Sayfa 1823/2310 İlkİlk ... 823132317231773181318211822182318241825183318731923 ... SonSon
Arama sonucu : 18479 madde; 14,577 - 14,584 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. Doç. Dr. Ferhat Arslan
    @Ferhatarslandr
    ·
    1 sa
    Müslüman kardeşlerim imanınız sizde kalsın teori olarak okutulmasın. Evrim teorisi yeni geliştirilen tekniklerle sorgulanmaya devam edip geliştirilsin. Onun nasıl yarattığını anlama çabamızın adıdır evrim. Size çok büyük kazık atıyorlar. Protesto ediniz!
    #yaratılışteorideğildir
    Genetik diyor ki, Türkiye'de Türklerin orani %7-8'dir.
    Simdi sosyal medyada, son zamanlarda pek cok hesap turedi.
    Bunlar diyorlar ki; Türkmenler %100 Kürttürler, yörükler de %60 Kürttürler.
    Hatta Ramazanogullari, Dulkadirogullari ve hatta Germiyanogullari'nin Kürt oldugunu iddia ediyorlar. Bir onceki mesajin son pragrafi sosyal medyada işleniyor.
    @erefefik

2. https://twitter.com/pusholder/status...52952445305012

Pusholder
    @pusholder
    ABD’de 81 yaşında arabada yaşayan bir kadın.
    Linkte video var.
    @erefefik

3. Bilgi Seli
    @ononbilgimiz
    ÖLÜMCÜL HASTALIĞI OLAN VAR MI ?

Doğan Cüceloğlu'nun eğitimdeki katılımcılarla aralarındaki konuşma:

Cüceloğlu: Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var mı?
    Katılımcılar: Allaha şükür, hocam, bildiğimiz kadarı ile yok.
    Cüceloğlu: Ne güzel! Peki, bana, istisnasız bütün insanların, yani altı milyar insanın da başına geleceği garanti bir şey söyler misiniz?

Cevap neredeyse otomatik olarak çıkar:
    Katılımcılar: Ölüm.
    Cüceloğlu: Gerçekten de ölüm bütün insanların başına geleceği kaçınılmaz olan tek şeydir. Doğum da bütün insanların başına kesinlikle gelmiştir, ama bundan sonra gelmesi kesin olan tek şey ölümdür.

Cüceloğlu: Diğer hiç biri insanların hepsinin başına gelmeyecektir. Peki, madem öleceğimiz garanti, bu benim ölümcül bir hastalığım olduğunu göstermez mi?

Katılımcılar burada sessizce, başlarıyla onaylamaya başlar.Öleceğim belli ise benim ölümcül bir hastalığım olduğu da açıktır.

Şu şekilde devam eder: Peki, ne zaman öleceğimizi biliyor muyuz?
    Katılımcılar: Hayır
    Cüceloğlu: Şu saniye içinde olma ihtimali var mı?
    Katılımcılar: Var.
    Cüceloğlu: Yarın?
    Katılımcılar: Evet.
    Cüceloğlu: 30 yıl sonra?
    Katılımcılar: Olabilir.

Cüceloğlu: Peki bunlardan hangisinin sizin başınıza geleceğini biliyor musunuz? Mesela bu akşam eve sağ salim varacağınızı nereden biliyorsunuz?
    Sınıf sessizce dinlemeye devam eder. Çünkü genellikle hayata böyle hiç bakmamışlardır.

Cüceloğlu: Peki bir de tersini düşünelim, bu akşam eve döndüğünüzde, bu sabah evden çıkarken sağ salim bıraktıklarınızı sağ bulma garantiniz nedir? Var mıdır böyle bir garanti?
    Katılımcılar: Yoktur hocam.

Cüceloğlu: Peki nereden biliyoruz, az sonra telefonumuzun çalmayacağını ve evdekilerden birinin az önce öldüğünün bize söylenmeyeceğini?
    Katılımcılar burada rahatsız olmaya başlarlar.
    Katılımcılar: Hocam konuyu değiştirsek?

Cüceloğlu: Ama açık gerçek üzerine konuşuyoruz, biraz daha devam edelim. Peki, acaba bunu dün gece bilseydiniz, yani evde akşam birlikte olduğunuz kişilerden birinin yarın öleceğinizi bilseydiniz, o zamanı aynı dün gece olduğu biçimde mi geçirirdiniz? Yoksa farklı mı yaşardınız?

Katılımcılardan Biri: Kesinlikle çok farklı geçerdi Hocam.
    Cüceloğlu: Şimdi sizden rica ediyorum, lütfen bir an arkanıza yaslanın, gözlerinizi kapatın ve bu sabah evden çıkarken evde bıraktıklarınızdan birinin gerçekten öleceğini düşünün, dün akşamınızı nasıl geçirirdiniz?

Aynı iletişim mi olurdu? Onunla aynı konuları mı konuşurdunuz? Aynı konular, tartışma ya da gerginlik konusu olur mu? Yoksa önemsiz hâle mi gelirdi? Bu sabah evden çıkarken, bu son görüşünüzde ona ne derdiniz? Onun boynuna sarılmakta tereddüt eder miydiniz?

Sukran Kutlu
    @SukranKutlu
    ·
    9 Eyl 2023
    Hoca nereden bilebilirdi ki eşi dışarı çıkınca kayıp düşecek ve hanım geldiğinde gitmiş olacak. Yazı, nasip, kısmet!🙏💐
    @erefefik

4. Babaannem ılık bir ikindi üzeri vefat etti. Babam, emin olmak için ağzının önüne ayna tuttu ve sonra hafif bir ses tonuyla, “Vefat etti annem” dedi. “Allah rahmet eylesin.” Çocuk aklımla babamın yaşadığı sükunete bir anlam veremedim. Sonra annemden öğrendim. O gece yorganın altında hıçkıra hıçkıra ağlamış babam.

Tevekkülü, isyan etmemeyi o gün öğrendim.
    Anneannemin iyice ağırlaştığı geceydi. Zor nefes aldığı için oksijen tüpüne bağlıydı. Eve doktor geldi. Bakışlarıyla bize yapacak pek bir şey olmadığını ima etti. Doktor tam evden çıkacakken anneannem ağzına bağlı olan maskeyi çıkarıp zorlukla, “Nezih Beye börek, çay getirin,” dedi. Bir saat sonra da vefat etti.

Misafirperverliğin ne olduğunu o gece öğrendim.
    Hollanda’da tarihi bir şatoyu ziyaret edecektim. Şatonun önüne geldiğimde henüz açılmadığını gördüm. Bilet gişesinin önünde benim gibi erken gelmiş, 30 yaşlarında bir Japon vardı. Tanışıp, ayaküstü biraz sohbet ettik. Kapıların açılmasına daha 20 dakika vardı. Yeni tanıştığım arkadaşa, “Ben biraz dolaşıp fotoğraf çekeceğim. 20 dakika sonra burada buluşup birlikte gireriz,” dedim.

Dolaşırken sağanak yağmur başladı. Ben de bir kafeye sığınıp yağmurun dinmesini bekledim. Yaklaşık bir buçuk saat sonra şatonun kapısına geldiğimde Japon’u beni beklerken buldum. Sığınacak bir yer olmadığı için paçalarından su akıyordu. “Niye girmedin?” diye sordum. “Sözleştik ya,” dedi.

Sözünde durmayı, ismini bile hatırlamadığım ıslak bir Japon’dan öğrendim.
    Rahmetli dedemin vefatından birkaç gün önce bir bayram sabahıydı. Amansız bir hastalığın pençesinde zor nefes alıp veriyordu. Kesilen kurbandan tatsın diye ağzına nohut kadar bir et parçası koyduk. Bir gayretle yutmaya çalıştı ama vücut kabul etmedi. Ağzından eti geri almak için eğilen kızının yanaklarına inmiş iki damla yaşı fark edince zoraki gülümsedi.

“80 yıl doya doya et yedik kızım,” dedi usulca, “bir kere yiyemedik diye üzülmek olur mu?”

Bir nefese yüzlerce kişisel semineri sığdırılabileceğini de o bayram sabahı öğrendim.
    ''Zihniyetler buyrukla değiştirilemez. Çünkü yok edilmesi imkansız olan bir şeye, hatıralara dayanırlar.'' Theodore Zeldin

Doğru bir hayat yaşamayan kişi, ne kadar çok şey bilirse bilsin, taşımaktan öteye gidemez.

Arjantin'de seçimler yapıldı ve seçimi biri kazandı. Sonradan Yahudi olduğuna dair pek çok haber çıktı. Aynen Ukrayna'da Zelensky gibi. Önceden gizleniyor, seçildikten sonra neredeyse ''sağır sultan duyacak şekilde'' ilan ediliyor. Sanki bu seçilenler ''Yahudi günah keçileri'',başarısız olacaklar ve bu başarısızlık, Yahudiliğe, Siyonizme bağlanacak.
    Ülkemizde de Sabetaycılar, Karaylar, Pakruduniler gibi cemaatler var. Araştırıldığında her alanda, en üst düzey yönetici, sanatçı, asker, akademisyen vs çok yüksek oranda bunlardan olduğu ortaya çıkar. İyi ki varlar, ülkemize çok faydası olanları çok fazladır.

Merak ettiğim, niçin kendilerini saklarlar? Mutlaka çocukken kendilerini nasıl saklayacakları, nasıl davranacakları büyükleri tarafından öğretiliyor olmalı. Yani insanları kandırmayı çocukken öğreniyor olmalılar.

Tamam, çok başarılı oldular ve hepimizi kandırdılar. Ama bu tamamen yalan üzerine kurulu bir hayat. Üstüne çocuklarını da bu oyunun bir parçası haline getirmek, sonunda ölüp, mesela Bülbülderesi Mezarlığına gömülmek.

Böyle yaşamak istemezsin. Doğru bir hayatı yaşayıp, mesela çocuğuna ''gerçeğe ulaşmayı'' öğütlemek gerekmez mi?
    @erefefik

https://twitter.com/aDilipak/status/...DlMKSc4Yg&s=19

Abdurrahman abi ne diyor aywaaa...!
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

6.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    https://twitter.com/aDilipak/status/...DlMKSc4Yg&s=19

Abdurrahman abi ne diyor aywaaa...!
    Abdurman Ağam delirmiş diyecem abi de delirmez o. Dün bir haber vardı:

Almanya’da halka açık alanlarda 25 gram, evlerde 50 gram esrar kullanılması yasallaştırıldı…
    Alümünati Remezan şöyle yazmış:

Ramazan Kurtoğlu
    @KurtogluKagan
    ·
    4s
    Almanya’da Esrar içmek,bulundurmak kanunen serbest bırakıldı.Malum salgın sonrası dünyada “İtaat -biat et rahat et”mottosu tedavülde.Acaba yeni Hasan Sabahlar ve Alamut Kaleleri ile insanlık sahte cennetlere mi yönlendirilecek.Esrar en kestirme biat-cennet katalizörümü?
    Dilipak'ın yazısında şöyle bir paragraf var:

Esrar; Şarap, Rakı, Votkadan daha tehlikeli değil. Esrarı uyuşturucudan kaçış için bir kapı olarak kullanabilirsiniz. Esrar biyolojik bağımlılık yapmaz. Eroin, Kokain, Bonzai'den kurtulmak isteyenler için bir imkan. SGK, bağımlılara tedavi amaçlı bunu doktor kontrolünde bedavaya versin. Esrarı Mafyanın elinden alırsınız. Kontrol sağlarsınız. Kurtulmak isteyenler kurtulur. Kimyasal uyuşturucu kullanıcılarının kriminal risk sayısı çok yüksek. Ayrıca ileri seviyede tedavisi çok zor, hatta imkansız. Beyin hücrelerini öldürüyor, karaciğer fonksiyonlarını bozuyor. Bu uyuşturucunun sebep olduğu sağlık sorunları sebebi ile devlet ve aile yüksek bir bedel ödemek zorunda kalıyor.
    Dilipak sıradan biri değil. Böyle bir şey yazmaz. Kimbilir ne biliyor? Önceki sayfada Ferhat Arslan'dan alıntı yapmıştım, son paragraf şöyle idi:

Yakında genetik olarak Türk Kürt Arap şu bu olmadığını da açıklayacaklar. Hazır olun demeyeceğim çünkü kıvama getirildiniz. Eski iyi miydi hocam diyeceksin? Değildi. Lakin gelecek sensiz tasarlanıyor bunu bil.

Yeni Nuh Tufanı çok yakın. Olumlu tarafı, Korku ve Yalan İmparatorluğu yıkılıyor. Bakalım başımıza neler gelecek?
    @erefefik

7. https://twitter.com/mhilmiguler/stat...23007907045736

Dr. Mehmet Hilmi Güler
    @mhilmiguler
    Az laf, çok iş!

Beş yıl boyunca beraber yaptık, beraber izleyelim ❤️

Ordu Modeli Belediyecilik ile Türkiye'ye örnek olmaya devam edeceğiz
    Linkte video var. Helal olsun başkan...
    @erefefik

8. https://twitter.com/Siyaderr/status/1761488630693171576

ZOR 
    @Siyaderr
    Kadının oğlu doğruları konuşunca kadın oğluna Kendini yaktın diyor

Bu nasıl korku imparatorluğu
    Linkte video var. Mutlaka izleyiniz.
    Bakınız artık herkeş anlıyor. Herkeş anlayınca yıkılır. Korku ve Yalan Imparatorluğu. Butun dünya böyle. Bu vatandaş şöyle yazmış:

Uğur Aktemur
    @uguraktemur_
    ·
    5s
    Türkiye satanizmin etkisi ve kontrolü altında.
    Şeytan vardır. Olmaması mümkün değil.
    @erefefik

Sayfa 1823/2310 İlkİlk ... 823132317231773181318211822182318241825183318731923 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •