Sayfa 184/610 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284 ... SonSon
Arama sonucu : 4877 madde; 1,465 - 1,472 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    Düşüşlerde de bu yeni ilaç yatırım paritesinin korunması ilginç. Bir tasarım ürünü. Piyasa hareketi değil bu. Bu tahtadaki en güçlü el tarafından özel dizayn ediliyor. Bu kadarı tesadüf olamaz.. Ama diğer taratan bu saçma parite üzerinden bir operasyon büyük ses çıkartır. Büyük hır çıkar. En başta ben hır çıkartırım.
    Kardeş burdan yazmak kolay
    Bu işler o kadar kolay olmuyor
    1.kervensaray çağrı 5 yıl sürdü netice sıfıra sıfır
    2.arena bilgisayar çağrı kaybedildi
    3.hurriyet gazetesi gasp yapıldı
    4.izocam kottan çıktı bedavaya
    5.sisecam 5 şirket birleşti bunlar için özel yönetmelik çıkardılar
    Daha yazılabilir bunlardan 2 sinin içinde bulunmuş biri olarak bu işler bireysel yatırımcının halkedebikecegi işler değil
    Aza demişler nereye cogun yanına
    Kurumsallarda uğraşmaz onlar işini halleder
    Zaten birleşme durumu da ortada açıklanmış birşey yok
    Bakalım bu gidişat nerde bitecek
    Yatırım sığ okunca istediği gibi hareket kolay oluyor
    Belkide bizi yoruma sevkeden budur.
    Dikkat edersek sığ tahtalar hep aşırı gittiler
    Yatırım tavsiyesi olmayıp şahsi kanaatimdir
    Sagliklar

2.  Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    Daha yazılabilir bunlardan 2 sinin içinde bulunmuş biri olarak bu işler bireysel yatırımcının halkedebikecegi işler değil
    Sagliklar
    Ben Sayın Bezgin'i tanırım. Tanımam da şöyle oldu, daha evvel kendi ifadesiyle " hır çıkardığı" için genel kurul sırasında karıştırdılar beni Sn Bezgin zannettiler, korumaları üstüme geldiler, böyle tanıştık.
    Ecyap konusunda azınlık pay sahiplerine büyük haksızlık yapıldı, bunu bir kenara not etmiştim.
    Onun dışında Eczacılar hakkında kötü niyetli olduklarına dair bir bilgiye sahip değilim.
    Borsada olmaktan mutlu olmadıklarını ve yatırımcı ilişkilerini holding hakkında bilgi vermemek üzere kurgulamak dışında
    önemli bir kusurları olmadığını düşünürüm.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

3.  Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    Sagliklar
    Şüphe uyandıran tarafı şu; Önceki yıllarda Patron yatırımın da fiyatı çıkması durumunda fiyatı baskılamıştı. Çünki elinde öyle bir güç var ki, Holdingin elimde dolaşımdan çekilmiş 10 milyon lot var. ayrıca patronun yan hesaplarında en az 1o milyon lot var bu kanallardan gayet rahat tahtayı baskılayabilirdi, yapmadı. İlk kez yapmadı fiyatın yükselmesine izin verdi. Diğer taraftan ilaçta ağır bir baskı yapmaya devam etti. Tarihsel ortalamaları 1 e 2.5 olan partie 1.e 7.5 lara geldi. Ve bu oran korunuyor ısrarla. Şüphe uyandıran tarafı bu.

Dİğer taraftan Bilanço karşılaştırması ile bakarsak en fazla 1 e 3.5 tur birleşme değeri. Arada holding üzerinde sahiplikler bulunduğı için yukarıda andığınız örneklerden çok ama çok daha karmaşıktır Holding, yatırım, ilaç ilişkileri. Hukuk fakültelerinde ticaret hukuku bölümünde örnek olay olarak okutulabilecek, üzerine ciltler dolusu içtihat oluşturulabilecek karmaşıklıkta. Öyel bir fiyat makasını açmakla olacak iş değil.

4. bence bu birleşme olayını fazla kafaya takıyorsunuz

böyle bir açıklama yok ecyap ile karıştılmayacak kadar büyük bir olay

yani yıllar sürer yıllar sürdükçe esan diye bir şirket var o daha çok değerlenecek bir şirket

değerlemeye gidilmemiş araziler var ..

birleşme olsa bile holdingi değerlemeye gidildiği taktirde holdingin gerçek değeri ortaya çıkacak

%37 si ilacın olduğu için otomatik öz sermayesi ortaya çıkacak ve ilacınn elindeki değerler ayrı bir olay ..

velev ki bir olay var

yabancı fon emeklilik fonu büyük yatırımcılar sessiz mi kalır ....

şahsen ben yönetim kurulu olsam birleştirirmek için tahtadaki lotları nerede bulsam alırım

tahtayı kottan çıkarır sonra birleşme yaparım ..

öyle baskı ile bu lotlar toplanamaz

emeklilik fonları çıkış yapıyordu hisse fiyatı ucuzlayınca geri döndüler ..

kısacası birleşme olması yada kottan çıkarmak için hisseyi komple toplaması gerekir

oda bu fiyatlardan olmaz ...

he şuan fiyatı 30 üzeri olsa acaba mı derim ama değerlenmemiş haliyle defter değerinde hareket ediyor şirket..

bence tartışmak bile anlamsız ..
    Yatırım tavsiyesi asla ve katiyen olamaz

5. "Borsada olmaktan mutlu olmadıklarını ve yatırımcı ilişkilerini holding hakkında bilgi vermemek üzere kurgulamak dışında
    önemli bir kusurları olmadığını düşünürüm"

Daha ne olsun kusur olarak borsada olmaktan ve yatirimcinla ilişkiden memnun değilseniz herşeyi yapabilirsiniz.

Esasen ben de hareket planlarını bilmemekle birlikte burada ki bireysel yatırımcının bir şey olursa zaten bizi asar hemen teslim olalım tarzındaki söylemi beni şaşırtıyor o zaman ben her ihtimale karşı burada olmazdım , bu yanlış yönlendirmeler kasıtlı değilse azından tutarsız zira hisse ye para yatırmanin alemi yok eğer hissen yoksa neden yazıyorsun derler .

Bence her halükarda bilgi sahibi olmakta fayda var henüz bir şey yok belki hiç olmayacak belki olacak , du bakali , tarzı işler yanlıştir daha bu mantığın doğru sonuçlandığı bir tek olay görmedim hayatımda kişisel hir cikarirsan rahatsız edebilirsin ama yasalar ve hukuku iyi kullanmak gerekir gerekirse yurtici hukuk tukenirse yurt dışı başvurular yapılır ve bu durum spk dahil herkesi düşünmeye sevk eder o zaman işler değişir .

Bence önce bilgiye erişmek lazım derim her halükarda .Şu an gereksin veya gerekmesin.

6.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    "Borsada olmaktan mutlu olmadıklarını ve yatırımcı ilişkilerini holding hakkında bilgi vermemek üzere kurgulamak dışında
    önemli bir kusurları olmadığını düşünürüm"

Daha ne olsun kusur olarak borsada olmaktan ve yatirimcinla ilişkiden memnun değilseniz herşeyi yapabilirsiniz.

Esasen ben de hareket planlarını bilmemekle birlikte burada ki bireysel yatırımcının bir şey olursa zaten bizi asar hemen teslim olalım tarzındaki söylemi beni şaşırtıyor o zaman ben her ihtimale karşı burada olmazdım , bu yanlış yönlendirmeler kasıtlı değilse azından tutarsız zira hisse ye para yatırmanin alemi yok eğer hissen yoksa neden yazıyorsun derler .

Bence her halükarda bilgi sahibi olmakta fayda var henüz bir şey yok belki hiç olmayacak belki olacak , du bakali , tarzı işler yanlıştir daha bu mantığın doğru sonuçlandığı bir tek olay görmedim hayatımda kişisel hir cikarirsan rahatsız edebilirsin ama yasalar ve hukuku iyi kullanmak gerekir gerekirse yurtici hukuk tukenirse yurt dışı başvurular yapılır ve bu durum spk dahil herkesi düşünmeye sevk eder o zaman işler değişir .

Bence önce bilgiye erişmek lazım derim her halükarda .Şu an gereksin veya gerekmesin.
    Eczacı hisselerinde uzun bir geçmişim var. Oncelikle bulunma nedenim şirketin ( bilmediğim) potansiyeline göre aşırı iskontoyla işlem görmesiydi. Zentiva'ya 2006 yılında yapılan 630 milyon avroluk satışın izini bile tam olarak süremedim. Şirketlerin durumuna ilişkin yeterli bir bilgi yok, ama holding oldukça kompakt yönetiliyor ve özellikle yapı tarafında çok sayıda ülkede fabrikaları ve işletmeleri var.
    Bunlarla ilgili bilgi toplamak çok zor. Yöneticileri de kolay kolay basına demeç vermezler, verirlerse de yönetimin izniyle verirler. Kısacası eskiden bulunmam ucuzluk ve yönetimde kaliteydi. Simdi ucuzluk formülden çıktı, ben de duruma bakıyorum zaten.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

7. Sn Noreply İlaç hala ucuz. Yatırım artık pahalı tamam ama olumsuz bir şey yoksa ilaç hala çok ucuz.

8. Ucuzlukla ilgili problem yok ucuz olmaya ucuz problem iyi niyetle ilgili iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum buna ilaç ve yatırım paritesinde ulaşabiliyoruz.
    Bu arada genel kurulu ne zaman genel kurula gelmek isterim eğer bir aksilik olmazsa bence orada niyetleri netleşir doğru sorular sorabilir isek ne olup bittiğini anlarız.

Sayfa 184/610 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •