Sayfa 188/928 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon
Arama sonucu : 7418 madde; 1,497 - 1,504 arası.

Konu: GUBRF - Gübre Fabrikaları

1. bunların mantığı pazarı kaybetmeyelim gerekirse maliyetine ürün satalım başka izahı yok....pazarı kaybetmek onlara göre tüketicinin pahalıya gübre alması demek pahalı gübre alıncada gıda enflasyonu demek....şuan ucuza gübre satılıyor ama gıda enflasyonu tavan yapmış durumda....demek ki sorunun kaynağı gübre fiyatı değilmiş....

2. tarım kredi yıllık cirosu 25 milyar....isteseler kafayı çalıştırsalar neler yapılmaz....tarım kredi katılım bankacılık için başvurdu bu bankayı kursa kaynak sağlanabilir razi halka arz yapsa kaynak sağlanabilir devlet teşvikleri var değerlendirilebilir ama geniş düşünmedikten sonra olmuyor....faizler yüksek deyip işin içinden çıkan müdürden ne beklenir...

3. İştiraklerinden temettü geliri 1 milyon bile değil.. Bu raziden bu senede bi halt olmayacağını göstermiyor mu dostlar..!

4.  Alıntı Originally Posted by cmpemre Yazıyı Oku
    Ortak ibrahim yumaklı sözünü tuttu. Türkiye faaliyetleri 30 milyondan az gelemeyecek demişti. Şimdi konsolide bilançoda d*****n kuyruğu orada kopacak anlaşılan.

SM-A5100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    haklısın ortak...türkiye ayağı grafiğe bakılınca hiç olmadığı kadar iyi....şimdi razi ne yapmış ona bakacağız.....razi 2016 yılında 15 milyon kar açıklamış.....2017 yılı her anlamda 2016 yılına göre daha iyiydi umarım performansada yansmıştır....konsolide hiç olmasa 70-80 milyon gelse de biraz temettü alsak...

5. diğer iştiraklar ne zaman bilançoya katkı sağlayacak allah kerim...bu iştirakleri zorla tutmak mecburiyeti mi var verimli olamıyorlarsa ya kapatılsın ya satılsın....

6. 2018 yılı neredeyse 200 milyonluk yatırım planı var...bu yatırımların meyvesini ne zaman alacağız anlamıyorum neredeyse her yıl min. 100 milyon yatırım var....

7.  Alıntı Originally Posted by xxtrader Yazıyı Oku
    haklısın ortak...türkiye ayağı grafiğe bakılınca hiç olmadığı kadar iyi....şimdi razi ne yapmış ona bakacağız.....razi 2016 yılında 15 milyon kar açıklamış.....2017 yılı her anlamda 2016 yılına göre daha iyiydi umarım performansada yansmıştır....konsolide hiç olmasa 70-80 milyon gelse de biraz temettü alsak...
    Ortak ben karamsar değilim durumdan.
    Gübretaş için 2016 yılında -80 milyondan 2017 yılında 31 milyona yükseldi. Bence bu iş bilmezler için büyük başarı sayılır.
    Zaten sen de kaç kere söyledin Gübretaş tek başına 30 40 milyondan fazla kar getiremez diye. Şu durumda kar etmiyorlar diye çok ta kızmaya gerek yok diye düşünüyorum.
    Niye yatırım yapmıyor bu ciroyu neden daha aktif kullanmıyorlar diye sorarız o ayrı mesele.

Kısacası adamlar diyor ki benim adım hıdır elimden gelen budur. Benim yapabileceğim Gübretaş'ı kar ettirmekti onu da yaptım Gerisi global gübre fiyatlarının direk etkilediği İran tarafından ne gelirse

8.  Alıntı Originally Posted by cmpemre Yazıyı Oku
    Ortak ben karamsar değilim durumdan.
    Gübretaş için 2016 yılında -80 milyondan 2017 yılında 31 milyona yükseldi. Bence bu iş bilmezler için büyük başarı sayılır.
    Zaten sen de kaç kere söyledin Gübretaş tek başına 30 40 milyondan fazla kar getiremez diye. Şu durumda kar etmiyorlar diye çok ta kızmaya gerek yok diye düşünüyorum.
    Niye yatırım yapmıyor bu ciroyu neden daha aktif kullanmıyorlar diye sorarız o ayrı mesele.

Kısacası adamlar diyor ki benim adım hıdır elimden gelen budur. Benim yapabileceğim Gübretaş'ı kar ettirmekti onu da yaptım Gerisi global gübre fiyatlarının direk etkilediği İran tarafından ne gelirse
    her yıl yatırım var ama bizim istediğimiz değil....2018 yılı 200 milyona yakın bir yatırım var ama biz yatırımcıları heyecanlandıracak bir yatırım değil....her yıl zaten 100 milyonun üzerinde yatırım yapıyorlar....gübretaşın kar yazması uzun zamandan sonra iyibirşey....

Sayfa 188/928 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •