Sayfa 189/462 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289 ... SonSon
Arama sonucu : 3693 madde; 1,505 - 1,512 arası.

Konu: KLNMA - T. Kalkınma Bankası

1. Olu ziken formasyonu olustu

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by çömez06 Yazıyı Oku
    Sayın Tarkan borsada yenimisiniz, böyle şeyler çok oluyor. Bist 30 dağlam kağıtlar dışında hep olur. şirket kar açıklar düşer, bir grup alır yükseltir aşağı basar, çakal dolu..
    Evet yeniyim, küçük lotlarla alıyorum yeni olduğum için kayıplarım az oluyor ama gene de midem bulandı borsadan. Hatta bist 30 da bile olabileceğini düşünüyorum. Milyarların döndüğü borsanın haline bak.

Ama sizce bu kağıt farklı değil miydi? Yani bu kar açıklama filan değil, resmen bankanın yapısı değişecek dendi, bilanço güçlendirilecek, sermaye artırımı olacak. Bunlar az buz şeyler değil? bu da spekülatifse zaten o borsadan hayır gelmez. Bir süre uzak duracağım galiba. Yani herkes nasıl kabullendi spek dedi geçti ben bunu anlamıyorum, az şey mi diğer kalkınma bankalarıyla rekabet edecek dendi, mecliste tartışıldı, geçti vesaire bunlar boş şeyler mi? Her gün olan şeylermi? 100 günlük eylem planında var ve 100 günün son ayındayız.

3.  Alıntı Originally Posted by godzilla34 Yazıyı Oku
    Şahsi düşüncem bu bankadan birşey olmayacağı güzel şeylere gene olsa bu kadar salmazlar borsa kotundan çıkarılacak büyük ihtimal çünkü BİST de işlem gören Şti ler bilanço açıklamak zorunda .kalkınma bankasının yeni yapılanmasında bilanço açıklanmayacak diyor buda hisse için negatif bir haber.kotdan çıkma kurallarına bakmak lazım kaç günlük ortalamaya göre çıkacak o yüzden az para ödemek için düşmeye devam eder gibi.
    Tam tersine sen bunlari daha tanimamissin oyle bir durumda hisseyi 300 tlye cikarirlar ancak icini senin benim malimi ucuza kapatan yandas doldururlar sen ne sandin arkadasim burasi turkiye

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Şirket SPK denetiminden ayrılarak işlem göremeye bilir ancak TTK göre hissesini satmayan yatırımcı ortaklığı devam eder . Ayrılan şirket kar açıkladığı Zaman ortağına kar ve temettü ödemeye mejburdur öyle ayrılmak kolay değildir şahsen ben hisse 1 TL bile düşse satmam . AMOR

5.  Alıntı Originally Posted by godzilla34 Yazıyı Oku
    Şahsi düşüncem bu bankadan birşey olmayacağı güzel şeylere gene olsa bu kadar salmazlar borsa kotundan çıkarılacak büyük ihtimal çünkü BİST de işlem gören Şti ler bilanço açıklamak zorunda .kalkınma bankasının yeni yapılanmasında bilanço açıklanmayacak diyor buda hisse için negatif bir haber.kotdan çıkma kurallarına bakmak lazım kaç günlük ortalamaya göre çıkacak o yüzden az para ödemek için düşmeye devam eder gibi.
    Borsada islem gormek bir sirket icin prestij guven ve kredibilite kaynagidir. Bu fikir guzel ama bu sirket icin tutmaz. Bugun hisse 70 bin lot total satis ile taban oldu eksi yuzde 20 garip olan amaclari mal satmak degil amaclari tahtayi tabana goturmekti. Alis geldikce ziraat yapi halk 10 kademe asagiya koydu yukariya aninda satisla doldurdu. Garip biseyler donuyor da beklenti cok uzun vadeli cok uzun hem de.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by TarkanTatlitug Yazıyı Oku
    Lanet olsun o televizyonlarda çıktılar defalarca Kalkınma Bankası lafları günlerce hisse yükselirken, düşerken inadına gibi tek kelime etmediler. Ayıptır ya. Haber siteleri de haberler yaptılar şimdi yok. Yazıklar olsun hepsine, yedirdiler küçük yatırımcıyı. Zaten zengin daha zengin oluyor işte böyle.
    Spek olduğunu hiç düşünmedim bu hissede, Vertu'dan sonra anladım spek nedir diye, bilsem asla girmezdim. Ama varmış, Varsa da nasıl engellenmez %99 u hazineye bağlı hissede rezillik.
    Şikayetinizde haksızsınız. Borsalar "caveat emptor" prensibi ile çalışır, yani "risk alıcıya aittir". Bu prensibi bilmiyor olmanız sizi haklı çıkarmaz, borsa ile uğraşan herkesin otomatikman bu prensipten haberdar olduğu varsayılır özellikle de SPK gibi regülatörler tarafından.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

7. Ülkenin en sağlam bankaları 3 F/K'dan işlem görüyorken 200 F/K'dan işlem gören, aktiflerinin bir kaç katı gibi aklın havsalanın almadığı bir piyasa değerine sahip bir bankanın hissesini anormal fahiş fiyattan almak gibi bir hata yapmışsınız ama gelgelelim başkalarını suçluyorsunuz. Kabul edilebilir bir şey değildir bu. Sizin kumar oynamanız yüzünden bankanın piyasa değeri aktiflerinin %300'üne çıkmış, öte yandan ülkenin en büyük, en kârlı ve de en sağlam bankalarından GARAN'ın piyasa değeri aktiflerinin sadece %7'si kadar. Bu çarpıklığı yaratan sizsiniz ama başkalarını suçlamak gibi bir gaflete düşüyorsunuz.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

Sayfa 189/462 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •