Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 187/873 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287687 ... SonSon
Arama sonucu : 6978 madde; 1,489 - 1,496 arası.

Konu: BANVT - Banvit

1.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Ben şimdi petkimi tekrardan merak edip baktım...ödenmiş sermayesi (hisse adeti) 1,5 milyar , 2016 yıl sonu cirosu 4,5 milyar, 2016 yıl sonu karı ise 725 milyon tl olmuş...2017 yılında 9 aylıkta 5,4 milyar ciro ve 1,036 milyar tl de kar var...bu gidişle bu yıl sonunda sermayesi kadar kar getirebilecektir...

banvitin ise sermayasi 100 milyon tl ( petkimin 15/1 i kadar ) dokuz aylık karı ise 217 milyon tl (5/1 i kadar )

önümüzdeki yılda kar miktarının 400-500 milyon tl aralıklarına çıkma ihtimali yüksektir....bu yüksek kar bu cılız sermayeye çok fazla ...o yüzden de şirketin artık kabuk değiştirme ihtimali de var..artık banvitin şampiyonlar ligine terfi etmesi gerekiyor...tabi bu hemen olacak bir şey değil ama önümüzdeki yıldan itibaren bu yavaş yavaş gündeme gelecektir...bunun için de sermaye artışı şart görünüyor....
    Keko bu son dediklerine fazla katılmıyorum. Katılmadığım nokta şu; banvit zaten mevcut koşullarıyla ve sermayesine göre çok iyi kar ediyor. Yani 3 çeyrek karı yaklaşık 3 banvit kuracak potansiyeli var. Yani zaten mevcut durumu itibariyle verimli bir şirket. Sermayeyi artırıp karı arttıracağının garantisi yok gibi. Tabi bu benim fikrim. Sana şunu sorayım; banviti geçmişe dönük inceledin mi? Bu yıl ettği kar geçmiş zararlara mahsup edilebilir mi? Yani mahsup edilecek zarar var mı? Bedelsiz potansiyeli var mı? Varsa yüzde verebilir misin? Ben şöyle bir baktım geçmiş zararları olsa da şuan artı da gibi.

Yılsonu beklentileri aşacak bir bilanço ardından bir bedelsiz sermaye arttırımı nasıl olur [emoji23] mümkün mü dersin?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Ben söylediklerimden sorumluyum, anladıklarınızdan değil.
    Stefan Zweig

2.  Alıntı Originally Posted by mterdemli Yazıyı Oku
    Boşver sasa yı. Banvitle ilgili şuanki durumu ve gelecek durumu ile ilgili ne söylenebilir? Şuanki fiyat eder fiyatı mı? Yılsonu hedefi? 2017 yılsonu bilançosu nasıl gelir nasış fiyatlanır? Kış ayı sanırım tavuk sektörü için biraz gerileme olabilir. Ne dersiniz?

geçmiş cirolarına baktım birinci ve dördüncü çeyrekler genelikle birbirine yakın olurken ikinci ve üçüncü çeyrekler de birbirine yakın oluyor...en büyük ciroyu bahar ve yaz aylarına denk gelen ikinci ve üçüncü çeyreklerde yapıyor...normalde geçmişte kar marjlarının da en iyi olduğu dönemler bu dönemler olmuş...

yanlız şirketin artık ihracata ağırlık vermesi ve son gelen verilerde ihracatın da artıyor oluşu bizi son gelecek bilançoda oldukça umutvar ediyor....ihracat ile hem kar miktarının hem de kar marjının artmasını bekliyorum....

bir de bu yıl kırmızı et fiyatlarındaki aşırı artışlar ,ekonominin bozulması nedeni ile vatandaşların kırmızı et alım gücünün azalması tavuk eti satışlarının artmasını sağlayacaktır...bu artış ne kadar olabilir onu bilemeyiz...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3.  Alıntı Originally Posted by yakamoz42 Yazıyı Oku
    Sayın keko iki gündür Banvitin gelecek bilançosu ne olabilir fiat nasıl oluşur bahsettin teşekkür ederiz sayende daha bir huzurla hissede panik yapmadan bekliyoruz. Bilgilendirmeye devam etmeni arzu ederiz. Verdiğin bilgileri tabiki akıl süzgecinden geçirerek faydalanıyoruz. O yüzden yaptığımız yatırımın tüm sorumluluğu kendimize aittir.
    borsa sabırsızların paralarının sabırlılara geçtiği yerdir diyorlar....hissede sabır etmeyi öğrenmek lazım...her zıplayan hisseye koşmamak lazım...banvitte 2018 yılı ikinci çeyrekler beklentileri satın alımaya başladığı vakit en yüksek fiyatlarını görecektir...eğer 2018 birinci çeyrekte 100 milyon civarı kar gelirse ??? ikinci çeyreklerin satın alındığı aylar olan haziran temuz aylarında hisseyi 40-50 aralığında görebileceğiz...banvitte en yüksek fiyatlamalar o vakitte yapılıyor...o yüzden de o aylara kadar sabır etmeyi bilmemiz lazım...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. Şirketin yeni sahibi brezilya lı brf nin banviti neden satın aldığı ile ilgili bir yazı okumuştum. Bulabilirsem paylaşacagım. Güzel bilgiler vardı.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by mterdemli Yazıyı Oku
    Keko bu son dediklerine fazla katılmıyorum. Katılmadığım nokta şu; banvit zaten mevcut koşullarıyla ve sermayesine göre çok iyi kar ediyor. Yani 3 çeyrek karı yaklaşık 3 banvit kuracak potansiyeli var. Yani zaten mevcut durumu itibariyle verimli bir şirket. Sermayeyi artırıp karı arttıracağının garantisi yok gibi. Tabi bu benim fikrim. Sana şunu sorayım; banviti geçmişe dönük inceledin mi? Bu yıl ettği kar geçmiş zararlara mahsup edilebilir mi? Yani mahsup edilecek zarar var mı? Bedelsiz potansiyeli var mı? Varsa yüzde verebilir misin? Ben şöyle bir baktım geçmiş zararları olsa da şuan artı da gibi.

Yılsonu beklentileri aşacak bir bilanço ardından bir bedelsiz sermaye arttırımı nasıl olur [emoji23] mümkün mü dersin?

geçmiş yıl zararları 92 milyon tl dir..bunlar kardan mahsup edilir....bedelsiz sermaye şirket ihtiyaç duyarsa yapılır...ama bir çok şirket genelde yapmıyor...egeen e baktığımızda düşük sermayeli olduğunu görürüz...sermaye artırmadıkça ve kar da çok geldikçe hisse fiyatları yukarılara çıkar...

bedelsiz artırımı oluşan karın eklenmesi ,sermaye ve kar yedeklerinin eklenmesi ile yapılabiliniyor...

sermaye yedekleri şunlardır : hisse senedi ihraç primleri ,yeniden değerleme artışları ve iptal edilen ortaklık payları..

kar yedekleri de şunlardır : yasal yedekler ,statü yedekleri , olağanüstü yedekler ,yedek niteliği taşıyan karşılıklar ,özel fonlar, geçmiş yıl karları.....

banvit 2015 yılına kadar dahi zarar eden bir şirketti ....yeni yeni güzel karlar yapmaya başladığından bedelsiz potansiyeli henüz pek de olduğu söylenemez...ama bu yıl ve önümüzdeki yıllardan itibaren yapılacak yüksek karlar şirkette birikecektir...bu biriken karları ya temetü ,ya bedelsiz yada şirket içinde dağıtmadan tutacaktır...birikecek bu karlar olası bir yatırımda kulanılmak istenecektir ve buda sermaye artışını gerektirecektir...

6.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Şirketin yeni sahibi brezilya lı brf nin banviti neden satın aldığı ile ilgili bir yazı okumuştum. Bulabilirsem paylaşacagım. Güzel bilgiler vardı.

İyi olur Sn. Balıkadam. Hatırlatmış olayım.

~~~~Yatırım tavsiyesi değildir~~~~

7.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Şirketin yeni sahibi brezilya lı brf nin banviti neden satın aldığı ile ilgili bir yazı okumuştum. Bulabilirsem paylaşacagım. Güzel bilgiler vardı.

çok iyi olur bende çok merak ettim...

8. Brezilyalı gıda devi BRF, Banvit'i neden satın aldı?
    Kanatlı sektörü denilince Türkiye'de akla gelen en önemli şirketlerden Banvit, Brezilyalı gıda devi BRF'nin oldu.

Gelin önce son gelişmeleri bir hatırlayalım...

Banvit, yüzde 79.48 oranında hissesinin satışı için Brezilya merkezli BRF S.A.'nın bağlı ortaklığı olan BRF GmbH ile hisse satış sözleşmesi imzaladı.

Sözleşmede toplam satın alma bedeli toplam 915 milyon TL olarak belirlendi.

BRF ve Qatar Investment Authority, Banvit'i satın almak için bir ortak sermaye girişimi oluşturacak. Oluşturulacak bu şirkette BRF'nin payı yüzde 60, Qatar Investment Authority'nin payı yüzde 40 olacak.

BRF yönetimi, Twitter hesabından, "BRF 2017 yılına yeni bir gelişme ile başlıyor; Türkiye'de yeni bir üretim birimi ile ayaki izi alanımızı genişlettik. BRF dünyanın en büyük helal piliç tüketicisine ulaştı" açıklamasında bulundu.

Şirket, satın alma haberlerinin medyada yer aldığı gün, “Türkiye pazarında ihracatı artırmayı hedefliyoruz†değerlendirmesi yaptı.

Brezilyalı gıda şirketi BRF ile Banvit'in yapısına baktığımız zaman söz sonusu satın almayla hedeflenen strateji de ortaya çıkıyor.

Önce BRF'den başlayalım...

Portföyünde 30'dan fazla markaya sahip olan BRF, dünyanın en büyük gıda şirketlerinden bir tanesi ve en büyük kanatlı hayvansal ürün ihracatçısı konumunda.

105 binden fazla çalışana sahip olan 82 yıllık şirket, Arjantin (10), Brezilya (35), Birleşik Arap Emirlikleri (1), Hollanda (1), Malezya (1), İngiltere (1) ve Tayland (5) olmak üzere 7 ülkede 54 üretim merkezine sahip. Banvit ile birlikte bu sayı 8 ülkede 55 üretim merkezine çıktı.

Bugün itibariyle 5 kıtada 150'den fazla ülkeye hayvansal protein ve işlenmiş gıda ürünleri ihraç ediyor.

Son 3 yılda BRF, üretim birimi ve marka edinmek adına 1 milyar doların üzerinde yatırım yaptı.

Söz konusu yatırım stratejisi şirketin profilini de değiştirdi.

BRF, kanatlı sektörünün en büyük ihracatçılarından biri olan konumunu uluslararası gıda şirketi formuna dönüştürdü. İş modelini, global olan ancak lokal hareket eden bir konseptte “glocal†olarak tanımlıyor.

Margarinden lazanyaya pek çok alanda üretim yapan BRF, binlerce çeşit üründen yıllık 4 milyon ton gıda satışı gerçekleştiriyor.

Şirketin cirosu 10 milyar dolar seviyesinde.

Sayfa 187/873 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287687 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •