Sayfa 185/192 İlkİlk ... 85135175183184185186187 ... SonSon
Arama sonucu : 1529 madde; 1,473 - 1,480 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet II

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    2025 yeniden değerleme oranı %43,93 olduğuna göre 230.000x1,4349= 331.039 ...

beyan sınırını 330.000 tl'ye bağlarlar herhalde 2025 için.
    2024 için beyan sınırı 230 000 değil mi sn shorts.Ben hesabı ona göre yapacağım da ))))))))

2.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    2024 için beyan sınırı 230 000 değil mi sn shorts.Ben hesabı ona göre yapacağım da ))))))))
    evet sn hkm. beyana tabi tüm gelirlerle beraber sınır 230k tl.

3. Eurobonddan gelen kuponlarla tekrar eurobond alıyorum bileşik getirinin gücünden faydalanmak için. Ancak bu aralar cds düştü eurobondlar pahalandı. Bekleyip 2 yıl sonra alsam belki cds yükselir eurobond fiyatları düşer daha karlı olurum. Ama yükselmezse 2 yıl doları boşta bekletip zararda olacam. Ne önerirsiniz dostlar beklemek mi karlı yoksa zamanlama yapmadan alayım mı? 2. fikir daha çok aklıma yatıyor ama karar vermek de zor.

4.  Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku
    Eurobonddan gelen kuponlarla tekrar eurobond alıyorum bileşik getirinin gücünden faydalanmak için. Ancak bu aralar cds düştü eurobondlar pahalandı. Bekleyip 2 yıl sonra alsam belki cds yükselir eurobond fiyatları düşer daha karlı olurum. Ama yükselmezse 2 yıl doları boşta bekletip zararda olacam. Ne önerirsiniz dostlar beklemek mi karlı yoksa zamanlama yapmadan alayım mı? 2. fikir daha çok aklıma yatıyor ama karar vermek de zor.
    Dolarları boşta bekletmene gerek yok. Dolar bazlı fonlar var. Akmasada damlatıyor.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

5.  Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku
    Eurobonddan gelen kuponlarla tekrar eurobond alıyorum bileşik getirinin gücünden faydalanmak için. Ancak bu aralar cds düştü eurobondlar pahalandı. Bekleyip 2 yıl sonra alsam belki cds yükselir eurobond fiyatları düşer daha karlı olurum. Ama yükselmezse 2 yıl doları boşta bekletip zararda olacam. Ne önerirsiniz dostlar beklemek mi karlı yoksa zamanlama yapmadan alayım mı? 2. fikir daha çok aklıma yatıyor ama karar vermek de zor.
    ZP6 iyidir. Ziraat'in. ONS veya Das'da var.

6.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    evet sn hkm. beyana tabi tüm gelirlerle beraber sınır 230k tl.
    Selamlar 13500 dolar yıllık eurobond faiz getirim var, 15 ocak - 15 temmuzda odeme yapiyor. 220bin nominal
    bunun 100bin nominalı satarak vergiden muaf olmak mantıklı olurmu? kalan yarısında eurobond fonu alsam?
    da57 eurobond 2030 vadeli

"bu arada, ev kirasi vergisi ile beyanım 700bine cıkıyor %27 vergi dilimindeyim."

7.  Alıntı Originally Posted by aykut32 Yazıyı Oku
    Selamlar 13500 dolar yıllık eurobond faiz getirim var, 15 ocak - 15 temmuzda odeme yapiyor. 220bin nominal
    bunun 100bin nominalı satarak vergiden muaf olmak mantıklı olurmu? kalan yarısında eurobond fonu alsam?
    da57 eurobond 2030 vadeli

"bu arada, ev kirasi vergisi ile beyanım 700bine cıkıyor %27 vergi dilimindeyim."
    selam.. hocam ben uzman değilim ancak bu sorunuza net cevap verebilecek biri öncelikle sizin şu sorulara cevap vermenizi isteyecektir.

1) 2025 te kira geliriniz ne olacak?
    2) 2025 15 ocak-15 temmuz dolar kuru ortalaması beklentiniz nedir?
    3) satmayı düşündüğünüz eurobondları sattığınızda, alım satım geliri enflasyondan arındırıldığında art mı eksi mi olur? artı olursa ne kadar olur? (çünkü bu da beyana eklenmek zorunda)

8.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    selam.. hocam ben uzman değilim ancak bu sorunuza net cevap verebilecek biri öncelikle sizin şu sorulara cevap vermenizi isteyecektir.

1) 2025 te kira geliriniz ne olacak?
    2) 2025 15 ocak-15 temmuz dolar kuru ortalaması beklentiniz nedir?
    3) satmayı düşündüğünüz eurobondları sattığınızda, alım satım geliri enflasyondan arındırıldığında art mı eksi mi olur? artı olursa ne kadar olur? (çünkü bu da beyana eklenmek zorunda)
    eurobondlari 2020de aldim satsam vergi cıkmaz dediler, endexi 450

merak ettigim konu 100 bin dolarlık eurobondu olan vergiden muaf olurmu? oluyosa yarısını satıp fona geceyim 200 bin dolarin vergisini odemektense? + kira gelirimde var. bu eurobondun getrisi tek basınamı kira geliriyle berabermı hesaplanıyor

eurobond tek basına %20lik dilimi geçiyo yada dolduruyor kira gelirin %27si gidiyor busefer. zaten kira almak bi eziyet. tadilati ws. ya evi satacam ya eurobondu vergi yukum cok agirlaşti 200bine yakın vergi cıkacak bu 2024te bana buyuk bi kayıp 700den 500ze geliyor birikimim olamıyor bu sebeble

Sayfa 185/192 İlkİlk ... 85135175183184185186187 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •