Sayfa 185/394 İlkİlk ... 85135175183184185186187195235285 ... SonSon
Arama sonucu : 3151 madde; 1,473 - 1,480 arası.

Konu: AYEN - Ayen Enerji

1. Başlıkta kimse kaldı mı,kaldıysa kalanların kaçının bilançoyu merak ettiğinden şüpheliyim ancak ben bilanço analizimi paylacağım....

Bilanço analizimi aşağıdaki metadolojiyi takip ederek irdeleyeceğim/inceleyeceğim...

1)Konunun daha iyi anlaşılması için Sn Tengri Han ın bundan öncekileri bilançoları nasıl yorumladığına dair arşiv paylaşımı
    2)Güncel bilançonun finansallarına dair yorum
    3)Kar/zarar tablosuna dair yorum
    4)Geleceğe (temel ve hisse fiyatına) dair öngörülerimi paylaşarak analizimi sonlandıracağım...

Arz ederim...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

2.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Bu şirket hakkında sanırım 2-3 senedir olumsuz görüş bildiriyorum...
    Ben olumsuz görüş bildirdikçe hisse daha yukarı gitti...
    Bu benim yanıldığımı mı gösterir ?
    Hayır
    Aksine zaman beni haklı çıkarıyor her seferinde
    Şöyle ki:Bundan 2-3 yıl kadar önce 2 arkadaş vardı Ayen savunucusu forumda
    Özellikle bir tanesi 2016 da 120-150 milyon tl Faaliyet Karı,2017 de 180-200 milyon tl Faaliyet Karı bekliyordu (Arnavutluk beklentisi ile)
    Bende bunun mümkün olmadığını dilim döndüğümce anlatmaya çalışıyordum
    Zaman beni haklı çıkardı...

Genel olarak olumsuz görüşlerimi bilançoda gördüklerime ve/veya şirketin iş yapış bağlantılı finansal beklentilerime dayandırdığım için kendimi çok müsterih hissediyorum...
    Hisse yukarı gittikçe mali yapısı geri gitti bence

Ayen hisse fiyatına dair öngörülerim çok azdır ...
    İyi ki de az olmuş..
    Patron hisselerinde fiyatın nasıl abartı !!! (bana göre) yerlere gidebileceğini bir kez daha yaşayarak tecrübe ettik...

Elinde hisse olup kazanları tebrik ettikten sonra şimdi bilanço değerlendirmelerime-2018 öngörülerime geçebilirim

saygılar/başarılar
     Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Peki şirket borçlarını 2018 dede çevirebilecek görünüyorken sen 2-3 yıldır neden olumsuzsun ?
    En azından 2018 de neden olumluya dönmüyorsun? diye sorabilirsiniz

Bu sorunun cevabını da 2018 Faaliyet Karında,onca yatırıma rağmen bir türlü artmayan Faaliyet Karında aramak lazım..
    Biliyorum 2018 de Arnavutluk Fangut projesinin Faaliyet karına katkısı olacak ama ya Ayenin en büyük santrallerinden Aksu nun kaybı nasıl dolacak?

O zaman 2018 Faaliyet Karına dair tahminlerimizi paylaşalım...

saygılar/başarılar
    2017 yıllık bilançodan sonra analizim....
    Hisse 14 leri görürken ben bu analizimi paylaşıyorum....
    Beni diğer hisselerden tanıyanlar (bilanço) analizlerimin hisse fiyatından çok az etkilendiğini yada hiç etkilenmediğini bilirler....
    Son sözü hisse fiyatı söyler ama hisse fiyatı bugün çıkar yarın düşer....
    Gördüğünüz üzere daha sonra öğrendik ki manüpülatif hareketlerle hisseyi uçurmuşlar
    Ve hissenin bugünkü fiyatı beni haklı çıkarmış gibi görünüyor...

Dip Not:2017 yıllık bilançoya dair analizim syf 56-57 de okuyabilirsiniz...

saygılar/başarılar

3. tengri han bildiğiniz gibi hisse ky ı bıktırdı,bezdirdi,hepimiz zarardayız,yukarı hareket için bir umut bu bilanço olumlu olur diye bekliyoruz,yorumlarınızı bekliyoruz,kolay gelsin.

4.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Bilançoyu değerlendireceğim ancak ortada (bana göre ) büyük bir bilinmezlik var...
    Bu sorunun cevabını bilmeden yapacağım bilanço yorumu da biraz hava da kalacak...
    Bunu baştan belirtmek isterim...

Benim için bilinmez/şaşırtıcı olan şu:
    Fangut un yıllık kapasitesi 228 milyon kwh ama sadece bu çeyrek 139 milyon kwh üretim olmuş...
    Bu üretim uçuk.....(bana göre !!!..)
    Ben hedef olarak kapasitenin %75 ni alırım
    Genelde de böyledir...
    Doğa çoğu zaman %100 kapasite ile çalışmanıza izin vermez ...
    228x0,75=171 milyon kwh Fangut için idealdi ancak daha ilk 3 ayda neredeyse benim hedefe ulaşılmış...
    Gerçekten ilginç/bilinmezlik benim için...

Acaba diyorum;Bunlar geçen yazdan beri suyu biriktirmeye başladılar da böyle hormonlu bir üretim mi çıktı ortaya?
    Bilmiyorum
    Bir kereye mahsus /bu seneye özel bir üretim mi bu rakam?
    Bilmiyorum...
    Yada Arnavutluk ta gece gündüz yağmur yağmış olabilir mi?
    Bilmiyorum...

Bu soruların cevaplarını bilmeden yapacağım bilanço analizinden çok tatmin olmasam da yapacağız artık..

saygılar/başarılar
    Yukarıda ki soruların cevaplarını bilmeden bilanço için iyi desem içime sinmeyecek...
    Kötü desem % 100 emin olmadan kötü demek de istemiyorum...

Yapacak birşey yok...
    Söyleyeceğiz artık birşey...

Bana göre Fangut un üretimi hormonlu bu yüzden,kısa da güzel -Orta /uzun vadeli bakınca bence kötü bilanço...

Çok önemli Not:Doğru bilgilendirmede hemen görüşlerimi geri alabilirim/değiştirebilirim..Çünkü Fangut un 139x4=556 milyon kwh veya buna yakın bir yıllık üretim yapması mümkünse görüşlerim olumlu yönde değişir.Ama öyle olsa baraj künyesinde öyle yazmazlarmıydı?

Asla yatırım tavsiyesi değildir...

saygılar/başarılar
    Fangut un ne kadar üretim yapacağı Faaliyet Karını etkilediği,hemde çok etkilediği için yıl geneli için bir öngörüde bulunmakda zorlanıyorum...
    Faaliyet Karını doğru tahmin edemeyince borçlarını çevirip çeviremiyeceği hakkında bir görüş veremiyorum...
    Çünkü Faaliyet Karı da nakit akış tablosunu(potansiyelini) etkiliyor
    Yani hepsi birbiri ile zincirlemeli bağlı

Ne yapalım?
    Görüşlerimi olgunlaştırabilirsem paylaşırım yoksa 1-2 çeyrek bilanço analizi yapmasam iyi olacak...
    Taaa ki Fangut ne yapıp yapamayacağını net anlayana kadar...

Benden bu kadar...

saygılar/başarılar
    2018/1Ç den sonra yaptığım bilanço analizi....(syf 115)
    Çok önemli
    Şeddeli okumanızı tavsiye ederim..
    Artık bugün hemen hemen biliyoruz Fangut un ilk çeyrek elektrik üretimi hormonlu imiş...(birazdan detaylarını payşacağım)
    Neden önemli?
    Çok basit bir cevabı var:Fangut un katkısı=Fangut un elektrik üretimi(kwh) x kwh başına eur/cent

saygılar/başarılar

5.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Bazı değişkenler aşırı değiştiği için (örneğin eur/tl nin aşırı artışı),bazı bilinmeyenler biraz daha bilinir hale geldiği için (örneğin Fangut un yıllık üretim miktarı) 2ç bilanço sunda sonra biraz daha netleşti durum...

saygılar/başarılar
    Bu arada 1,ç bilançosundan sonra yaptığım yorumlarda temkinli olumsuz olduğum görülüyor ve hisse fiyatı beni yanıltmadı...
    Allah çok şükür gene yanılmadık,yanıltmadık....

saygılar/başarılar
    Sn Tengri Han ez cümle bilanço hakkındaki görüşünüz nedir? diye sorarsanız

a)Berbat
    b)Kötünün iyisi...
    c)Zorlarsam iyi
    d)Nötr arasından sanırım b şıkkını işaretlerim...Diğerlerini de işaretleyebilirim ama b şıkkı kadar içime sinmez...

saygılar/başarılar
    2ç bilançosundan sonra yaptığım analiz...
    Merak edenler devamını syf 181-182 de okuyabilirler....

saygılar/başarılar

6. Şimdi artık 3ç bilançosuna geçebilirim....

Öncelikle benim artık klasikleşen tek kelimelik kısa bilanço analizim vardır...
    İlginç bilançolar için yaparım
    Bu bilanço için de tek kelime ile "ŞOK ŞOK ŞOK" diyorum...

saygılar/başarılar

7. Neden şoktayım?

Brüt Kar daki,Faaliyet Karındaki artışa bakarmısınız?
    Özellikle 3ç de
    Hep böyle geleceğini ve/veya makjajlı olmadığından %100 emin olsam donumu satar Ayen alırdım... (tabirimi ltf mazur görün...)
    Çok basit bir hesapla Finansman Gideri Öncesi Kar 60-90 milyon olsa ve kurlar 1-2 yıl stabil kalsa 60-90 x4=240 ile 360 milyon tl sadece Finansman Gideri Öncesi Kar dan Nakit üretir...
    50-60 Amortisman Giderlerinden Nakit gelse yılda 300 milyon tl nakit üretmesi içten bile değil...
    Borçlarını ödedikçe faiz maliyeti de azalır
    Ancakkkkk ve fakat bu bilanço makyajlı gibi...
    Bilançonun daha kötü görünmesi engellenmiş gibi
    Ben bilançolarda gizli saklı şeyleri sevmiyorum....
    Şimdi Esas Faaliyetlerden Diğer Gelirler-Giderler Net inde +18 milyonu yazmış Aydınerler
    Dip not da yok
    Nerden geldi?
    Her yıl gelecek mi bu gelir bilmiyoruz?
    Geçen sene yokmuş bu gelir...
    Onu çıkarsak Faaliyet Karı 27 milyon tl lere düşüyor ki çok da tatmin etmez.....
    Makyajlı gibi gibi...
    Neden/ ne demek istediği aşağıdaki tabloda kırmızı kutucukla ile belirttim...

Asla yatırım tavsiyesi değildir...

saygılar/başarılar

Son düzenleme : Tengri Han; 10-11-2018 saat: 17:21.

8. Benim bilanço analizlerime denk gelenler bilir ki ben borçlardan çok Brüt Kar a özellikle Faaliyet Karına önem veririm...
    Bir şirketin Faaliyet Karı güzel ve düzenli artsın isterim....
    Borçlar önemsizdir demiyorum...
    Ancak yabancı para cinsinden borcu olan şirketlerde kur yükseldikçe borç TL cinsinden azar,kurlar düştükçede azalır...
    (maalesef Reis yabancı para cinsinden borcu olan şirketlere ağır bir darbe indirdi)
    Faaliyet Karı güzel ve düzenli artan şirketlerde hep bir umut ışığı vardır...
    Patron kağıtlarında korkuyor insan
    Neyin ne kadar makyajlı olduğundan emin olamıyor...
    Yoksa Brüt Kar/Faaliyet Karı/Finansman gideri öncesi Kar çok güzel.....

Asla yatırım tavsiyesi değildir....

saygılar/başarılar

Sayfa 185/394 İlkİlk ... 85135175183184185186187195235285 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •