Sn turkuaz 22,22 den aşağıdaki olası dönme yeri neresi acaba..tekrardan 20 'nin altına gelicek diye korku filmi oynatıyor SM-A307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn turkuaz 22,22 den aşağıdaki olası dönme yeri neresi acaba..tekrardan 20 'nin altına gelicek diye korku filmi oynatıyor SM-A307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İzahnamede fiyat bilgisini göremedim. 5,6 lirayı nereden gördünüz.. defter değeri olarak 5,679 gibi bir rakam vardı yanloş hatırlamıyorsam
22.22 altında, ki bu yükselen tirenddir.
yarın bu rakam 22.24 olabilir..
22.00 önemli bir seviyedir.
neredeyse her 1 tl de bir desdek olabilecek yerler var.
nereden dönebilir amatör teknikci olarak verebileceğim bir seviye değil.
göstergelere bakarak şunu diyebilirim.
en son 22.00 altındaki kapanışlarla orta vadeli düşen göstergelerinide sat konumuna getirir
o görünüşde iyi haberler gelmedikce hisseyi orta vadeli düşüş tirendine sokabilir.
tabi bence.
Halka arz fiyatı 12 lira olsa açılma sonrası piyasa / defter değeri 1,5 seviyesine gelir yaklaşık olarak ki bu da sektör ortalamalarına göre makul görülebilir. 12 lira üzerinden kaç tavan yapabilir asıl mesele burada. 12 liradan açılsa bu paranın naten hissesi tarafında karşılığı 12X40/33 eşittir 14,5 liraya denk gelir. Naten in sırf elindeki esenboğa hisseleri için karşılık gelen hisse başı ederidir bu. Naten in elindeki esenboğa haricindeki diğer kıymetlerinin ne kadar ettiğini inan hesaplayamıyorum çünkü anlaşılmasın diye felaket karışık. Ancak sırf esenboğa üzerinden gidersek açıkdıktan sonra 4 tavan yapsa 17,60 gibi bir değere ulaşır esenboğa ki buna karşılık gelen naten değeri 17,60X40/33 eşittir 21,33 olarak görünmekte. Bu naten in esenboğa dışında ondan bağımsız iştirakleri hskkında bilgisi olan varsa ve burada yazarsa çok memnun olurum
Teşekkürler
Sevgili arkadaşım ana şirket Naten'in 5.80 TL'den halka arz edildiği bir yerde PD/DD ve kar miktarı gibi verileri ondan daha iyi olmasına rağmen Esenboğa'nın sizin beklentiniz olan 12 TL'den daha düşük bir fiyata halka arzının yapılacağı(beklentim 7-10 TL aralığı) yalnız talebin oldukça yoğun olacağı ve borsada işlem görmeye başladıktan sonra da yine 4 seans tavan beklentinizden farklı en az 10 seans ve üzeri tavan yapacağı şeklinde bir düşüncem var.Ayrıca Esenboğa dışında grubun diğer bir şirketi Margün Enerjinin de 3.şirket olarak hazırlandırıldığını düşünüyorum.YTD
Halka arz fiyatı 7-8 gibi olursa bu rakam çok düşük kalır . Dolayısı ile talep esenboğa tarafına kayar. Bu nedenle de başta naten hissedarları burayı satıp esenboğa ya yönelmek isteyebilirler. Hisse üzerindeki geçici baskının nedeni de bu olabilir. Ama öte taraftan halka arzdan esenboğa akamayanların yaratacağı talep burayı arz başladıktan hemen sonra tekrar canlandıracaktır. Tekrar ifade etmem gerekirse natenin esenboğa daki kalan hisselerinin ederi ortaklık oranlarından yola çıkarak naten minimum >= esenboğa X(4/3) olmalıdır. Bundan sonrası diğer iştiraklerinin ederi.
Her halükarda Eylül ayı burada çok canlı olacak. Arz fiyatını merakla bekliyoruz.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. Her yatırımcı kendi alım satımından kendi sorumludur
Baybo bey izahnamede fiyat 5.60 olarak gözüküyo 7-8 olamaz yani..ama kapalı gişe olursa 10 da olur yaniSM-A307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri