Sayfa 178/1032 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278678 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,417 - 1,424 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bir bankanın/şirketin yönetiminin 3 tane esas amacı/hedefi vardır:
    -Hissedarların/ortakların menfaatini gözetmek,
    -Kârını maksimize etmek,
    -Şirketin sektör ortalamanın üzerinde büyümesini sağlayıp pazar payını/cirosunu artırmak.

HALKB Yönetimi acaba bunlardan hangilerini yerine getiriyor dersiniz?
    Üstadım boşuna kendini paralama, bu yazdığın özel bankalar için geçerli. Kamu bankalarının bunların üstünde yer alan başka amaçları var, şimdi buraya yazmak istemiyorum ama düşününce bulursunuz kolaylıkla.

Piyasalarda Bugün (İş Yatırım)

Dünyanın gerisinde kalmaya devam...

Küresel risk iştahında ABD kaynaklı bir toparlanma görülüyor. S&P 500 haftalık %2,4 kazançla Mart ayından beri en hızlı çıkışını yaşıyor. Beklentilerin gerisinde kalan ABD enflasyonu ile gerileyen dolar ve %3 seviyesini geçemeyen 10 yıllık tahvil faizleri Wall Street'ten başlayarak dünya piyasalarına yayılan bir iyimserlik dalgasını besliyor. Arz kökenli endişelerle 80 dolara yaklaşan Brent petrol piyasalardaki iyimserliği bozamadı.

Türkiye piyasaları uzun bir aradan sonra yeniden dünyanın yörüngesine girmeye çalışıyor. Ekonomi yönetiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde Londra'da yatırımcılarla buluşarak güven tazeleyeceği mesajı üzerine Türk lirası, Borsa İstanbul ve DİBSler Cuma gününe olumlu başladı. Ancak devletin zirvesinden gelen faiz karşıtı açıklamalar sonrası bu yükseliş korunamadı.

ABD vadelileri ve Asya borsalarındaki yükselişe rağmen Borsa İstanbul'da hafif satıcılı bir seyir öngörüyoruz. Hafta sonu faiz konusunda yapılan ve Merkez Bankası'nın faiz artırımı konusunda bekleyeceğine işaret eden açıklamalar Borsa İstanbul'u baskılamaya devam edebilir.

Günün iyi haberi fiyat indirildikten sonra Şok halka arzının tamamlanabilmesi.

Yeni Teşvik Paketi Geliyor
    Sabah Gazetesinde çıkan habere göre yeni bir teşvik paketi geliyor. Habere göre paket kapsamında 50bin çiftçiye tarımsal sulamada kullandıkları elektrik borçlarının yasal takibe gerek kalmaksızın tahsili sağlanacak. Ayrıca, 1,2 milyar TL'lik köprü, yol geçiş cezaları yeniden yapılandırılacak ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirimlerindeki hesap hataları nedeniyle kesine cezalar 15 gün içerisinde düzeltilirse silinecek.

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yetkisizcim senin bu görüş açın bana çok ilginç geldi, pekala doğru da olabilir her ne kadar bana pek doğru gelmese bile. Umarım haklı çıkarsın.
    Trendciğim, bu Devlet 12-13 bin yıllık kadim bir Devlettir, Göbeklitepe'de bulunan tamgalar (İÖ 11 bin yılına tarihlendi) bugün bayrağımızın üzerindedir ve bütün bunlar tesadüf değildir...Ki rahmetli Atatürk bunu, TÜRK tanımı yaparken "en az 7 bin yıllık" şeklinde nitelemiştir bildiğimiz gibi...Bu itibarla Devlet-î Âli'yi hafife almamak gerekir...Erdoğan bile döndü dolaştı kürkçü dükkanına girdi netekim...

HALKB ile alâkalı görüşmelerin arka planında, bugünlerde pek gündemde olmasa da Metin Topuz davası ile ilgili gelişmelerin olduğunu değerlendirmekteyim ...Nitekim bu davada, bir kısmı kamuoyuna da yansımış; Trump'ın ABD'deki hukuk mücadelesinde karşı tarafa yönelik kullanabileceği, oldukça ilginç! belge ve bilgiler var ...Detaylarını yazmayacağım, internette hepsi mevcut merak eden baksın abi...

Son tahlilde, teknik ve temel analize dayalı reel gerçekler piyasa fiyatlamalarının mevcut durumunu açıklamaya yetmiyor ve hep bir yerlerde bir boşluk kalıyorsa, diğer bazı faktörlerin varlığı konusuna da kafa yormak gerekir...Kaldı ki, senin gibi duayen bir analistin mekanında temel, teknik vs konularda yazmak haddim de değildir... Saygılarımla kardeşim...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Berbat acildi yine.

5. ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    afyonkarahisar
    Gönderi
    794

düşen trendini kırıp saatlik kapanış yaparsa heyecan yaparım
    stop unutulmamalı
    stop hayat kurtarır

Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır

7. ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

8. ...BORSADA HERKESİN KENDİ GÖBEGİNİ KESMESİ GEREKEN BİR PLATFORM OLDUGU UNUTULMAMALI...

Aşağıda yazılan tüm her şey Peter borsada Tek Başına kitabından alınmıştır.

1. Ben yatırımcıların borsada gerçekleşen ufak tefek iniş çıkışlara kulak asmamaları gerektiğini düşünürüm.

2. Çaresizlik içinde yapılan satışlar da mutlaka düşük fiyattan yapılır.

3. Hisse portföyünü acele etmeden yavaş yavaş daraltırsa paniğe kapılarak bütün hisselerini bir anda satan yatırımcılardan çok daha karlı çıkacaktır.

4. Sakın profesyonellere kulak asmayın!

5. Eğer tek başınıza yatırım yapmaya karar vermişseniz kimseyi dinlemeyin. Bu da demektir ki en büyük tüyoları, brokerların tavsiyelerini, kendi buluntularınızla paralel bile olsa gazetelerin tahminlerini, bir kenara iteceksiniz.

6. Peter Lynchâ€â•in aldığı hisselere aldırmamanız için en az üç sebep var.

1. Peter Lynch yanılmış olabilir!

2. Peter Lynch haklı bile olsa kararını değiştirip senedi elden çıkarmadığını nereden bileceksiniz?

3. Sizin etrafınızda, hem de çok yakınınızda daha değerli kaynaklar var.

7. Bir analistin işinin en önemli unsurlarından biri de mağazaları ziyaret edip ürünlerini denemektir.

8. Brokeriniz sizi özel olarak arayarak son yılların en büyük fırsatı olduğunu, bu işten onmilyonlar kazanacağınızı söylese de eğer yatırım yapacağınız şey bir yarış atı mı yoksa bir hafıza çipi mi anlayamıyorsanız bu işten uzak durun derim ben!

9. Size gelecek vaadeden şirketi bulmak yolun sadece ilk adımı. Bundan sonraki adım gerekli araştırmayı yapmak.

10. Eğer kararsızsanız ve borsaya inancınız yoksa bu sizin potansiyel bir borsa kurbanı olduğunuzu gösterir.

11. Eğer hisse alım satımında her şey sayılarla açıklanabilseydi herkes bilgisayar başına geçerek zengin olabilirdi.

12. Eski Yunanlılar günlerce atın ağzında kaç diş olduğunu tartışırlarmış. Atın ağzına bakmak yerine tartışarak sonuca ulaşabileceklerine inanırlarmış. Bir sürü yatırımcı saatlerce hissenin fiyatının yükselip yükselmeyeceğini tartışıyor.

13. Profesyonel yatırımcılık işi benim her zaman şüphemi çekmiştir. Sizlerin de birer amatör olarak profesyonelleri fazla ciddiye almamanız yerinde olur.

14. Eğer sörfçü, kamyon şoförü, kendine özgü alışkanlıkları olan bir emekli, ya da liseden terk biriyseniz borsada başarılı olma şansınız da yüksektir.

15. Borsa ancak akıllarını tümüyle bu işe verebilenlerin başarılı olabilecekleri bir yerdir.

16. Büyük şirketler aniden küçülebilir ve dolayısıyla hiçbir hisse tamamen risksiz değildir.

17. Hisse senetlerinin mantıklı bir yatırım olarak kabul edildiği dönemler genellikle borsanın en riskli olduğu dönemlerdir.

18. Şirketler hakkında soracağınız birkaç basit soru sayesinde hangilerinin gelişip büyüyeceğini, hangilerinin olduğu yerde sayacağını anlayabilirsiniz.

19. En karlı hisseler genellikle yüksek risk kategorisinden çkar, ama riskler aslında kategorilere değil yatırımcılara bağlıdır.

20. Herhangi bir hisse satın almaya karar vermeden önce kendi kendinize sormanız gereken birkaç soru vardır.

1. Evim var mı?

2. Borsaya yatıracağım paraya başka işte ihtiyacım var mı?

3. Beni borsada başarıya ulaştıracak özelliklere sahip miyim?

21. Evlerini seçerken aylar harcayan yatırımcılar alacakları hisselere birkaç dakika içinde karar verebiliyorlar. Aslını ararsanız birçok tüketici fırın alırken yatırım yaparken harcadığı zamanın çok daha fazlasını harcıyor.

22. Çok beklenmedik bir olay olmadıkça hisse senetlerinin on ila yirmi yıl arasında ulaşacakları değer aşağı yukarı kestirilebilir. Ama iki ya da üç yıl içindeki fiyatlarını tahmin edebilmek için ancak yazı tura atabilirsiniz.

23. Yatırımlarınız için ancak yakın gelecekte yaşamınızı etkilemeyecek miktarda para ayırın.

24. Borsada başarılı olmak için gerekli özelliklerin başında sabır, özgüven, sağduyu, dayanıklılık, açık fikirli olmak, bağımsızlık, sebat, alçak gönüllülük, esneklik, araştırmacı bir ruh, hataları kabul edebilme ve kolay kolay paniğe kapılmama becerisi gelir.

25. Borsada bir haber herkesin kulağına ulaşana kadar durum çoktan değişmiş olabiliyor. Yatırımcıların çoğu yakın vadede borsanın yükseleceğine inanarak rahat bir nefes alıp arkalarına yaslanınca bilin ki ekonomi yakında inişe geçecektir.

26. Dikkatsiz bir yatırımcı sürekli olarak üç duygusal aşamadan geçer: endişe, mutluluk ve teslim olma.

27. Kimileri kendilerini “uzun vade yatırımcı†olarak görür ama ilk düşüşte hemen “kısa vadeli yatırımcı†oluverirler ve küçük bir kar karşılığında hisselerini satarlar.

28. Borsada olacakları önceden tahmin etmek için en önemli beceri dinlemek değil, horlamaktır. Sakın içgüdülerinizle hareket etmeyin. onları yok sayın. Ait oldukları kuruluşun başına çok büyük bir şey gelmediği sürece aldığınız hisseleri asla elden çıkarmayın.

29. Gerçekten de borsa ile faiz oranları arasında doğrudan bir ilişki vardır, ama faiz oranlarının önümüzdeki yıl ne kadar olacağını kim bilebilir?

30. Unutmayın, herşey açıklığa kavuştuğu anda borsada kazanma şansınız da azalır.

31. On kişi bir borsacıyla hisse senetleri hakkında konuşmaktan kaçınıp dişçilerle diş taşından söz ediyorsa bilin ki borsa yakında yükselecektir.

32. Tanıdıklarım borsa hakkında, üstelik haklı tavsiyelerde bulunmaya başlayınca artık borsa en yüksek noktasına çıkmış, düşmeye hazırlanıyordur.

33. Keşke borsanın gidişatını, ya da ekonomik durgunlukları önceden görebilseydim, ama bu mümkün olmadığına göre ben de Buffett gibi karlı şirketleri araştırıp ortaya çıkarmakla yetineceğim.

34. Niyetiniz bir hisse alıp onu borsanın gidişine terketmekse siz en iyisi otobüse atlayıp paranızı en yakın kumarhaneye yatırın.

35. Eğer illaki aklınıza takacak birşey arıyorsanız West Point-Pepperellâ€â•de çarşaf satışları nasıl gidiyor ya da Taco Bell Meksika böreklerine ne kadar kıyma koyuyor diye düşünün. Siz doğru hisseleri seçin, borsa gerisini getirir.
    ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

Sayfa 178/1032 İlkİlk ... 78128168176177178179180188228278678 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •