Sayfa 187/999 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287687 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 1,489 - 1,496 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    *ito: Istanbul'da ocak'ta perakende fiyatlar aylık %1,14 arttı

*ito: Istanbul'da ocak'ta toptan fiyatlar aylık %1,45 arttı

*ito: Istanbul'da ocak'ta perakende fiyatlar yıllık %18,0 arttı

*ito: Istanbul'da ocak'ta toptan fiyatlar yıllık %22,95 arttı

BÖYLE BİR ENFLASYON GELECEK HERHALDE PAZARTESİ GÜNÜ DE
    Her şey TL mevduat faizlerinin düşmesi için...Gerçek bu rakamlar mı ? Hepimiz görüyoruz...

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben zaman ayırdım 1.1.2013 tarihinden 1.2.2019 tarihine kadar TUIK TÜFE enflasyon verisini bileşik olarak hesapladım.

Bu oranı 1.1.2013 tarihindeki kur değeri olan 1.78TL ile çarptım. Sonuç= 3.34TL

Yani 3.34TL'nin üzerinde dövize geçilen her TL, ivazsız varlık transferinin nihai olarak geri dönülemez bir şekilde onaylanması anlamına geliyor. Halk bunun ne kadar farkında onu bilemeyiz.
    Bileşik Tüfe mb sitesinden tarih girilerek hesaplatılıyor, boşa ugraşmissiniz. hesabınız için başlangıç tarihi almanız ve bugünkü kuru o tarihle karsilastirmaniz başta yaptığınız işe hata sokuyor. Ben bugünden başlayarak geçmiş tüm kurları enflasyona göre düzeltip bugünkü değere getiriyorum, son yirmi yıl için bunu günlük yaptirip grafik olarak gösteriyorum, vobelit başlığında ve burada arada bir guncelleyip paylaşıyorum, inceleyebilirsiniz.

not: burada değil dolar başlığında paylaşıyorum, cepten girince karıştırdım başlıkları, mevduatcilar kusura bakmasın

3. Piyasanın fed tahminlerine baktım yüzde 90 olasılıkla 2019 yılında 0 faiz artışı bekliyor. 2019 yılında faiz artışı olmucagına göre doların cıkması için bi sebep yok ortada. Dolar da yön hep aşagı ya da sabit.

Ben uzun vadede sürekli düşeceğini düşünüyorum. Bu sene dolar alınmaz...5 altına gelince düşüşler daha cok sertleşektir..Alım için uygun yer 4,5 4,4 seviyeler olabilir.

3,5- 4'lerden dolara pahalı diyip bozdurup, 6 ay sonra 5,2 cok ucuz diyip aldıran tamamen piyasanın algı oyunu...Bunlar böyle para kazanıyor.

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben zaman ayırdım 1.1.2013 tarihinden 1.2.2019 tarihine kadar TUIK TÜFE enflasyon verisini bileşik olarak hesapladım.

Bu oranı 1.1.2013 tarihindeki kur değeri olan 1.78TL ile çarptım. Sonuç= 3.34TL

Yani 3.34TL'nin üzerinde dövize geçilen her TL, ivazsız varlık transferinin nihai olarak geri dönülemez bir şekilde onaylanması anlamına geliyor. Halk bunun ne kadar farkında onu bilemeyiz.
    Bu hesabı sürekli yaptım, sonra tl cok değersiz diyip 4'lerden doları full cıktım. Sonrasını biliyorsunuz : )

5.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Piyasanın fed tahminlerine baktım yüzde 90 olasılıkla 2019 yılında 0 faiz artışı bekliyor. 2019 yılında faiz artışı olmucagına göre doların cıkması için bi sebep yok ortada. Dolar da yön hep aşagı ya da sabit.

Ben uzun vadede sürekli düşeceğini düşünüyorum. Bu sene dolar alınmaz...5 altına gelince düşüşler daha cok sertleşektir..Alım için uygun yer 4,5 4,4 seviyeler olabilir.

3,5- 4'lerden dolara pahalı diyip bozdurup, 6 ay sonra 5,2 cok ucuz diyip aldıran tamamen piyasanın algı oyunu...Bunlar böyle para kazanıyor.
    bizde dolarizasyonun asıl sebebi fed değil çoğu kişi fedi fred çakmaktaş bile zannediyordur enflasyon verilerine güvensizlik asıl birinci öncelik adam markete gidiyor her şeye en az yüzde 40 zam girmiş aldığı faiz 19 a düşmüş birde doların geçen yıl getiri şampiyonu olduğunu görüyor seviyeye bakmadan atlıyor

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Piyasanın fed tahminlerine baktım yüzde 90 olasılıkla 2019 yılında 0 faiz artışı bekliyor. 2019 yılında faiz artışı olmucagına göre doların cıkması için bi sebep yok ortada. Dolar da yön hep aşagı ya da sabit.

Piyasa cok iyimser davranmis, 0 faiz artisi hatta faiz indirimi bekliyor.

4 faiz indirimden boyle keskin bir donus icin dunyada cok ciddi sikintinin olmasi lazim

7.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    bizde dolarizasyonun asıl sebebi fed değil çoğu kişi fedi fred çakmaktaş bile zannediyordur enflasyon verilerine güvensizlik asıl birinci öncelik adam markete gidiyor her şeye en az yüzde 40 zam girmiş aldığı faiz 19 a düşmüş birde doların geçen yıl getiri şampiyonu olduğunu görüyor seviyeye bakmadan atlıyor
    Söylediklerinizi dolarla hiç bir ilgisi yok. Doların fiyatını belirleyen TL arzı ve dolar arzı...Fed dolar arzını beklenmedik şekilde olumlu etkiledi. TL'de yüksek faizden dolayı piyasada yok..Bu iki koşulda dolar düşer..Enflasyon da ardından düşücektir....

Dolar enflasyonu etkiliyor, enflasyon doları deil.

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Annem hac parasi biriktiriyor. Uzun yillardir faize karsiydi ama bu yil olanlardan sonra vadeliye koydu.

Dolara koyacam diyor, hac zaten dolara endeksli.

Zaten en az bir 5-6 sene daha cikmaz kurada

Her ay bir miktar dolar alacak ve dolar biriktirecek.

Sayfa 187/999 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287687 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •