Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Calvacrol
Koyuna versen sütü artıyor yağı artıyor
Keçiye versen en sık gözüken tümörü timoma olmuyor
Danaya versen etinin kollajen kalitesi artıyor.
Kekik kekik
Dağ kekiği ve yağı.
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Calvacrol
Koyuna versen sütü artıyor yağı artıyor
Keçiye versen en sık gözüken tümörü timoma olmuyor
Danaya versen etinin kollajen kalitesi artıyor.
Kekik kekik
Dağ kekiği ve yağı.
@erefefik
Sabah
@sabah
"SİZİN İNSANLIĞA SÖYLEYECEK SÖZÜNÜZ YOK!"
Başkan Erdoğan: Bunca masumun ölümünü sessizce geçiştirmeye, hatta Hamas bahanesiyle meşrulaştırmaya çalışanların artık insanlığa söyleyecek tek bir sözleri dahi kalmamıştır.
@erefefik
Doga Harikası: Klitoris yer altı andik kenti Yozgad / Çekerek.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
İzzettin El Kassam, Mustafa Kemal Paşa'nın Trablus Harbi'nde silah arkadaşıdır. İletişimleri Şam Cephesi'nde de devam eder.
@erefefik
Doç. Dr. Ferhat ArslanKalp Krizleri (Heart Attacks)
@kalpkrizleri
Burdur'da sağlık toplantısında konuşan Prof. Dr. Ateş Kara; "mRNA aşılarının bugün elimizde direkt olarak kalp krizine neden olduğuna dair elimizde bilgi yok ama oluyor mu derseniz, gözlem olarak değerlendirdiğimizde evet oluyor."
@Ferhatarslandr
Ama bak cümlelerdeki naifliğe bak.
Elimizde bilgi yok ama gözlem var.
Bak yeminle şunu bir lise öğrencisi söylesin ben de biyoloji derslerine gireyim gerçekten dersten bırakırım.
Bilim müşahede , mukayese , muamele, müzakere, münasebet kurma sonra belki müdahale ve muamele, meşveret , mütalaa yolları ile olacakken
Keşfetmiş mükaşefe yapmış sayın Profesör.
Hangi tarikat bu yazılalım. Boşta kalmayalım.
@erefefik
https://eksisozluk1923.com/entry/45291300
sağlıkta dönüşüm sisteminin aslında yegane kurtarıcısı olabilecek aile hekimliği sevk zinciri sistemi işlemediği, herkes canı istediği gibi her uzmanlıktan randevu alabildiği için gördüğüm 20 kişiden en fazla 1'inin gerçekten uzman hekim tıbbi yardımına ihtiyacı vardı ama dışarıdaki korkunç kalabalık içinde o kişiler de heba olup gidiyorlardı. kız arkadaşı terk ettiği için çarpıntı hisseden 20 yaşındaki delikanlı ile 3 damarında koroner stent olan şeker hastası 70 yaşındaki beyefendiye eşit şekilde 3 dakika ayırmamızı dayatan sistemi olsa olsa bir dış mihrak, kitapsız gomonist pol pot falan dizayn edebilirdi...
böyle olmayacak deyip kendisi de bir uzman hekim olan başhekimin yanına çıktım...
--- spoiler ---
"- x abi, durum böyle böyle. zaten acil hastalarda bir kısıtlama yok. millet orayı da poliklinik gibi kullanıyor. ancak bari polikliniklerdeki kayıt sayısına müdahale edin. bir sınırlandırma getirelim. bu şekilde ne mesleki ne de vicdani olarak yaptığım işten memnun değilim.
-- bak minibus hocam, geçen ay toplantıda komşu ilçeye gore hasta sayımızda %10 azalma olmuş diye il sağlık müdürü demediğini bırakmadı. herkesi alın, daha fazla poliklinik açın diye esip yağıyor adam!
- abi tamam anlayabiliyorum. ancak bakın kimse tansiyon ölçmüyor, muayene yapmıyor artık. tetkik iste yolla kime gelirse gelsin modunda takılıyor herkes. bana gelen adamın kalbini dinlemeyecek, tansiyonunu ölçmeyecek miyim!? bunları yaparak bu sayılar erimez...
-- hocam senden hastana teşhis koymanı, tedavi etmeni isteyen var mı? yav gelsin adam al stetoskobu masandan kalkmadan kafasına koy, dirseğine koy, ne bileyim kulağına koy! doktor beni dinledi zannetsin. muayene oldum sansın, tatmin olsun yeter. hastane çıkışı ilk 24 saat içinde ölebilecek hastayı kaçırma. bizden başka bir beklenti yok doktorcum... *
@erefefik
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Türkiye'de açık ara en çok kazanan hekimler Onkologlar yani kanserbilimcilerdir. Daha ilginç birşey söyleyeyim çok azı kanser teşhisi koymaktadır. Sistem böyle hasta çok, reçete pahalı. Rehber kutsal kitap.
Daha da ilginç birsey söyleyeyim. Tedavi komplikasyonları ile daha çok diğer branşlar ilgilenir.
Temiz iş.Doğa Demir
@Doa10079423
Bir tanıdığa özel muayenesi olan onkolog bir ameliyat için 150 binden fazla istiyor ve hastaneye de ayrıca aynı tutarı talep ediyor üstüne ekstra masraflar olabilir diyor. Doktorluk tamam saygı eyvallah ama soygunculuk da değil mi şimdi bu?Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
·
4 Ara
Değil. Orası özel.
Mesele aynı işi devlette yapacak hekimler yetiştirmek. İşte onun için kürsüler, doçentler profesörler olmalı. Şimdi herkes özele kaçıyor.Obsesif
@Obsesif95176453
Üstadım su orucunun (uzun süreli )kanserin gerilemesini sağladığına dair kıssa ve tecrübe dinledim
Sizce mümkün mü ?
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Yok olmaz
Efeler Kentli🇹🇷🇹🇷
@efecebey2013
Çoğu doktor paraya tapar
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Yok ben harcıyorumAlper BEKTAŞ
@AlperBEKTA10
Alman bir onkolog ile tanıştım dedi ki kanser olursan tedavi olma tedavi kanseri yayar sonuçta seni kalp veya akciğerden öldürür ama kanser olduğun yer seni öldürmez. Peki nasıl bir mekanizma bu yayılma dedim dedi ki tedavi ile bir protein salgılar vucüt bu protein sayesinde ...Şekeri kes olabilir de hayvansal ürünleri kes kısmını iyi arastirmak gerekir. Çünkü kanser bağisiklik düşünce yayılıyor.Diğer sağlıklı hücrelerin kanserli hücrelere benzemeye çalışır ve sonuçta tüm vucüda kanser yayılır. Bu muhabbetin aynısı haber olarak internette milliyet sağlık sayfasında aylar sonra haber olarak yayınlandı. Bir gün sonra haberi kaydedeyim dedim haber silinmişti.
Peki sen nasıl tedavi yapıyorsun dedim şekeri kes hayvansal ürünleri kes zaten bir yılda vucüt kendini onarır dedi. Peki neden bu açıklanmıyor dedim bu işin piyasası trilyon dolarlar dedi kimse bunu açıklayamaz dedi sen genç adam dikkatli ol ortadoğuda yaşıyorsun eee dedim...
Silah veya ilaç sektörü seni bulur öldürmeye çalışır dedi bu coğrafyada...
Şekeri kesten kasit sofra şekeri ise bunun adı sukroz. %50 glukoz, %50 fruktoz.
Glukoz bizim temel enerji kaynagimizdir. Düşmesi de şeker hastalığıdır.
Benim bildigim fruktoz kanser yapar.
Fruktoz en çok meyvelerde var.
@erefefik
Dr. Ömer Turan
@omerturantv72
·
9s
İYİ parti kolunu kesti attı, CHPye olan diyetini ödedi. Bir başka değişle,İYİ parti CHPnin boyunduruğundan kurtuldu. Kazanır kazanmaz o ayrı konu, ama İYİ parti artık hür ve müstakil.Öz başına,tek başına ama dik başına.Türk siyaseti bugün yeni bir parti,yeni bir seçenek kazandı.
@erefefik
Yer İmleri