Sayfa 183/185 İlkİlk ... 83133173181182183184185 SonSon
Arama sonucu : 1473 madde; 1,457 - 1,464 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1. 2025/06 Net Kârı Düşüren Başlıca Kalemler
    Sıra Kalem Tutar (TL) Açıklama
    1 Finansman Giderleri 2.714.401.098 Kredi faizleri, borçlanma maliyetleri vb. En büyük olumsuz etki.
    2 Satışların Maliyeti 5.654.129.905 Geliri düşürmese de brüt kârı önemli ölçüde azaltıyor.
    3 Esas Faaliyetlerden Diğer Giderler 689.837.856 Ticari alacak karşılıkları, kur farkı giderleri vb.
    4 Genel Yönetim Giderleri 455.958.207 Personel, idari, kira vb. yönetim giderleri.
    5 Pazarlama, Satış ve Dağıtım Giderleri 193.526.373 Reklam, lojistik, satış destek maliyetleri.
    6 Araştırma ve Geliştirme Giderleri 154.137.331 Ürün geliştirme, test ve mühendislik çalışmaları.
    7 Yatırım Faaliyetlerinden Giderler 19.110.820 Yatırımla ilgili zararlar, değer düşüklükleri.

Kritik Notlar:

Tek başına finansman giderleri, net kârı ~2,7 milyar TL azaltmış. Bu gider olmasaydı net kâr 2,39 milyar TL civarına çıkıyordu (az önceki hesap).

Satışların maliyeti büyük görünüyor ama bu, üretim/tedarik sürecinin doğal bir parçası; asıl kârı baskılayan ekstra unsur finansman yükü.

Esas faaliyetlerden diğer giderler kalemi de yüksek; bunun içinde muhtemelen kur farkı zararları ve alacak değer düşüklüğü karşılıkları var.

2. Verilere bakarsak şirket yönetimi konusunda hem güçlü hem de dikkat edilmesi gereken noktalar var. 2024- 2025-2026 olasılık zincirini özetleyeyim:

1- Güçlü Yönler (Yönetim + Operasyonel Başarı)
    Satış büyümesi: 2024ten 2025 e hasılat %66 arttı. Bu, pazar payı artışı veya kapasite genişlemesi gibi güçlü operasyonel kararların göstergesi.

Duran varlık yatırımları: Duran varlıklar neredeyse iki katına çıktı; uzun vadede kapasite artışı ve gelir potansiyeli yaratır.

Brüt kâr marjı yüksek seviyesini korumuş; üretim verimliliği bozulmamış.

Borçsuz senaryoda net kâr 2,39 milyar TL olurdu yani operasyonel olarak şirket güçlü para yaratıyor.

2-Zayıf Noktalar (Riskler)
    Finansman giderleri 2025te 2,7 milyar TLye ulaşarak kârı neredeyse sıfıra çekti.

Borç yükü (özellikle kısa vadeli) %85 arttı; bu, faiz ortamı yüksekken ciddi kâr baskısı yaratır.

Esas faaliyetlerden diğer giderler yüksek muhtemelen kur farkı zararları ve ticari alacak karşılıkları var; bu dalgalanma riski.

3 -2026 Senaryosu
    Varsayımlar:

Satış büyümesi 2024-2025teki gibi %66 sürer.

Finansman gideri yok (ya borç azalır ya da düşük faizli/uzun vadeli yapılandırılır).

Brüt kâr marjı ve faaliyet gider oranı sabit kalır.

Tahmin:

Hasılat 10,93 milyar TL

Düzeltilmiş net kâr 3,97 milyar TL

Net kâr marjı %36

Özkaynaklar çok hızlı büyür; borç/özkaynak oranı düşerse 2026 da finansal risk belirgin şekilde azalır.

Şirket operasyonel olarak iyi yönetiliyor büyüme hızı yüksek, kârlılık potansiyeli güçlü.
    Ancak finansal yönetimde (borçlanma ve kur/finansman maliyeti kontrolü) iyileştirme şart. Eğer 2026ya kadar borç yükü azaltılır veya faiz yükü hafiflerse, şirketin piyasa değeri de ciddi artış gösterebilir.
    Borç yönetimi başarısız olursa, satış büyümesi devam etse bile net kâr düşük kalır.

Varsayımlar
    2026/06 Hasılat:10,93 milyar TL (2024-2025 %66,6 artış hızıyla)

Borçsuz senaryoda net kâr marjı %36 (2025 düzeltilmiş kâr marjı)

Borçlu senaryoda net kâr marjı %1,2 (2025 gerçek net kâr marjı)

Borsa çarpanı: Türkiye de savunma/enerji/teknoloji hisselerinde F/K genelde 10-15 arası, biz 12 alalım.

Tüm rakamlar TL cinsinden, piyasa değeri = net kâr × F/K.

2-Hesaplama
    Borçsuz senaryo

Net kâr 10,93 milyar × 0,3636 = 3,97 milyar TL

Piyasa değeri = 3,97 milyar × 12 = 47,64 milyar TL

Borç yükü devam senaryosu

Net kâr 10,93 milyar × 0,012 = 131 milyon TL

Piyasa değeri = 131 milyon × 12 = 1,57 milyar TL

3-Özet Tablo
    Senaryo Net Kâr (2026) F/K Hedef Piyasa Değeri
    Borçsuz 3,97 milyar TL 12 47,64 milyar TL
    Borçlu 131 milyon TL 12 1,57 milyar TL

Borç yükünün azaltılması veya finansman giderlerinin ciddi düşürülmesi halinde 2026 da piyasa değeri yaklaşık 30 kat daha yüksek olabilir.

Şirketin 2025 te operasyonel performansı borçsuz senaryonun mümkün olduğunu gösteriyor.

Hisse fiyatı borçsuz senaryoda birkaç yıl içinde çok hızlı değerlenebilir.

3. Borç yükünün azaltılması veya finansman giderlerinin ciddi düşürülmesi halinde 2026 da piyasa değeri yaklaşık 30 kat daha yüksek olabilir.

Şirketin 2025 te operasyonel performansı borçsuz senaryonun mümkün olduğunu gösteriyor.

Hisse fiyatı borçsuz senaryoda birkaç yıl içinde çok hızlı değerlenebilir.

[/QUOTE]

Yeni gelen arkadaşlar bu pembe tablolara kanmasın diye yazmak zorundayız. Kerizma 3 yıldır hisse uçacak kaçacak der. Ancak hisse yüzde 80 e yakın geriledi. Soytarı nedir eğlendiren kişi, patron soytarılarıda kendi işini yapıyor

4. carizma playstationda bölüm geçemeyen çocuk gibi son çare belki bişey olur diye tüm tuşlara basmış

zaten bu durumu 3 aydır yazıyorum şirket bu finansal yükle yükselmesini beklemek biraz hayalcilik

iyi bir bedelli yada varlık satışı yapmalı

şuan yapılan bedelli hastaya pansuman yapmak geçici ateş düşürücü gibi

ve maalesefde ky tek kurtuluş yolu biraz kan verip yüksek bedelliyi yaptırmak

yoksa reelde edeceği zarar çok daha yüksek olucak

şirketin bu sene sonu borçsuz olma olasılığı pembe kar yağmasından daha düşük 2026 dahil bu duruma

***zaten hisse satışları vs ile kont ortakları şirketten faizli faizsiz 5 milyara yakın alacakları var %35 pay

demekki 15 milyar bedelli yapsalar şirketten alacaklaı kalmaz ky ve kurumsal yatırımcı 10 milyar gibi bir kaynak şirkete koyar

bu kadar vicdansız değilim toplamda 7 milyar bedelli ile 4,5 milyar ky ve kurumsaldan giriş (100 milyon usd) tüm dertleri çözer
    hisse başına şuan 10 tl gibi bir rakam

bu yapılmazsa reelde para pul olmaya devam eder

bu yapılırsa ky bedelli ve hisse maliyetini kısa zamanda çıkartır
    yoksa zombi şirketleşmeye doğru savrulur favök ciro tutmaz yatırım yapmaz 3-5 sene sürünür

5. KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    donkişot salaklara rağmen doğruları söylemeye devam edeceğim

beklediğim gibi bilanço daha önce 4200 kez söylediğim gibi en ez 100-150 milyon usd ve üstü bedelli gerekli

yok bedelli yapıyormuş hisse satıyormuş patron söylemişde satmayacakmış vs patron hırsız vs

boş beleş işleri bırakın şirket şuan komada bu bedelli bir şeyi çözmez
    Ben burada, patronun hırsız olmadığına, hisse satmayacağız deyip satarak kuyruklu yalan söylemediğine çılgınlar gibi hisse satmadığına dair bir içerik görmedim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6. Patron yalakalarina ne anlatsaniz bos maalesef. Burada defaatle yazmamiza ragmen odak noktayi kaciriyorlar. Patron maalesef kotu niyetli. Sirketin bu devasa borcunu sen ben yapmadik. Patron yapti. Simdide bu borcu yatirimcilara odetecek. Bu borc surdurulemez. Bu kadar potansiyeli olan bir sirketi cok kotu durumlara soktu.

Cakal da hakli borsada yaptigi manipulasyonlarla paraya para demedi. Su anda sosyal medyada da emkel pazarlamalari basladi. Oradada bir altin vurus yapsin. Sonra belki sirketini duzluge cikarmak icin islerine odaklanir.

7. Halamın bıyıkları olsa amcam olurdu. Yani bu kadar aptalca bir yaklaşım olur. Finansman gideri olmasa hisse uçarmış. Ama var!! Benim dayım rahmi Koç olsa şu an zerre para sıkıntım olmazdı gibi saçma sapan bir yaklaşım. Carizma çok bozdun kendini. Ama bilanço o kadar kötü ki sen bile saçma sapan şeyler söylemek zorunda kalıyorsun. Borçta iyileşme yokmhatta kısa vadeli yükümlülükler daha da artmış. Adam bedelli açıkladı 3 ayda bedellide alacağı kadar borçlandı. Nakit üretmiyor varlık satımı yapmıyor. Tek bildiği müflis esnaf gibi altılı ganyan oynamak. Bugünkü tavanla emkel kontrolün yüzde 80i kadar piyasa değerine ulaştı. 2 milyar duran varlığınolan emkel 12.5 milyar piyasa değerine sahip 32 milyar duran varlığı olan kontr 15.5 milyar. Yüzde 20sine sahip olduğun yavru şirketin piyasa değerinde seni geçmesine sadece 2 tavanınkaldı. Şimdi bu adiliğin bu alçaklığın neresi savunulacak?bu mu kurumsallık. Alenen yatırımcıyı dolandırma bu. Milletin gözüne sokarcasına dalga geçmek. Bu şirket için elini taşın altına sokup bedelliye girmeyi bile kabul eden yatırımcıya daha büyük bir alçaklık ben düşünemiyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    24,333
    Samicim bir sey deniyor yine
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Sayfa 183/185 İlkİlk ... 83133173181182183184185 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •