-
Amerikan Film Enstitunun 100 yil 100 star listesinde 23.sirada bulunan Baskanlik Ozgurluk Madalyasi sahibi Amerikali aktris Carole Lombard'in olum yildonumu (16 Ocak 1942)
-
Korku filmlerinin Amerikali usta yonetmeni, senarist ve yapimci John (Howard) Carpenter’in dogum gunu (16 Ocak 1948)

-
Iki gangster Tony Brancato ve Anthony Trombino, 16 Ocak 1953 Cuma gunu Sunset Bulvari'ndan park halindeki 1951 Oldsmobile coupé'un icerisinde makineli tufekle ates edilerek olduruldu. (Los Angeles, California) (Los Angeles Sirlari - LA Confidential, 1997), Yonetmen: Curtis Hanson

-
Amerikali genc yetiskin kurgu yazari Julie Anne Peters'in dogum gunu (16 Ocak 1952)
"Dua ederdim. Lutfen, derdim. Yuzume yastik basin. Bagazini SIKIN. Bicaklayin. Kursunlayin. Oleyim de kurtulalim.
Neden boyle bir ezigi dunyaya getirdiniz ki? Neden umutsuz vaka oldugumu, sisman oldugumu kabul edip uyum saglamam icin ugrasmayi kesmediniz? Bu dunya bana gore degil. Ya cok erken ya cok gec dogmusum. Cok kusurlu dogmusum.
Keske aileme, 'Bana yardimci olmak istiyorsanız olmeme yardim edin,' diyebilsem."

"I'd pray, please. Put a pillow to my face. Clench a hand around my throat. Stab me. Shoot me. Put me out of everyone's misery.
Why did you give birth to such a loser? Why didn't you admit I was hopeless and fat and stop trying to make me fit in? This world wasn't meant for me. I was born too soon or too late. Too defective.
I wish I could tell my parents, 'If you want to help me, help me die.' "
-
Amerikali sair, deneme ve ani yazari Mary Karr'in dogum gunu (16 Ocak 1955)
"Her kitabimi yazmaya basladigimda oldugu gibi yine basarisizlik korkusundan felc halindeydim. Begenilmeye duyulan aclik icindeki tarantula egom yazmak istedigim en basit ve en dogru seyleri yazmama engel oluyordu. Olsun. Yuce Tanri bize 'delete' tusunu bosuna vermedi."

"As with everything I've ever written, I start out paralyzed by fear of failure. The tarantula ego--starving to be shored up by praise--tries to scare me away from saying simply whatever small, true thing is standing in life for me to say. Ts'ok. That's why the Lord in infinite wisdom gave us delete keys"
"Kalemi alip yazmaya baslamaniz bile sizi binlerce yillik gecmisi olup icinde magara duvarlarina resim cizen adamdan Homeros ve Toni Morrison'a kadar pek cok sanatcinin bulundugu yazarlik gelenegine katar. Akademinin yazarligin oldugunu haykirdigi yildizlar caginda bir yazari kutsamak sacmaliktir. Kitap odullerinden birini seyrederseniz yazarlarin Amerika'nın En Cirkinleri yarismasinda olduklarini sanirsiniz. Bizler uzerlerine ickilerini doken ve oz cekimlerde saskin cikan aptallar gibiyizdir. "

"Just picking up a pen makes you part of a tradition of writers that dates thousands of years back and includes Homer and Toni Morrison and cave artists sketching buffalo. It’s a corny attitude to revere writers in this celebrity age, when even academics cry the author is dead. Go to any book award ceremony, and we’re like America’s Homeliest Video. We are the inward-looking goofballs who spill on our blouses and look befuddled in our selfies."
-
Milano La Scala'da ve New York Metropolitan Opera'da orkesra sefligi yapmis, dunyaca unlu Italyan muzisyen Arturo Toscanini'nin olum yildonumu (16 Ocak 1957)

"Ilk sigarayi icerken, ayni gun bir kadini ilk kez optum. Ondan sonra sigarayla vaktimi harcamadim. / Ho baciato la mia prima ragazza e fumato la mia prima sigaretta nello stesso giorno. Non ho più avuto il tempo per il tabacco da allora."
-
Amerikali yazar Tennessee Williams'in Sutcu Treni Artik Burada Durmuyor (The Milk Train Doesn't Stop Here Anymore - Il treno del latte non si ferma più qui) oyunu ilk gosterimini 16 Ocak 1963’de Broadway, Morosco Theatre’da yapti.

-
Amerikali cocuk ve genc kurgu yazari Rebecca Stead'in dogum gunu (16 Ocak 1968)
"Miranda ile en yakin arkadasi Sal'in en buyuk meraki, oturduklari mahallede olup bitenleri arastirmaktir. Okul cikisi eve birlikte yururlerken sokaklari kesfeder, kiminle arkadas olmalari, kimden sakinmalari gerektigini bilirler. Ornegin kosebasini mesken tutmus cilgin adamdan.
Ne var ki kendilerini istemeden birtakim olaylarin icinde bulurlar. Sokaktaki cocuklardan biri, gorunurde hicbir neden yokken Sal'i dovunce, Sal Miranda'yla arkadasligini keser. Miranda bunun nedenini cozmeye calisirken annesinin acil durumlar icin bir koseye sakladigi yedek anahtar kaybolur. Arkasindan Miranda'ya kimin gonderdigi bilinmeyen gizemli bir mektup gelir: 'Hem arkadasinin hem de kendimin hayatini kurtarmak uzere geliyorum,' diye yazilidir mektupta. Bu mektupların arkasi kesilmeyince Miranda, onlari gonderenin kimsenin bilmemesi gereken seyleri bildigini anlar. Gelen her mektup Miranda'yi yeni ipuclarina goturur, onleyemedigi ve cozumleyemedigi olaylara karistirir." Beni Buldugun Zaman

"Miranda and her best friend, Sal, know how to navigate their New York City neighborhood. They know where it’s safe to go, like the local grocery store, and they know whom to avoid, like the crazy guy on the corner.
But things start to unravel. Sal gets punched by a new kid for what seems like no reason, and he shuts Miranda out of his life. The apartment key that Miranda’s mom keeps hidden for emergencies is stolen. And then Miranda finds a mysterious note scrawled on a tiny slip of paper: 'I am coming to save your friend’s life, and my own.' The notes keep coming, and Miranda slowly realizes that whoever is leaving them knows all about her, including things that have not even happened yet. Each message brings her closer to believing that only she can prevent a tragic death. Until the final note makes her think she’s too late."
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri