Sayfa 186/999 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286686 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 1,481 - 1,488 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by GrandturkInvest Yazıyı Oku
    Dolar'ın değeri için başlangıç tarihiniz yanlış. 2013 mayısa kadar dolar çok değerliydi. Merkez bankasının yaptığı gibi 2003 yılını başlangıç seviyesi yaparsanız daha makul rakamlar çıkar. Ayrıca dövizde bir çok parametre var, dövizin bu kadar çıkmasının nedeni merkez bankasının bağımsızlığına olan güvensizlikti. Eğer seçimlerden sonra tekrar merkez bankasına faiz indirim baskısı kurulursa, dolar hiç beklemediğimiz seviyelere çıkabilir.
    Geçmişte ben de benzer düşünüyordum. Ancak 2003 tarihi de tıpkı 2013 tarihi gibi bir tarih. TL'nin çok değersiz olduğu bir tarih.

2013 yılını almamdaki sebep genel anlamda 5 yıllık göstergelerin benim için daha anlamlı olması. Artık 5 ila 10 yıllık zaman diliminin dışına çıkmıyorum. O nedenle 1.1.2013 tarihi benim için gittikçe önemli bir pivot noktası haline gelmeye başlıyor.

2023 yılından sonraki dönemlerde bu pivot noktası benim için önemini yitirecek.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by GrandturkInvest Yazıyı Oku
    yada çoğunluk 4.80 seviyesini beklediği için oraya değmeden döner
    Bu ihtimale daha cok agirlik vermeye basladim..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3. oranlar çok geberik.
    25gün sonra creme de la creme stopajlı vadeli dönecek.
    sonrası için hiçbir strateji yok

4. HSBC Premier bugünkü oran,

40k usd, 32 gün, temdit faizi 3,75%.

5. *ito: Istanbul'da ocak'ta perakende fiyatlar aylık %1,14 arttı

*ito: Istanbul'da ocak'ta toptan fiyatlar aylık %1,45 arttı

*ito: Istanbul'da ocak'ta perakende fiyatlar yıllık %18,0 arttı

*ito: Istanbul'da ocak'ta toptan fiyatlar yıllık %22,95 arttı

BÖYLE BİR ENFLASYON GELECEK HERHALDE PAZARTESİ GÜNÜ DE

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
    TCMB Haftalık Menkul Kıymet, Resmi Rezerv ve Yurtiçi Yerleşik Döviz Mevduat İstatistikleri (18-25 Ocak)
    18-25 Ocak haftasında hane halkı ve şirketlerin döviz mevduatı (altın hariç ve Euro/Dolar paritesindeki değişimden arındırılmış) önceki haftaya kıyasla sırasıyla 1,2 ve 1,0 milyar dolar arttı. Son 20 haftada hanehalkı döviz mevduatları aralıksız yükselişle 11,9 milyar dolar arttı. Böylece Ocak’ın dördüncü haftasında halkı döviz mevduatları 94,3 milyar dolara ulaşırken, şirketlerin döviz mevduatı 67,6 milyar dolara geldi.

Aynı haftada hisse senedi piyasasına 322 milyon dolarlık giriş tahvil piyasasından (repo hariç) ise 77 milyon dolarlık yabancı çıkışı oldu. Yılbaşından bu yana hisse senedindeki giriş 1,0 miyar dolara ulaşırken tahvil cephesinden 0,4 milyar dolarlık çıkış oldu.

Isyatirim 1 Subat gunluk bulteni

7.  Alıntı Originally Posted by GrandturkInvest Yazıyı Oku
    yada çoğunluk 4.80 seviyesini beklediği için oraya değmeden döner
    Ki; dediğiniz gib olur. Farz edelim ki dolar 4.80 seviyelerine geldi. Ekonomide dengeler değişir. Örneğin üretim maliyetleri, satın alınan malların maliyetinin düşmesi (yurt içi satış fiyatları aynı oranda düşürecek mi?) gibi. En önemli etkisi ise ithalatın artması olur ki bu da cari açığı olumsuz etkilemesi, enflasyonun yükselmesi anlamına gelir. Ekonominin her bir halkası birbirine bağlıdır. Biri diğerini etkiler ya da etkilenir. Yani tahminlere saygı duyuyorum ama şöyle de bir etkisi de oluyor. Dolar almak isteyen bir kişinin kafasında soru işaretleri oluşuyor. Ve alım yapmıyor. Bir bakmiş ki tren istasyondan kalkmış arkasından el sallıyor konumuna düşmüş durumda buluyor kendisini.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Ki; dediğiniz gib olur. Farz edelim ki dolar 4.80 seviyelerine geldi. Ekonomide dengeler değişir. Örneğin üretim maliyetleri, satın alınan malların maliyetinin düşmesi (yurt içi satış fiyatları aynı oranda düşürecek mi?) gibi. En önemli etkisi ise ithalatın artması olur ki bu da cari açığı olumsuz etkilemesi, enflasyonun yükselmesi anlamına gelir. Ekonominin her bir halkası birbirine bağlıdır. Biri diğerini etkiler ya da etkilenir. Yani tahminlere saygı duyuyorum ama şöyle de bir etkisi de oluyor. Dolar almak isteyen bir kişinin kafasında soru işaretleri oluşuyor. Ve alım yapmıyor. Bir bakmiş ki tren istasyondan kalkmış arkasından el sallıyor konumuna düşmüş durumda buluyor kendisini.
    Iste bu nedenle biraz genis perspektiften bakilmasi gerekir diye dusunuyorum.
    Fiyat seviyesi yerine, ki biz bunu bilemeyiz, esasinda kimse bilemez, alim zaman dilimini belirlememiz lazim.
    Mesela su andan baslamak uzere gelecek 3 ayda her gun/hafta belli bir miktar alarak alimi tamamlayacagim.
    Ortalama 4.90 mi olur 5.30 mu olur belli bir ortalama olusacak artik gibi..
    Syg,

Sayfa 186/999 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286686 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •