Sayfa 176/690 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276676 ... SonSon
Arama sonucu : 5517 madde; 1,401 - 1,408 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Tavan olunca çekindim bu sefer seans içi yazı yazmaya.
    Her haberden sonra nasıl olsa salıyorlar tekrar aşağı, şeklinde düşünenler muhtemelen ters köşe oldular.
    Gerçi bellide olmuyor.En son gene böyle düşündüğümde Ukrayna -Rusya savaşı çıkmıştı.
    Satanlar haftaya geri alma kararı verirlerse yükselişe katkıları olur.
    Yeterince trade etmişlerdir diye düşünüyorum.
    Bu seferde azıcık yüksekten alsınlar.
    Herkesin stratejisine saygım var.Hayırlısı olsun.
    Trade kazandırır,uzun vade beklemek zengin eder.
    Herkesin bayramı şimdiden mübarek olsun.
    Sağlıklı günler dilerim.

2. Olayın büyüklüğünü anlamamış olanlar olabilir.

Bu 2 haber sanırım bugünkü KAP haberinin şirkete ne kadar büyük değer katacağının bir göstergesidir.

Benzer işi yapan easycep 100 milyon USD üzerinden değerlendirildi daha 2 ay önce. Tek yaptığı iş yenilenmiş cep telefonu ticareti. İçinde bir sürü iş ile beraber bu işi de yapmaya başlayan arenanın toplam değeri ise şu an 100 milyon USD değil.

https://webrazzi.com/2022/03/28/easy...-yatirim-aldi/

Bir de pazar hakkında bilgimiz olsun.

2. elde alınıp satılan cep telefonu miktarı sıfırdan daha fazla. İşlem hacmi ise 6 milyar USD. Buradan ne kadar pay alırız bunu yakında bilançolarda görürüz ama %5 pay alsak , ciroya etkisi 300 milyon USD'lar olur. Sıfır telefon satışına katkısını ise hiç saymıyorum.

Geçenlerde bir arkadaş Paynet satılırsa hangi büyüme hikayemiz kalacak demişti. Ben de Paynet satılsın oradan 1 milyar lira nakit girişi olsun elbet yeni büyüme hikayeleri olur. Yada bir şirket satın alırlar demiştim. Buyrun size yeni büyüme hikayesi. 2021 cirosu 600 milyon USD civarı , 2022 cirosu 1 milyar USD'ın üstü , 2023 cirosu 1,5 milyar USD civarı. USD bazında bu kadar büyümek çoğu şirketin uzun vadede yapamayacağı bir iş.

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/si...mercek-altinda

Bakalım bayram sonrası ne tepki verecek hisse. Tavanda 250 bin lot alıcı ile kapattık.

Dün İş yatırım 200 bin lot aldı bugün de nette 500 bin lot aldı ama bence alan adam 600 bin lot net aldı. Satanlar KY oldu.

Eğer dün alan İş yatırım ile bugün alan aynı adam ise , bu haberi bir şekilde önden haber almış olabilir. Bayram sonrası takaslardan anlarız kimin aldığını. Dün alan fon da olabilir. Ama bugün alan kişi kimseye alış fırsatı bile vermedi sildi süpürdü ortalığı.

Bayram sonrası devam ederse perşembe ve cuma alışları ile 16 liralar görülebilir tekrar.

Hadi hayırlısı diyelim , güzel bir yola girdi şirket. Üstelik daha bilanço ve Paynet beklentimiz gerçekleşmedi bile. Onlarla beraber yakın zamanda 20 liraların üstüne çıkması kuvvetle muhtemel.

3. Bugün aç gözlülüğüm yüzünden ilave alamadım. Petun'un vereceği temettü kadar arena hissesi almaya niyetlendim 12.90 tl.den talimat verdim. Baktım düşüyor talimatı 12.85 tl.ye çektim, 12.89'a kadar düştü ben kuruş hesabı yaparken tavanı kaçırdım :) Mevcut hissem tavan oldu ancak kuruş hesabı yüzünden ilave alamadığım için sevincim yarım kaldı:)

4.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Olayın büyüklüğünü anlamamış olanlar olabilir.

Bu 2 haber sanırım bugünkü KAP haberinin şirkete ne kadar büyük değer katacağının bir göstergesidir.

Benzer işi yapan easycep 100 milyon USD üzerinden değerlendirildi daha 2 ay önce. Tek yaptığı iş yenilenmiş cep telefonu ticareti. İçinde bir sürü iş ile beraber bu işi de yapmaya başlayan arenanın toplam değeri ise şu an 100 milyon USD değil.

https://webrazzi.com/2022/03/28/easy...-yatirim-aldi/

Bir de pazar hakkında bilgimiz olsun.

2. elde alınıp satılan cep telefonu miktarı sıfırdan daha fazla. İşlem hacmi ise 6 milyar USD. Buradan ne kadar pay alırız bunu yakında bilançolarda görürüz ama %5 pay alsak , ciroya etkisi 300 milyon USD'lar olur. Sıfır telefon satışına katkısını ise hiç saymıyorum.

Geçenlerde bir arkadaş Paynet satılırsa hangi büyüme hikayemiz kalacak demişti. Ben de Paynet satılsın oradan 1 milyar lira nakit girişi olsun elbet yeni büyüme hikayeleri olur. Yada bir şirket satın alırlar demiştim. Buyrun size yeni büyüme hikayesi. 2021 cirosu 600 milyon USD civarı , 2022 cirosu 1 milyar USD'ın üstü , 2023 cirosu 1,5 milyar USD civarı. USD bazında bu kadar büyümek çoğu şirketin uzun vadede yapamayacağı bir iş.

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/si...mercek-altinda

Bakalım bayram sonrası ne tepki verecek hisse. Tavanda 250 bin lot alıcı ile kapattık.

Dün İş yatırım 200 bin lot aldı bugün de nette 500 bin lot aldı ama bence alan adam 600 bin lot net aldı. Satanlar KY oldu.

Eğer dün alan İş yatırım ile bugün alan aynı adam ise , bu haberi bir şekilde önden haber almış olabilir. Bayram sonrası takaslardan anlarız kimin aldığını. Dün alan fon da olabilir. Ama bugün alan kişi kimseye alış fırsatı bile vermedi sildi süpürdü ortalığı.

Bayram sonrası devam ederse perşembe ve cuma alışları ile 16 liralar görülebilir tekrar.

Hadi hayırlısı diyelim , güzel bir yola girdi şirket. Üstelik daha bilanço ve Paynet beklentimiz gerçekleşmedi bile. Onlarla beraber yakın zamanda 20 liraların üstüne çıkması kuvvetle muhtemel.
    çok teşekkürler Emirhan Bey, sizin bu yazınızı okuyana kadar ben haberi çok sıradan bulmuştum..

5.  Alıntı Originally Posted by ADORABLE Yazıyı Oku
    çok teşekkürler Emirhan Bey, sizin bu yazınızı okuyana kadar ben haberi çok sıradan bulmuştum..

Yok hocam sıradan bir haber değil. Sıradan bir haber olmadığı hem bir önceki paylaşımımdaki haberlerden belli , hem de dün yüksek işlem hacmi ile tavan olmasından belli.

Sıradan bir haber olmadığını şuradan da anlayabilirsiniz. Brightstar haberinin geldiği 2 Aralık günü bile bu hisse %3-4 yükselmedi. Hatta Paynet haberinin geldiği 8 şubat günü bile tavan olamadı. Ama dün bu haberin gelmesi ile tavan oldu.

Tabi Brightstar ve Paynet haberlerinin önden yükselmesi oldu ve beklenti gerçekleşince satış da gelmiş olabilir ama mesela Paynet haberi herkese sürpriz olmuştu ve sırf o haberle 2-3 tavan olması gerekirken olmamıştı. Hatta sonrasında hissenin %20 düştüğünü gördük.

Ama bu yenileme merkezi haberi tavan yapmaya yetti. Tabi burada dün 600 bin lot alış yapan ve tek elden olduğu anlaşılan İş yatırım alışlarının önemi çok. O kişi bu haberin çok önemli olduğunu anladı ve piyasayı ayağa kaldırdı. Perşembe de 200 bin lot aldı İş yatırım. Aynı kişi mi bayram sonrası perşembe Cuma takaslardan anlarız. Fon da olabilir Perşembe alan ama bence aynı kişi.

Arenanın elinde 8-10 bin bayi ve satış noktası var. Brightstarın elinde de 1000'in üzerinde Vodafone shop var. Tüm bunlar bu yenileme merkezinin ofisi gibi çalışacak.

Buralardan hem 2. el telefon alım satımı yapılacak hem de takasa gelen telefonlara sıfır telefon satışı da yapılacak. Hep telefon diyorum ama işin içinde tablet , laptop ve masa üstü bilgisayarlar da olacak. Ama ağırlık telefon olur.

Yani bu operasyonla , normalde yeni ve 2. el telefonunu arena veya brightstar satış noktalarından almayı düşünmeyen birçok insan bu opearsyon sayesinde buralara yönelecek ve satışları arttıracak. Bu tür olaylarda , pazarlama , pazara yakın olma , müşteriye yakın olma , ulaşılabilir olma çok önemlidir . Arena da bunu 10-11 bin bayi ve satış noktası ile yapacak. Hatta daha da artma durumu olur bu satış noktalarının.

Paynet satışının da bu iş ile ilgili olabileceğini düşünüyorum. Sonuçta bu iş için sermaye lazım olacak. Bir sürü kişi işe almanız lazım , onarım merkezleri kurmanız lazım vesaire. Bunlar için de para lazım. Paynetten gelecek olan paranın bir bölümü bu iş için kullanılacak olabilir.

Bir önceki paylaşımda belirttim , sadece bu işi yapan easycep 100 milyon USD , koskoca arena , paynet ile , solar enerji ile , türkiyenin en büyük toptancılarından biri olması ile , brighstar ile toplam 100 milyon USD değil. Sizce de burada bir tuhaflık yok mu ?

Çok büyük tuhaflık var ve birileri bu tuhaflığı görüp almaya başlayacak. İş yatırımdaki adam başladı zaten. Bayram sonrası çok ters bir durum olmazsa devamı gelir.

Zaten bilanço da 15-20 gün içinde açıklanacak. Ama bu kadar beklenti ile bilanço bile arka planlara düştü artık. Çünkü bilanço tek defalık bir beklenti değildir. Her 3 ayda bir yenisi geldiğinde devamlı canlı tutulan ve rutin bir beklentidir. Her bilanço da bir öncekinden iyi geleceği için yeni br beklentidir.

Şu anda asıl beklenti , bu yenileme işinin arkasının nasıl geleceği ve Paynet satışıdır. Bu yenileme işi ile ilgili olarak yeni gelişmeler de olacaktır. Belki ayrı bir şirket kurarlar bunun için. Veya o iş için ortak bile alabilirler. Easycepe kimlerin ortak olduğu haberde vardı. Sonuçta fon lazımsa yenileme işi için ayrı bir şirket kurulup oraya yatırımcı alınabilir.

Şimdi artık yere daha sağlam basıyoruz. İşler çeşitleniyor ve artıyor. Bu kadar farklı alanlarda iş yapan başka bir teknoloji şirketi yok. Bunun da artık şirket değerine yansıması lazım. O da bence artık başlayacak 1-2 ay içinde.

Benim 300 milyon USD şirket değeri hedefim var 18 ay içinde. Bu ne kadar gerçekleşecek hep beraber göreceğiz.

6.  Alıntı Originally Posted by Küçükandonyadis Yazıyı Oku

Bir kaç gündür beklediğim Sarı ile temas gerçekleşti sayılır bunun ne demek olduğunu önümüzdeki günlerde göreceğiz

Vee sadece 1 hafta sonra (hemen sonraki barında) uzun yeşil mum geldi :) sarı ile temas önemliydi KAP haberide tam bu noktada geldi.

Bu kağıdı seviyorum, pozitif bölgeden son bir haftadır uzaklaşsa da son kapanışla yine kendini pozitif bölgeye atmayı başardı.

Bu arada aylık ve haftalık kapanışları da 14.3 liradan yapmış bulunuyoruz. Çifte bayram oldu bizim için

ve tekrarlıyorum önümüzde ki günlerde bunun ne demek olduğunu göreceğiz inşallah :)

Bayramınızı tebrik ederim

7.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    .
    Mutlaka onden alinmis bir haber cunku yetkilendirme bilgisi 21 Nisan tarihinde verilmis, ve Ticaret Bakanliginin sitesinde yayinlanmis (sitenin kendi uzerinde de 25 Nisan diye tarih atmislar).

Isin garip yani kamuya acik bu bilginin KAP'a gonderilmesi icin sirket 1 haftaya yakin zaman harcamis.

Enteresan bir sekilde de bu sure zarfinda endeks %3.5 duserken ARENA hissesi haberin aciklanmasindan bir gun oncesine kadar (yani Is yatirim'in elini acmasina kadar) %9.5 dusmus.

8. Bu yetki belgesi sadece bir şirkete mi veriliyor? Talep eden her teknoloji şirketine veriliyor mu? Yani isteyen herkes bu yetki belgesini alabiliyirsa ve bu işe girebiliyorsa bir noktadan sonra bu alanda da rekabet çok olur.

Sayfa 176/690 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276676 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •