Fed'in ABD başkanı tarafından atanan ,başkan dahil 7 yönetim kurulu üyesi,ayrıca 13 de bölgesel Fed başkanı var,para politikası ile ilgili kararları alan FOMC komitesi ise 7 yönetim kurulu üyesi (Şu anda 2 koltuk boş)+dönüşümlü olarak 5 bölgesel Fed başkanı tarafından oluşturuluyor(New York Fed başkanı,Fed'in açık piyasa işlemlerini yürüten olarak dönüşümsüz daimi üye ve başkan yardımcısı olarak görev yapıyor)
Mevcut 18 üyeden sadece ikisi(Bullard ve Kashkari ) 'güvercin' politikaları savunuyor.Kashkari bu yıl ve gelecek yıl FOMC üyesi olmadığından Fed kararlarında 'oy hakkı' da bulunmuyor.
2 Sayfa önce yazmıştım:
''
Kararları alacak oy kullanma yetkisine sahip FOMC'nin üye yapısı da önemli.Fed'in oy kullanan kurul yapısı şu anda da şahin sayılabilir ama gelecek yıl daha da şahin olacak:
http://fingfx.thomsonreuters.com/gfx...7mcIy3TDhqp7bw
Bölgesel Fed başkanları olarak bu yıl kurulda görev yapan 1 şahin üye(Mester) ve 3 ortada üye(Barkin,Bostic,Daly) dönüşümlü olarak bulundukları FOMC'den çıkacak,yerlerine 1 güvercin üye(Bullard),3 Şahin üye(Evans,George,Rosengren) gelecek.
Kurul kararlarını oy çoğunluğuyla alıyor,başkan'ın oyu önemli ama diğerleri gibi onun da 1 oyu var.''
Yer İmleri