Sayfa 187/343 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287 ... SonSon
Arama sonucu : 2738 madde; 1,489 - 1,496 arası.

Konu: BAKAB - Bak Ambalaj

1. ciro çok iyi ihracat güzel karlılıga davam ivme yukarı bilanço rakamlarında

Tahmınım doğru cıktı ama bnde tatmın etmedı kar rakamı...asagı salınırsa bıraz alım fırsatı verır...bazı bilanço kalemlerın şüphe olusturdu bnde sankı karı törpülemek için bu kalemler sısırılmıs gb..,Bn bu Gnl müdürü tutmadım var oldukça kar dusuk çıkacak...satış tonajı ve çıro Iyı....ytd

3.  Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Tek rakam vermem gerekirse 105 milyon satış rakamı ile 11 milyon kar rakamı bekliyorum. Bu rakamlar normal şartlarda gerçekleşmesini beklediğim rakamlar. Normal şartların dışında etkili olacak konu patronun ne düşündüğü.
    Satış rakamını tutturdum sayılır ama kar rakamında yanıldım.

Zaten bilanço da en alttaki kar rakamı hariç gayet iyi. Karı eriten faktör de finansal gelir-gider farkı.Geçen sene -4.4 milyon olan bu rakam bu sene -9.1 milyona çıkmış. Finansal gider rakamının 7.7 milyondan 10.5 milyona çıkması normal ama geçen sene 5.3 milyon olan finansal gelirin bu sene 1.4 milyona inmesi garip.

Onun dışında satış, brüt karlılık, esas faaliyet karlılığı, FAVÖK hepsi çok iyi. Şirket değerlemelerinde en önemli veri olan FAVÖK geçen senenin tamamında 62 milyon iken bu sene ilk çeyrekte 22 milyon olmuş. 2018 yılında muhtemelen 100 milyona yaklaşacak.

Kar rakamından dolayı hisse satış yiyebilir ama genel resim iyi gidiyor.

4. %20 lerde vafok marjı artan ciro ile devam ediyor.. bu surdurulurse yatasın yazdığı hikayeyi yazmış olacak diye düşünüyorum 1-2 seneye kadar .. başladığı ve geldiği nokta olarak.
    net kara bakmaya gerek yok.. kur farkı etkisi 8 nette.. o da olmasa zaten 15 kar olurdu, o zaman gap'li kopardık.
    yarın yatay veya yukarı bekliyorum.. orta vadede ise yukarı devam eder.. pek satıcı kalmadı tahtada..
    kişisel düşüncemdir.

5. Brüt kar marjı yükselmiş 2017 1.döneme göre,% 28,99 dan %30,40 a çıkmış.
    (Kar oranı=Brüt kar/Stmm)
    Esas faaliyet kar oranı yükselmiş 2017 1.döneme göre, %12,95 ten %17,24 e çıkmış,
    Brüt satışlardaki artış %29,83 olmuş,
    Net kar artışı %23,51 olmuş,
    2017 1.dönem Net kar/Hasılat oranı %7,45 iken,
    2018 1.dönemde geçen sene aynı döneme göre daha fazla net kar oluşmasına rağmen Net kar/Hasılat oranı %7,08'e düşmüştür, bunun sebebi ise övş kurlarındaki yükselişin etkisi ile finansal kaynaklardan yüksek kambiyo zararı meydana gelmesidir.(finansal gelir finansal gider arasında -9 milyon TL.fark oluşmuştur.) bu dönemde eğer bu denli yüksek finansman gideri oluşmasaydı dönem Net karı/Hasılat en az %10 ve üstü seviyelerinde olurdu,
    Yinede güzel bir tablo, en azından geçen seneye göre daha yüksek bir Net kar mevcut, yarın bende yatay bekliyorum,

6. Hemen etkisini gösterdi, hiç vakit kaybetmiyorlar, verin aşağıya sanki şirket battı, satışlar yükselmiş, brüt karlılık yükselmiş, esas faaliyet karlılığı artmış, Favök artmış, sadece konjonktürel nedenlerle döviz kurlarındaki yükseliş ile finansman gideri yükselmiş buna rağmen dönem Net karı geçen seneye göre artmış bir şirketin hissesi niye düşer? Anlamak mümkün değil, buradan bir şey çıkaramazlar, satıcı yok, kaç lot işlem var şu an bilmiyorum ekran başında değilim, parası olana gün doğdu alım fırsatı veriyor sadece

7. Utanç verici bir durum Bakioğulları için, niye almıyorsun CB? neyi bekliyorsun? O kadar temettü aldın geçen sene, ne oldu paracıkların suyunumu çekti? Hissene destek olma vakti değilmi? Utanın!

8. Bir şey daha, geçen seneden daha çok mala sahip olduğumu zaten bu bakigiller genel kuruldan hemen önce görecekler, ama 5 TL.yede düşse ben satmayacağım, çocuklarıma miras bırakırım yinede satmam,

Sayfa 187/343 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •