Sayfa 183/853 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283683 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 1,457 - 1,464 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün akşam bluumun berginde 2 zibidi vardı, 5 dakka ancak dinleyebildim.
    İri ve cesur olanı, bankaların kötü kredilerine %50 devlet ortak olmalı diyor.

Tercümesi şu:

Geçinemeyen az maaş alan Çalışanların ödediği vergiler ile, yılda 3-6 milyar TL arası net kâr eden, yöneticileri her yıl milyonlarca TL prim alan bankalara destek olalım. Bu sayede bazı oranları düzelsin.
    Bankalarda en alt yöneticilerden başlayarak tepeye doğru artan miktarda tüm yöneticiler prim alırlar. Merkez yönetici primleri milyonları geçer ve her yıl alırlar. Yaptıkları tek iş ise, asgri ücretle çalışan en alt elemanların tepesinde boza pişirmek. Başka hiç bir yetenekleri yok. Tüm bankalarda kurallar aynı zaten. CEO koltuğuna 1 yıl eşek bağlasan değişen bişey olmaz.

Sonra iri olanın sağındaki küçük ve narin olanda bu isteğe destek oldu. Fazla kıvranıyordu, sanırım iri olandan korktuğu için destek olmak zorunda hissetti.? Isırılma mesafesindeydi.

Oturum yöneticisi yağlı şahıs ise, iri zibidinin söylediğinin ne anlama geldiğini anladı, rahatsız oldu, ancak çalıştığı kanalın sahiplerinin bu finans sömürüsü sisteminin ortakları olduğunu hatırlayınca, ekmeğimden olmayayım davranışları sergiledi, suça iştirak etti.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abd dışişleri bakanlığı TR yi s400 konusunda yine tehdit etmiş, bu tehdit bugün BISTi aşağı çeker.
    "Ankara, anlaşmayı sürdürürse çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacak"
    s400 yaptırımları abd tarafından açıklandığı anda, BIST de satışların en yoğun olduğu anda, son kalan nakitle senede takviye yaparım.
    Tabi FON olarak aldığımdan, o anda gerçekleşmiyor.
    Bunun iyi tarafıda var, kötü tarafıda.

Diğer konu ise, trumpın yaptırımları erteleme ihtimali. Öyle bişey olursa, o esnada akdenizden kötü haberde gelmemişse, direk 100 üstüne oplarız. Fazla gitmeyizde, kısa vade nefes alırız biraz.

Avrupa birliğide kıbrıs konusunda tehdit etmiş. Çekilin demiş.
    Rusya tehdit etmiş, adımlarınızı dikkatli atın demiş...

Tabi bunların hiç biri dost değil, biz kendi işimize bakmalıyız ancak, tüm dünyayı karşına almakta büyük başarı. Hemde her istediklerini yapıyorsun. resmen maymunları olmuşsun. annan planını kabul et demişler etmişsin, ermeni ile barıi azerilerle küs demişler yapmışsın, suriyeye gir bizim adımıza savaş demişler yapmışsın.
    tüm dünyayı yindede kendine düşman etmeyi başarmışsın.

kıbrıs rumları ise hiç bir şey yapmadıkları halde, hem ruslar yanlarında, hemde batı ülkeleri... inanılır gibi değil sayın seyirciler...
    Son düzenleme : alicemal; 10-07-2019 saat: 09:45.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Rezilliğe bak, erdoğan konuşmuş.

2001 den önce pek çok kriz oldu ve bu krizlerden pek çok ders alındı ve kurallar kondu. Bu kurallardan bazıları,

- kamu şirketlerini siyasetçiler talan ediyor, şirketleri satalım.
    Tabi burda siyasetçilerin talanı doğru ama bunu bahane ederek sattıran kişiler yabancılar ve içerdeki uzantıları, alabilmek için satışa koydurdular. yahudi sisteminin parçasıdır bu. Alanlara bakın yabancılar ve TR deki sabah akşam satıın diyen medya sahipleri. Satın alırkende devlet bankasından ve işBanktan uzun vadeli ödemesiz krediler çekip aldılar. Ceplerinden para çıkmadı. Birde Ttelekom varki adamı ipe götürür tabi hukuk olan ülkede.
    - diğer bir kuralsa merkez bankası bağımsız olmalı. Siyasetçi her sıkıştığında para bastırıyor, enflasyonda katlanarak artıyor. 2000 öncesi, Gecelik faiz 3000 ler görüldü, yıllık enflasyonlar %100 ü geçti.

O dersleri almak için bu ülke halkı çok dayak yedi. Siyasiler ve birlikte talan yürüten iş adamları ceza çekmedi, halk çekti.
    Eskiden satın alabildikleri evler, arsalar, kaliteli yiyecekler şu an lüks hale geldi. Araba o zamanda lüks tü.

erdoğan bugün demişki "emrime uymadı, talimat verdim MB başganını değiştirdim."

"Emrime uymadı" diyor.

Emrine uymasın diye MB başganı bağımsız yapıldı. Onlarca yılda alınan devlet dersleri, tayyip tarafından bir bir çiğnendi atıldı.

Bu adam para basmaya başlayınca görün enflasyon füzesini... resmen korkunç bu akp tayfası ve o sürünün çobanı.

Umarım yeni MB başkanı direnir. Ama başa getirdiğine göre vardır tayyibin bildiği.

tayyipin yıllardır direndiği 2 konu var. O konularda fırıldaklık yapmadı. terörist başı apo ile bile görüşmedim dedi sonra görüştü ama bu 2 konuda asla dönmedi.

İkiside kontrol ettiği para ile ilgili.
    Birincisi suriye savaşında hiç döneklik etmedi. Bi abd nin yanına geçti bi Rusya nın, sürekli taraf değiştirdi ama Suriye düşmanlığından taviz vermedi.
    Sebebi arap ülkelerinin verdiği 130 milyar dolar olmalı. Ne demişti suudi katil. Türkiye üzerinden 130 milyar dolar gönderdik suriye savaşına. 130 milyar dolar tayyip üzerinden geçmiş. Tadı damağında kalmış olmalı. Bal tutan yalar hesabı.
    İkincisi ise IMF anlaşması. IMF ile anlaşsa, IMF gelecek TR kurumlarına el koyacak, tayyipin para kullanma yetkisi sıfırlanacak. Para konusunda eli kolu bağlanacak.

Adamların dini imanı para sanki... Her konuda fırıldak gibi dönüyor, kontrol ettiği paralara konu gelirse öyle bir yapışmışki, kesinlikle döndürülemiyor.

Merkez bankasındaki yedek akçe 40 milyar 1 ayda yok olur. Hangi deliği kapayacaksın.?
    Sonrada görün bakın, jakuzisini alıp merkez bankası binasına yerleşir. geriye bi iş bankası kaldı, birde merkez bankası. Devlet bankalarıda tam takır.
    Merkez bankasında matbaanın yanına koltuğunu ve yatağını kurar. 5bin korumasını yanına almaz, sadece bi kaç yakın akraba ve oğulcukları...
    Son düzenleme : alicemal; 10-07-2019 saat: 17:24. Sebep: colored
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Göründüğü kadarı ile, FEDin faiz indirme sinyali, s400 sorunu ve Akdeniz sorunundan daha önemli.

Dün ve önceki günler, Akdeniz konusunda bizi tehdit etmeyen ülke nerdeyse kalmadı, en son madagaskar valisi "oyarım tayyip ayağını denk al" dedi.
    s400 de ise "aldım geliyor, 10 dakka kaldı 5 dakka kaldı" diye saniye saniye duyuru.

Dün powel ın sinyali, tüm tehditleri bertaraf etti ve BIST hacimli sayılabilecek şekilde yükseldi, bugünde şu ana kadar devam etti.?

Buna şaşırdım çünki dünya karşımızda, BIST in büyük oyuncuları FED parası peşinde. Oda sinyal var ama bize para gelecekmi belli değil. Böyle bir ülkeye ancak kara para ve vur kaç fonlar gelir gider.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    s400 ler geldi, USD 11, 12 TL yi bırak 6 TL ye bile yaklaşamadı.

Tabi asıl olay, "abd henüz yaptırımları açıklamadı. Açıkladığında ne olacak emşerim.?" dediğinizi duyar gibiyim.

Ancak şuda akla geliyor. Eğer bankaların niyet, seçimlerden önceki kadar bozuk olsaydı. (Şu 7.20 lere dayanan hikaye.) Şimdiden 7.20 yi geçirmişlerdi.

Bi kere şunu cebe koymuştuk hatırlayalım.

USD yi oplatan TR deki bankalardı ve içerideki yahudi bankalarla başlamıştı spekülasyon.

Şu an niye hiç bir şeyi ciddiye almıyorlar. ?

Arka planı bilemeyiz, ancak eldeki verilere göre yorum yapabilirizki bana kalırsa yeteli veri birikti.

Yahudiler, yani batılılar, istediklerinin ya hepsini, yada yeterli miktarda aldılar.

Bugünki USD çıkıçı ve BIST düşüşü. Daha çok büyüklerin kötü haberle yaptıkları standard operasyona benziyor. Satacak olanlar varsa aşağıdan alalım hikayesi, sonra yola devam ederiz.

Akdeniz baskısı BIST balinaları tarafından kaale şimdilik alınmadı.
    s400 ler geld, pek kaale alınmadı.

3 ihtimal sayabilirim.
    1. istediklerini yeterince tayyipten aldılar.
    2. USD yi daha fazla yükseltirlerse, içerdeki şirketleri batacak. Netçede bizim işe yarar tüm dev şirketler yahudlerin elinde.
    3. abd yaptırımlarının açıklanmasını bekliyecekler. Şu an fiyatlarda olan bilinen kısım. Yani,f35 vermeyecekler. caatsa yaptırım listesinden hafif olanlar uygulanacak TR pek etkilenmeyecek.

bana 1. madde gibi geliyor.

Bekleyelim bakalım...
    Son düzenleme : alicemal; 12-07-2019 saat: 17:27. Sebep: colored
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Haftasonu hafifçe fizik bilimine dalalım.

Evrenin oluşumuna dair Genel kabul gören teori ne.? big bang teorisi.
    Kesme şeker hacminde bir maddede patlama oldu ve evren oluştu.

Fizikçi olmadığım için buna itiraz edecek halim yoktu ancak 12 yıl önce Tubitak a mail ile kendi fikrimi gönderdim.
    O aralar mail konusunda çok aktiftim.

"yaw" dedim.
    "Bana kalırsa kara delik, evreni yutup bünyesinde tutmuyordur. Diğer taraftan başka bir evrene veriyordur. " benzeri bişeyler yazmıştım şu an tam net hatırlamıyorum.
    Sadece diğer taraftan başka evrene veriyorduru net hatırlıyorum.

Niye not etmedim.? Bu kadar basit bir şeyi tek akıl eden ben değilimdir, kara delikler netleşip ispatlanalı yaklaşık 40- 50 yıl oldu, dünyada onbinlerce fizikçi var ve benim aklımamı sadece gelecek diye düşündüm.

Hata imiş. İlk ben düşünmüşüm.

5 gün önce TV de morgan Freeman ın sunduğu teorik fizik programını izledim. Benim teoriyi, batılı bir fizikçinin teorisi olarak cidii ciddi dakikalarca anlattılar.
    Bu konuda big bang dahil, benimkinden daha mantıklı bir teoride yok.

Yanlız benim teoriyi sahiplenen batılı kişi, teorimi terse çevirmiş. Bizim evrende karadelik başka evreni oluşturuyorsa, oraya bizim evrenden madde gönderiyorsa.
    Bizim evren, sürekli merkezde bi yerden genişlediğine göre, demekki başka evrendeki bir karadelik, oradan maddeyi emip, bizim evreni oluşturuyor.?

Benim söylediğimi bizim evrene uyarlamış.

Sizce kesme şekermi daha mantıklı, benim teorimi.? Tabi bu konulara azcık kafa yormuş kişiler cevap vermeli. Yada susun, cevap vermeyin...

Aynı şekilde başka bir tasarımımda internete yazdıktan 3 yıl sonra ortaya somut bir proje-ürün olarak ortaya çıkmıştı.

Mıknatısların itme kuvvetini kullanarak elektrik üreten bir devridaim motoru.

"yaw dedim, yüzyıllardır bu dünyada yüzbinlerce makine, fizik, kimya, elektronik, bilgisayar, endüstri, elektrik mühendisleri yetişiyor ve çalışıyor.

O kadar yılda bu kadar eğitimli insan, bu kadar basit bir şeyi düşünememiş olabilirlermi.? İmkansız dedim. Sonrada motoru yapmaktan vazgeçtim ve tasarımı internette yazdım.

3-4 sene sonra benim tasarımım erke dönengeci adı ile ortaya çıktı. Subaylar astsubaylar yapmış.
    Onlarınki yürümedi ancak tasarım daha mükemmeleştirilmiş halde daha sonra tekrar ortaya çıktı. Bir elektrik motoru ekleyerek ilk hareketi başlatmışlar. Üretilen elektriğin %12 si bu elektrik motoruna gidiyor ve sonsuza kadar bu motor elektrik üretiyor. Hiç bir yakıtı, girdisi yok.
    Ürün haline getirmiş biri, fuarlarda dünyaya satmaya çalışıyor.
    Petrol kartelleri bu heriften buluşu ve patentleri satın alıp, buluşu soğuk hava deposuna kaldırmış olabilirler. Petrol bitince ortaya çıkarırlar.

Ondan beridir internette buluşlarımı paylaşmıyorum, saklı duruyor. Birgün atelyem olursa en beğendiklerimden üretmeye başlayacağım...
    Son düzenleme : alicemal; 13-07-2019 saat: 14:08. Sebep: colored
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112

Bana kalırsa.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    s400 ler geldi, USD 11, 12 TL yi bırak 6 TL ye bile yaklaşamadı.

Tabi asıl olay, "abd henüz yaptırımları açıklamadı. Açıkladığında ne olacak emşerim.?" dediğinizi duyar gibiyim.

Ancak şuda akla geliyor. Eğer bankaların niyet, seçimlerden önceki kadar bozuk olsaydı. (Şu 7.20 lere dayanan hikaye.) Şimdiden 7.20 yi geçirmişlerdi.

Bi kere şunu cebe koymuştuk hatırlayalım.

USD yi oplatan TR deki bankalardı ve içerideki yahudi bankalarla başlamıştı spekülasyon.

Şu an niye hiç bir şeyi ciddiye almıyorlar. ?

Arka planı bilemeyiz, ancak eldeki verilere göre yorum yapabilirizki bana kalırsa yeteli veri birikti.

Yahudiler, yani batılılar, istediklerinin ya hepsini, yada yeterli miktarda aldılar.

Bugünki USD çıkıçı ve BIST düşüşü. Daha çok büyüklerin kötü haberle yaptıkları standard operasyona benziyor. Satacak olanlar varsa aşağıdan alalım hikayesi, sonra yola devam ederiz.

Akdeniz baskısı BIST balinaları tarafından kaale şimdilik alınmadı.
    s400 ler geld, pek kaale alınmadı.

3 ihtimal sayabilirim.
    1. istediklerini yeterince tayyipten aldılar.
    2. USD yi daha fazla yükseltirlerse, içerdeki şirketleri batacak. Netçede bizim işe yarar tüm dev şirketler yahudlerin elinde.
    3. abd yaptırımlarının açıklanmasını bekliyecekler. Şu an fiyatlarda olan bilinen kısım. Yani,f35 vermeyecekler. caatsa yaptırım listesinden hafif olanlar uygulanacak TR pek etkilenmeyecek.

bana 1. madde gibi geliyor.

Bekleyelim bakalım...
    Bence TL için çok ciddi rezervlerden satış yapılıyor.Ama dolar rezervden değil TL rezervden.Tl rezerv pek olmadığından malum....yakında kusursuz fırtına geliyor olabilir mi ?mesleği finans olanlar çok iyi anlar...açıkça yazmasamda.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Son zamanlarda kredilerin yapılandırılması ve bir kısmının silinmesinden bahsediliyordu.Sanırım harekete geçtiler mecliste.Ayrıntısına bakacaam ama para basma ihtiyacı doğabilir.Bahsedilen rakam 400 milyar tl civarı.Yaklaşık 60-70 milya dolar eder.Şu ana kadar viop ve fx de tl yi savunanlar bu adım atılırsa savunmaları çöker bence.Görecez.Ama şundan eminim borsa şirildi.yükseliş gerçekçi değil.Fena dayak yiyecek yatırımcı.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 183/853 İlkİlk ... 83133173181182183184185193233283683 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •