Sayfa 177/1032 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277677 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,409 - 1,416 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. ISCTR ile HALKB arasındaki en büyük fark "profesyonel yönetim" farkıdır. Zaten 3 temel rasyo tüm mesajı veriyor: SYR, aktif kârlılığı, özkaynak kârlılığı. Sonra da 2018 1Ç net kârlarına baktığımızda acı gerçek tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriliyor:

321 milyar tl konsolide olmayan aktifleri olan HALKB'ın 2018 1Ç solo net kârı 790 milyon tl.
    371 milyar tl konsolide olmayan aktifleri olan ISCTR'nin 2018 1Ç solo net kârı 1.81 milyar tl.

Aktiflerdeki fark sadece %15 ama net kârdaki fark %130, işte aradaki bu fark yönetimin profesyonelliğinden, bankanın adam gibi yönetilmesinden kaynaklanıyor. Böyle bir durumda da HALKB'nin aktiflerinin artmaması en idealidir çünkü artan aktifler "bozulan temel rasyolar" olarak geri dönüyor.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    halk borçluysa devlet yatırım yapacak.
    abd alt yapısı çok eski
    yeniden inşa etse çok iş çıkar.
    devlette borçlu diyorsanız.
    çocuk yapacaklar
    borç oranı düşer
    yeni yeni ihtiyaçlar çıkar.
    Sen de Keynes'çi oldun çıktın galiba. Yeni yaptığın yolu boz, tekrar yap, tekrar boz, tekrar yap, böylece hem istihdam sağlarsın hem de paranın velositesi artmış olur. Ne dersin?
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3. Bir bankanın/şirketin yönetiminin 3 tane esas amacı/hedefi vardır:
    -Hissedarların/ortakların menfaatini gözetmek,
    -Kârını maksimize etmek,
    -Şirketin sektör ortalamanın üzerinde büyümesini sağlayıp pazar payını/cirosunu artırmak.

HALKB Yönetimi acaba bunlardan hangilerini yerine getiriyor dersiniz?

4. Bence siyasilerin son söylemlerinde panik yapacak bir durum yok. Ülkemizde maalesef siyasiler seçim ortamında popülüst politika üretirler. Söyledikleri lafa, ağıza değil; ele ,elin yaptığına bakmak lazım. Ben faiz artırmak istemiyorun der, dedi. Merkez Bankası ne yapar, doları izler, mayıs enflasyonuna bakar politika faizini 15 e çeker. Ne mi olur, siyasetçi '' vay nasıl yaparsın bunu halkıma'' der.
    Oy oranı artar. İyi polis o olur. Başçı zamanında da bu oldu. Emir komuta ile faizler inmez. Türkiye 10 yıllık devlet tahvili 15 olmuş. Geç likitide ne 12.75. Ne lazım 2.25 . 2 yeter mi yeter. Başka aşı/ilaç var mı yok. Yazın enflasyon düşer, turizm gelirleri artar falan derken ortalık sakinleşir. Şimdiye kadar bu oldu. Şu sıra bizim ne anladığımızdan ziyade yabancının ne anladığı önemli. Bizdeki seçim takvimi ile FED faiz artırımı aynı sürece geldi bu sefer, bizde ki enflasyon yükselişi ve seçim. İran yaptırımları da tuzu biberi oldu .
    Piyasanın önüne kimse duramaz. Ancak sözlü yönlendirme yapılır. Belki de dolar alanlar için stress iyice artırılır. 4.5 ler gösterilir. Buralar tavan olur hem merkez buradan satar kar eder, hem faizlerde 2 puanlık artışla bir anda 3.9 lar ekranda yanar.
    Şu sıralar benim gözüm ABD 10 yıllıklarda ve petrolde. Sayın TH ın dediği gibi 3 ü geçmekte zorlanıyor. Dolar endeksi 94 e çıkamıyor.
    Cuma günü Cumkurbaşkanının TOBB da konuşması ve Ekonomi bakanı olacak Zeybekçinin '' Bu yetmezz daha iki teşvik paketi varrr '' demesine rağmen borsa kapanışı iyi yaptı. Siyasiler birbirlerine dalıp ekonomi hiç konuşmasalar dış borsalarla parelel olacaz ama hiç fırsat vermiyorlar. Şayet dolar endeksi 91 e değerse BİST te 104.200 denemesi olur.
    Sayın TH . ın bir tavsiyesi var. ''Mal alırken kazanılır. Ucuz gördüğünüz yerde ihtiyacınız olmayan para ile alın ve hedef fiyat koyun. Bir daha ekrana bakmayın ''diyor. Dinleyen kim ? Cep telefonlarına indirilmiş investing.com. lar Aracı kurum alım satım sayfası ile gözler yolda,, avm de , metrobüste cep telefonunda. /Bu arada dün metrobüste yanımda oturan 70 yaşlarında teyzenin büyülenmiş gibi endeksleri sörf ettiğini gördüm. En çokda dolar/euro paritesini izliyordu. Teyze forekste işlem mi yapıyon gı ? diyecektim, kendimi zor tuttum.)
    Al-sat yapmayın diyor sayın TH. Fakat beyin 104.200 ü görünce sattt !, alttan alırsın diyor. Selamlar.
    Son düzenleme : Ayan; 13-05-2018 saat: 23:01.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Evet, dediğin gibi pek çok borsa analisti bu tür uyarılarda bulunup duruyor. Yalnız ben küresel piyasalardaki bahar havasının 1 sene kadar daha süreceğini düşünüyorum. Küresel büyük merkez bankaları (ABD, AB, Çin, Japonya, İngiltere) ortalama bazda hala genişlemeci politikalar peşinde koşturuyor. Bir tek ABD merkez bankası FED QE'ler sonucunda piyasa verdiği paraları yavaştan yavaştan çekmeye başladı, diğer büyük MB'le hala piyasaya para enjekte ediyorlar. İşte bu yüzden de küresel para piyasalarındaki ağırlıklı ortalama hala genişleme yönündedir.
    ABD ekonomisi şu an zirve yapıyor. Ancak piyasanın gözardı ettiği en önemli husus ''sürdürülebilirlik'' . Bu veriler şu anda iyi, güzel. FED bu şekilde bilanço küçültürken ABD dış ticaret ve cari açık ile bütçe açıklarının hali ne olacak acaba ?
    Gerçekleşen satılır beklentiler alınır. Ben bu verilerin sürdürülebilir olduğunu sanmıyorum. Bir eroinman gibi genişlemeye devam edecektir. Bunu göreceğiz. ABD dış ticaret ve cari açıklarını kim fonlayacak, yüzde 3 e yaklaşan 10 yıllık tahviller bize ne diyor ?
    Piyasaların kırılma noktasının FED bilanço küçültmeden vazgeçmesi olacaktır. SÜRDÜRÜLEMEZ diyorum iddialı olarak. Bu ne anlama gelir ? Borsalar bayram eder, piyasa bilir ki FED yeniden genişleyecek. Kim fonlayacak ABD cari açığını ? Çin mi ?Değil matbaalar , Helikopterle yine dağıtmadan olmaz. Bir daha asla resesyona girmezler. Piyasa artık biliyor ki reseyon demek QE demek. Alışılmış çaresizlik. Aslında ABD ve FED herşeyin farkında ve müzik devam ediyor, edecek, etmeli. DOW 30.000 i görmeli. Coşku lazım. Savaş ve petrol lazım. Filci cumhuriyetçiler böyle istiyor, ta ki demokratların eşekleri gelene kadar !
    FED asla şeffaf değil. Bize gösterdiklerini görüyoruz. Önemli olan gizledikleri. Kim ön görebildi 2007 krizini ?.. Saygılar.
    Son düzenleme : Ayan; 13-05-2018 saat: 22:58. Sebep: ek

6.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    .............Türkiye 10 yıllık devlet tahvili 15 olmuş. Geç likitide ne 12.75. Ne lazım 2.25 . 2 yeter mi yeter. Başka aşı/ilaç var mı yok..............
    Binbaşım GLP faizi halihazırda 75 baz puanı artırılıp %13.5 e çekildi. Siz bu gelişmeyi kaçırdınız herhalde. Bundan sonra 250 baz puanlık bir atış daha gerekiyor bana göre eğer doları gerçekten frenlemek istiyorlarsa. Böylece GLP faizi %16 olur ve kısa vadeli bonolarınki ile örtüşür.

7.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Sen de herkese atarlaniyorsun sn. Ayran ya. Bu bankanin en buyuk koruyucusu sensin gercekten. Toz kondurmuyorsun.
    Hocam maksatsiz muhabbetler HALKB topigine please... Yok dusecekmis yok batacakmis.. E alma o zaman Allah Allah yaa..

Dusunsene markette bi urun var almayi dusunmuyorsun ama gidip Foodie Blogda sabah aksam onun hakkinda yaziyorsun... Manyak misin kardesim demezler mi adama??

Bu yazdiklarim kisilere ozel degil maksatsiz hisseyi kotuleyenlerin genelinedir...

8. Hsbc, halkbank ıcın fıyat hedefını 12.8 tl`den 11.4 tl`ye ındırdı, tavsıye: Al

Sayfa 177/1032 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277677 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •