Bileşik Tüfe mb sitesinden tarih girilerek hesaplatılıyor, boşa ugraşmissiniz. hesabınız için başlangıç tarihi almanız ve bugünkü kuru o tarihle karsilastirmaniz başta yaptığınız işe hata sokuyor. Ben bugünden başlayarak geçmiş tüm kurları enflasyona göre düzeltip bugünkü değere getiriyorum, son yirmi yıl için bunu günlük yaptirip grafik olarak gösteriyorum, vobelit başlığında ve burada arada bir guncelleyip paylaşıyorum, inceleyebilirsiniz.
not: burada değil dolar başlığında paylaşıyorum, cepten girince karıştırdım başlıkları, mevduatcilar kusura bakmasın
Piyasanın fed tahminlerine baktım yüzde 90 olasılıkla 2019 yılında 0 faiz artışı bekliyor. 2019 yılında faiz artışı olmucagına göre doların cıkması için bi sebep yok ortada. Dolar da yön hep aşagı ya da sabit.
Ben uzun vadede sürekli düşeceğini düşünüyorum. Bu sene dolar alınmaz...5 altına gelince düşüşler daha cok sertleşektir..Alım için uygun yer 4,5 4,4 seviyeler olabilir.
3,5- 4'lerden dolara pahalı diyip bozdurup, 6 ay sonra 5,2 cok ucuz diyip aldıran tamamen piyasanın algı oyunu...Bunlar böyle para kazanıyor.
bizde dolarizasyonun asıl sebebi fed değil çoğu kişi fedi fred çakmaktaş bile zannediyordur enflasyon verilerine güvensizlik asıl birinci öncelik adam markete gidiyor her şeye en az yüzde 40 zam girmiş aldığı faiz 19 a düşmüş birde doların geçen yıl getiri şampiyonu olduğunu görüyor seviyeye bakmadan atlıyor
Söylediklerinizi dolarla hiç bir ilgisi yok. Doların fiyatını belirleyen TL arzı ve dolar arzı...Fed dolar arzını beklenmedik şekilde olumlu etkiledi. TL'de yüksek faizden dolayı piyasada yok..Bu iki koşulda dolar düşer..Enflasyon da ardından düşücektir....
Dolar enflasyonu etkiliyor, enflasyon doları deil.
Yer İmleri