Sayfa 183/187 İlkİlk ... 83133173181182183184185 ... SonSon
Arama sonucu : 1489 madde; 1,457 - 1,464 arası.

Konu: Xu030 endeks

Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    hava sahasını açmış suudlar, vanayı mı açmayacak ? petroldeki hareket %5 ile sınırlı, altın %1.. piyasalar hürmüz boğazının kapanacağına ihtimal vermiyor şimdilik, iranın böyle bi hamle yapması da manasız- kendi sattığı petrolü de bloke etmiş olur, oysa para en çok ona lazım

iran'ın önce vekil güçlerini tasfiye ettiler, şimdi de kolunu kanadını kırıyorlar, misliyle cevap verme falan ihtimali düşük görünüyor.. hava savunmaları etkisiz, uçaklar kalkamadı bile, füze fırlatıcılar imha edilmiş .. israil daha vurmaya devam edecek gibi görünüyor

israil'in büyük planında sıra türkiye'ye geliyor, biz askeri olarak daha güçlüyüz ama zayıf bi tarafımız var- netanyahu tankların üstünde ankaraya girse malum kitle alkışlarla karşılar, işte hareket ordusu geldi diye şenlik yaparlar, yeter ki tayyip devrilsin diye iblis dahil herkese alkış tutarlar

Saldırı dozajını iyi ayarlamaları lazım. İran dağılırsa Türk devletleri fiziki olarak birleşir. Bu hiç istemeyecekleri birşey olur diye düşünüyorum.....
    İran'da yönetimi yorup, zayıflatıp, darbe ile İran yönetimini ele geçirmeyi ve kendilerine yakın kişileri köşe başlarına oturtmayı planlıyor olmalılar.
    Türkiye'yi ele geçirip bölebilselerdi, İran'ı pervasızca vurup parçalarlardı.....
    Son düzenleme : sar; 13-06-2025 saat: 15:26.

Nisan ayında yabancı turist sayısında rekor kırıldı, konaklama tesislerinde doluluk oranı arttı

https://www.patronlardunyasi.com/nis...uk-orani-artti

Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    Avrupa kurak geçiyor. Böyle giderse nehir taşımacılığı felç olur....
    2018 yılındakinden daha vahim görünüyor durum. 2018 yılında Almanya'da su yollarındaki taşımaclık felç olmuştu. Birçok şirket üretim düşürmüş yada durdurmuştu. Akaryakıt sıkıntısı başgöstermiş, birçok istasyonda akaryakıt bulunamamıştı. Akaryakıt kıtlığı nedeniyle Alman hükümeti stratejik akaryakıt depolarını kullanıma açmıştı. Bu durum üretime ve Almanya'nın büyümesine negatif etki etmişti....
    Su seviyeleri düştükçe nehirlerdeki taşımacıklıkta kullanılan mavnalar tam kapasite ile kulanılamıyor, bu durum nakliye maliyetlerini yükseltiyor. Belli seviyeler altına düşünce de yük taşımak mümkün olmuyor.....

Alpler'de 2018 yılındaki kar örtüsünden çok daha az kar örtüsü mevcut şu an....
    Yağışlar gelmezse önümüzdeki günlerde gündem maddesi haline gelmeye başlar.
    Karların eridiği, yağışların bol olduğu bahar ayında gürül gürül akması beklenen Ren nehrinde su seviyeleri çok düşük. Orta Ren su yolu taşımacılığında gösterge olarak kullanılan Kaub gözlem istasyonunda su seviyesi 1,04 metre civarında. Yük taşıyan mavnalar, tekneler ancak %50 yüklenebiliyor. Navlun fiyatları artmış durumda. Önümüzdeki hafta 85 cm. civarlarına düşmesi vekleniyor. 80 cm. altında ise nakliye zorlaşıyor. Birçok sanayi tesisi navlun fiyatlarının yükselmesi biryana tedarik riski yaşamaya başlayacak. Nisan ortalarına kadar pek yağış beklenmiyor. Sonrası ise meçhul….

https://panorama-news.de/gundem/alma...-yazi-geliyor/

Kaub geçidinde su seviyesi 80 cm. civarına düşmüştü. Sonra biraz yağış gelince yüzey suları ile nehir seviyelerinde yükseliş görüldü. Şu anda 1,7 cm. civarlarında ve düşme eğiliminde. Nehirlerin dağlardan kar sularıyla beslenmesi çok düşük. Yüzey suları da geldiği gibi gidiyor.
    Alp dağlarındaki buzullar da hızla kayboluyor.....

Şimdi Almanya'da nehirerden kovalar ve pompa ile su alınması yasaklanıyormuş. 50 bin euro ceza yazacaklarmış....
    https://www.arti49.com/almanyada-su-...a-2395540h.htm

Almanya'da ormanların durumu da endişe vericiymiş. Ağaçların sadece %20'si sağlıklıymış....
    https://www.arti49.com/almanyadaki-o...a-2395532h.htm

Alman ormanlarında susuzluk yannında kabuk böcekleri de ağaçalara büyük zarar veriyor.....

4.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    güsel yerden short yapmışın tokatlı, ben de yaptıydım şimdi kapattım 226
    280-300 yaklaşırsa yine shortlarım

short aç- kapa şeklinde gidicez gibi, hisse alımına bulaşmam bugün
    sabah belirlemiş olduğum bölgeye geldi, tekrar shortladım.. bakalım son düzlükte benim gibi shortçuları sıkıştırmak için 300 üstüne yürüyebilecek mi ?? stop olmazsam short kalırım haftasonuna, nasıl olsa haber akışı shortçudan yana.. iran teslim oldu yada barıştılar falan gibi bi haber ihtimali yok, çin tarifeler haberi zaten fiyatlandı, merkez toplantısı adına bi gelişme olma ihtimali yok..

short is safe heaven

5.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    sabah belirlemiş olduğum bölgeye geldi, tekrar shortladım.. bakalım son düzlükte benim gibi shortçuları sıkıştırmak için 300 üstüne yürüyebilecek mi ?? stop olmazsam short kalırım haftasonuna, nasıl olsa haber akışı shortçudan yana.. iran teslim oldu yada barıştılar falan gibi bi haber ihtimali yok, çin tarifeler haberi zaten fiyatlandı, merkez toplantısı adına bi gelişme olma ihtimali yok..

short is safe heaven
    herif ne aldı be son 20 dk, stoplattı bizi..
    allahtan hazırlıklıydım bu short skuiz ihtimaline,
    akşam seansında tekrar short açtım

6. telaviv şimdi, işte özlediğimiz görüntüler, şöyle 3-5 bin orssp çoccuğu geberse belki biraz içi soğur insanlığın

https://x.com/RT_com/status/1933592518790152694

İran 2 adet f35 uçağı düşürmüş…
    Doğruysa f35 siparişi veren ülkeler, siparişleri konusında yeniden bir değerlendirme yapacaklardır…

8. https://x.com/isna_farsi/status/1933606002634473963

israil genelkurmay merkezi HiKarya vurulmuş, yetmez ama evet.. türkiye için iyi seçenek birbirlerine maksimum zararı vermeler, israil ezici bir üstünlük sağlarsa, iran rejimi devrilirse, o özgüvenle yüzünü bize çevirecek katil piskopat sürüsü.. iran'ın hırpaanması iyi, son zaman güttüğü bütün politika tr aleyhine.. israil arkasında topyekun amerikan desteği olmasa bir gün bile yaşayamaz, bir kaç zengin arap şeyhi ve cehapeliler hariç ortadoğuda herkes ölesiye nefret ediyor bu orrsp çoccukklarından

bazı idiyotlar da israil uçakları suriye havasahasından geçmiş yakıt ikmali yapmış, colani niye engellememiş diyorlar, doğru ya colani'nin elinde son model hava savunma sistemleri var, bisürü uçak filosu var, engellemesi lazımdı israil uçaklarını- hayret verici bi gerzeklik seviyesi.. üstelik colani 12 sene iran'a karşı savaşmış, bir numaralı düşmanı iran ve hizbullah

Sayfa 183/187 İlkİlk ... 83133173181182183184185 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •