankalarla merkez bankası arasında altın swaplar= hepsinin toplamı merkez bankasının brüt altın rezerv tutarını veriyor.
    .

Güncel bazı verileri yazalım: (20.05.2023)

Cari açık 55,4 milyar dolar

MB rezerv - 74,8 milyar dolar

Kısa vadeli dış borç 203 milyar dolar

4 ayda 382 milyar TL bütçe açığı (19 milyar dolar)
    (Yılsonuna 850 milyar TL bekleniyor)

CDS : 700

https://twitter.com/MilliyetciOdak/s...XBhsJnmMw&s=19

Henüz daha 2. Tur yapılmadan ve ekonomi, kaçaklar, terör, dış iliskiler basta olmak uzere halledilmesi gereken onlarca sorun dururken Ali Babacan in Anayasa çıkışını çok manidar buluyorum .. özellikle meclisin kompozisyonu dikkate alındığında ortaya çıkacak Anayasa nin ne kadar özgürlükçü olacağı çok acik
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

5.  Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    https://twitter.com/MilliyetciOdak/s...XBhsJnmMw&s=19

Henüz daha 2. Tur yapılmadan ve acilen halledilmesi gereken onlarca sorun dururken Ali Babacan in Anayasa çıkışını çok manidar buluyorum .. özellikle meclisin kompozisyonu dikkate alındığında ortaya çıkacak Anayasa nin ne kadar özgürlükçü olacağı çok acik
    Abi 4,5 saatlik program o babala TV de. Babacanin dediği şartları RTE ölse kabul etmez kabul etse yetkisi sıfırlanır. Ben onu izledim sadece bir cümle değil onlarca şart var Babacanin dediği bugün de millet ittifakının dediği şeylerin bütünü aslında. Ona kk da destek verir bugün bile.

Bu hafta tv5te soylemis ustadım... Boyle maddelerin bir vitrin yapılıp paketle beraber çok mantıksız maddelerin de getirilmesinden şüphe ediyorum .. acikcasi bu ekiplerden hayirli bir duzenleme de beklemiyorum ustad..iyi akşamlar dilerim saygilar
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

7.  Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    Bu hafta tv5te soylemis ustadım... Boyle maddelerin bir vitrin yapılıp paketle beraber çok mantıksız maddelerin de getirilmesinden şüphe ediyorum .. acikcasi bu ekiplerden hayirli bir duzenleme de beklemiyorum ustad..iyi akşamlar dilerim saygilar
    Yok abi o ikisi cenazede bile bir arada olmaz artık. İster tabanı olsun ister siyasette geleceği olsun o kadar lafa biat eden karaktersizdir.

https://edition.cnn.com/2023/05/19/m...ntl/index.html

Erdogan hails "special relationship" with Putin ahead of crucial Turkey runoff vote

He also defended his decision to suppress interest rates and claimed it has already yielded positive results. "I have a thesis that interest rates and inflation are positively correlated. The lower the interest rates, the lower inflation will be," said Erdogan. "We have seen results in terms of the steps we have taken."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs'ta yeniden seçilmesi durumunda çok yüksek enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını düşürme politikasına devam edeceğine söz verdi.

Perşembe günü CNNden Becky Anderson'a verdiği özel bir röportajda, "Lütfen seçimlerin ardından beni takip edin ve enflasyonun faiz oranlarıyla birlikte düşeceğini göreceksiniz" dedi. Bunun ekonomi politikasında bir değişiklik olmayacağı anlamına gelip gelmediği sorulduğunda, "Evet. Kesinlikle." dedi.

"Faiz oranları ve enflasyonun doğrudan ilişkili olduğuna dair bir tezim var. Faizler ne kadar düşerse enflasyon o kadar düşer" dedi Erdoğan. "Bu ülkede faizle birlikte enflasyon da aşağı inecek, böylece insanların rahatlayacağı bir noktaya geleceğiz. Bunu bir ekonomist olarak söylüyorum. Bu bir yanılsama değil."

-------------------------------------------

https://tradingeconomics.com/turkey/money-supply-m2

Benim penceremden gördüğüm ise;Zaten hızla artan M2 para arzının ,seçim vaatleri ücret artışları,EYT yükü ve deprem harcamaları ile epeyce artacağı, hiper enflasyona giden bir patikaya geçeceğimiz,aşırı gevşek para politikası ve reel negatif faizler nedeniyle halkın birikimlerinin enflasyonda erimesini önlemek için TL dönen varlıklardan kaçacağı, patlayan dış ticaret açığını finanse edecek doğrudan dış yatırım,portföy yatırımı gelmediği için ve hem uluslararası finans piyasalarında borçlanma maliyetleri, majör merkez bankalarının faiz yükseltme politikasıyla yükseldiği, üzerine de ülke borçlanma risk primimiz CDS'imiz 700 gibi aşırı yüksek seviyeye geldiği için , yıllık dışarıdan borçlanma maliyetimizin dolar cinsinden %10'un üzerine çıkması nedeniyle,özel sektörün zorunlu olarak borç çevirme oranını düşürecek olması ve net dış borç ödemeleri ve yetersiz döviz rezervlerimiz nedeniyle bir ödemeler dengesi krizini önlemek için ,eğer mevcut ekonomi politikaları devam ettirilecekse ,serbest piyasa ekonomisinden çıkış ve "tam sermaye kontrolü"ne geçiş gözüküyor.
    Son düzenleme : deniz43; 21-05-2023 saat: 07:12.

Sayfa 1742/2488 İlkİlk ... 7421242164216921732174017411742174317441752179218422242 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •